Ρωτήσαμε τους ειδικούς: Να πώς θα απαλλαγείτε από την ενοχλητική «κοιλίτσα»

Με το που τελειώνει το Πάσχα όλες οι γυναίκες βρίσκονται σε συναγερμό σχετικά με το σώμα τους και τα κιλά τους. Βλέπετε η δύσκολη ώρα της παραλίας πλησιάζει και όλες μας έχουμε το άγχος σχετικά με πώς θα φαίνεται η σιλουέτα μας με το μαγιό. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο κορμί μας εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, και όσο και αν προσέξαμε όλο το έτος, η ενοχλητική «κοιλίτσα» δεν λέει να εξαφανιστεί. Μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι και θέλαμε να ρωτήσουμε κάποιον ειδικό σχετικά με πώς θα εξαφανίσουμε αυτό το τοπικό πάχος ώστε να φορέσουμε με αυτοπεποίθηση το μπικίνι μας σε λίγες ημέρες. Οι συμβουλές του ειδικού σε θέματα διατροφής Σωτήρη Αδαμίδη:

  • Σίγουρα μια διατροφή στην οποία θα υπερέχουν οι πρωτεΐνες είναι προτιμότερη σαν δίαιτα αν θέλουμε την καλύτερη εμφάνιση. Το φιλέτο της γαλοπούλας ,του κοτόπουλου, του ψαριού κλπ θα μας βοηθήσει πολύ.Πάντα σε συνδυασμούς σωστούς και με την οδηγία του γιατρού μας.
  • Ο σολομός επίσης είναι εξαιρετική τροφή για όσες κυρίες θέλουν να μειώσουν την περίμετρο της μέσης. Γεμάτος από ωφέλιμα λιπαρά οξέα, τα γνωστά Ω3 & βιταμίνη D της οποίας η έλλειψη έχει συνδεθεί με αύξηση του βάρους.
  • Το ελληνικό μάραθο που δόξα τω θεώ έχουμε σε αφθονία να το χρησιμοποιούμε συχνά, γιατί οι σπόροι του εκτός από θρεπτικοί, επειδή περιέχουν μαγνήσιο, ίνες, ασβέστιο και σίδηρο βοηθούν πολύ στην πέψη. Θυμηθείτε την υπέροχη μαραθόπιτα, η πιείτε το όπως το τσάι.
  • Θυμηθείτε τα αγγουράκια με τις ελάχιστες θερμίδες και το πολύ νερό που επίσης βοηθούν στην αποφυγή του μετεωρισμού της κοιλιάς. Λέμε ναι φυσικά και στο τζατζίκι με αγγουράκι.
  • Πίνετε άφθονο νερό. Θα αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα της κοιλίτσας, ειδικά αν δεν ξεχνάτε το περπάτημα. Οκτώ ποτήρια την ημέρα είναι μια καλή συνήθεια.
  • Μην φοβάστε τα αυγά που εγώ τουλάχιστον τα συστήνω σε όσες φίλες μου ζητούν να τις βοηθήσω .Η πρόταση μου είναι να ξεκινούν τη μέρα τους με αυτά και γνωρίζω ότι θα τις κρατήσουν μέχρι αργά χωρίς να πεινάσουν στη διάρκεια της ημέρας, ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 που βοηθά στην διάσπαση του λίπους. Περιέχουν επίσης βιταμίνη D και χολίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους. Και φυσικά αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα τα πάρετε όταν τρώτε ολόκληρο το αυγό. Η κατανάλωση του σε όσους έχουν χοληστερίνη μπορεί να γίνει σε συνεννόηση με το γιατρό τους. Η μελέτη  Physicians’ Health Study υποστηρίζει την κατανάλωση καθημερινά ενός αυγού ως ασφαλή για την καρδιά.
  • Τα περισσότερα πράσινα λαχανικά έχουν χαμηλό θερμιδικό φορτίο, αλλά θα συνιστούσα τα σπαράγγια που είναι πηγή προβιοτικών και βοηθούν στην πέψη ,έχουν πολλές φυτικές ίνες και μειώνουν το φούσκωμα της κοιλιάς, ειδικά αν βάλουμε στα μαγειρεμένα στον ατμό σπαράγγια  και λίγο ελαιόλαδο.
  • Το τελευταίο επίσης είναι όπλο κατά της «κοιλίτσας» προσφέροντας αίσθημα κορεσμού. Τα μονοακόρεστα του ελαιολάδου μας, βοηθούν επίσης στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου του αίματος κι έτσι δεν πεινάμε. Φυσικά μιλάμε για μικρή ποσότητα ελαιολάδου.
  • Το δικό μας ελληνικό γιαούρτι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος με πολύ λιγότερη λακτόζη από τα ξένα γιαούρτια και διπλάσια πρωτεΐνη.
  • Τέλος τα δημητριακά ολικής αλέσεως οδηγούν όσους τα καταναλώνουν σε μείωση  του κοιλιακού λίπους με βάση μελέτη δημοσιευμένη στο American Journal of Clinical Nutrition.
  • Να μην ξεχνάμε βεβαίως  ότι  κάθε τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να εξατομικεύεται για την κάθε γυναίκα ξεχωριστά για να αποδώσει καλύτερα, ενώ σε συνεννόηση με τον γιατρό, σε πολλές παθολογικές περιπτώσεις μια πιθανή φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη για να αποκτηθεί η σωστή σιλουέτα. Λύσεις υπάρχουν σήμερα για σχεδόν όλες τις περιπτώσεις κοιλιακής παχυσαρκίας. Και δεν εννοώ τις επεμβατικές.
Για περισσότερες πληροφορίες: adamidis@yahoo.com www.adamidisnet.gr Σωτήρης Αδαμίδης  MD PhD Πρόεδρος της European Society Of Diabetes Metabolic Syndrome & Obesity Διαβάστε ακόμη:  Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad Ακολουθήστε το InStyle στο instagram]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα