RIP Λιλή Παπαγιάννη: Πέθανε η «εξαδέλφη» της Τζένης Καρέζη στην ταινία «Δις Διευθυντής»

Η Λιλή Παπαγιάννη, μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης των προηγούμενων δεκαετιών, «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία ογδόντα ετών, όπως αναφέρει το Peoplegreece.com.

Η ίδια, είχε σπουδάσει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και πρωτοβγήκε στο σανίδι το 1957 με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Την ίδια χρονιά γνώρισε και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη. Μαζί συγκρότησαν θίασο ως το 1965. Στη συνέχεια και ως το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 ως το 1988 έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο.

Lili papagianni

 

Χαρακτηριστικοί ήταν οι ρόλοι που ερμήνευσε στη μεγάλη οθόνη, δίνοντας πραγματικά ρέστα. Σας αναφέρουμε ενδεικτικά τις ταινίες «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Η χαρτοπαίχτρα», «Μια τρελή τρελή οικογένεια» και φυσικά «Δεσποινίς διευθυντής» -εκεί υποδύθηκε την καπάτσα Αθηνά που τύλιγε τους άνδρες σε μια κόλα χαρτί και συμβούλευε την εξαδέλφη της Λίλα για το πώς θα κατακτούσε τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη, στις 12.00, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο: 57χρονος βοήθησε τη γυναίκα του στην μάχη της με τον καρκίνο και πέθανε πρώτος από την ίδια ασθένεια

Έξω φρενών ο Γιώργος Λιάγκας με τον πατέρα-δολοφόνο της Άννυς: «Πρέπει να βασανιστεί για μέρες μέχρι να πεθάνει το γουρούνι αυτό»

Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής του «Stand by me», Ben E. King

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα