Νέα

#RIP: Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες έφυγε από τη ζωή

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Ιωάννου, τον γνωστό ζωγράφο και χαράκτη και τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της Ποπ Αρτ στην Ελλάδα.

InStyle.gr

Giorgos Ioannou portrait 1

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 90 χρόνων ο γνωστός ζωγράφος και χαράκτης Γιώργος Ιωάννου.

Giorgos Ioannou 6

Τα τελευταία χρόνια λόγω σοβαρής ασθένειας  είχε  εγκαταλείψει τα τελάρα, τα χρώματα, τα πινέλλα. Ως το 2008 όμως που ήταν ενεργός είχε συμπληρώσει 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην εικαστική ζωή του τόπου.

Giorgos Ioannou 3

Με πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικές στην Ελλαδα και στο εξωτερικό, ο Γιώργος Ιωάννου καθιερώθηκε ως ο κύριος και πιο σημαντικός εκπρόσωπος της ποπ αρτ στην Ελλάδα. Αλλά δεν περιοριστηκε  στις κατακτημένες θέσεις του και διεύρυνε τις αναζητήσεις του δημιουργώντας ένα απολύτως προσωπικό ύφος.

Giorgos Ioannou 2

Εκτός απο τη ζωγραφική ασχολήθηκε και με τη χαρακτική. Παράλληλα αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ απο τις εκδόσεις Σιδέρη κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Η Αθήνα μέσα από τις κάρτ ποστάλ του παρελθόντος», με υλικό από τις πλούσιες συλλογές του, καθώς υπήρξε και μανιώδης συλλεκτης.

Giorgos Ioannou 1

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ιωάννου  είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Μπιενάλε της Βενετίας και είχε τιμηθεί  απο την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του.

Σε πολύ νεαρή ηλικία έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τα βιώματά του απο την περίοδο εκείνη, αλλά και απο τη δράση του την περίοδο της χούντας, αποτύπωσε σε μονοτυπίες που εκδόθηκαν σε λεύκωμα με τίτλο 1940-1974.

Giorgos Ioannou portrait 2

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ώρα 12 στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Περισσότερα στοιχεία για το έργο του στην ιστοσελίδα giorgos-ioannou.com.

InStyle.gr