Πρέπει να ξεφλουδίζουμε τα καρότα;
Unsplash

Τις περισσότερες φορές που δεν προσθέτουμε πολλά λαχανικά στις συνταγές μας και στο πιάτο μας είναι επειδή βαριόμαστε να τα καθαρίσουμε. Ειδικά τα καρότα. Τελικά πρέπει να τα ξεφλουδίζουμε ή μπορούμε να τα καταναλώσουμε κι έτσι;

Η αλήθεια είναι πως όχι.To μόνο που χρειάζεται είναι να πλένετε τα καρότα και να τα τρίψετε καλά. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και απο την συντάγη που θέλετε να κάνετε.

Η φλούδα του καρότου είναι αρκετά λεπτή και η γεύση του πικρή όταν μαγειρεύεται. Ορισμένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν την διαφορά της γεύσης ανάμεσα σε ένα μαγειρεμένο καρότο με φλούδα και ένα χωρίς,αλλά υπάρχουν και εκείνοι που το καταλαβαίνουν και δεν τους αρέσει καθόλου.Επίσης, τα ξεφλουδισμένα  και καθαρισμένα καρότα έχουν μια πιο λαμπερή όψη κατά το μαγείρεμα και ιδίως στο σερβίρισμα εάν επιθυμείτε να έχετε ένα εντυπωσιακό πιάτο.

Ερευντητές του Πανεπιστημίου Tufts τονίζουν, σύμφωνα με το MyRecipes, ότι η φλούδα του καρότου περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες όπως την βιταμίνη C,την βήτα-καροτίνη και το νικοτινικό οξύ. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες δεν βρίσκονται όμως μόνο εκεί,για παράδειγμα η βιταμίνη C βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες και κάτω απο τον φλοίωμα της φλούδας όπως και η βήτα-καροτίνη. Το καρότο στον εσωτερικό του πυρήνα είναι πλούσιο σε ασβέστιο,μαγνήσιο,κάλιο και φώσφορο και όλες του οι στρώσεις αποτελούν πηγή φυτικών ινών.

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα