Το πουλόβερ της μαμάς: Πώς θα αποθηκεύσουμε σωστά τα μάλλινά μας

Όλο τον χειμώνα μας κράτησαν ζεστές και στυλάτες. Όσο ο καιρός ανοίγει ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσουμε και να τα αποθηκεύσουμε με τον σωστό τρόπο έτσι ώστε η σχέση στοργής μου έχουμε με πολύτιμα – ίσως και λίγο εύθραυστα – μάλλινα μας, να συνεχιστεί και του χρόνου.

Το InStyle.gr μας μαθαίνει βήμα – βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να διατηρήσουμε τα μάλλινα ρούχα μας σαν καινούργια.

1. Πλύσιμο.

Προσπαθήστε να τα πλύνετε πάντα στο χέρι και με χλιαρό νερό.

Μην τα τρίβετε και κυρίως μην τα κάνετε κουβάρι, αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγη ώρα και στη συνέχεια βυθίστε τα και ξαναβγάλτε τα από το νερό.
Όταν τα ξεβγάζετε φροντίστε το νερό να έχει την ίδια θερμοκρασία με αυτή που είχε όταν τα πλένατε.

Τέλος, μην παραλείπετε το μαλακτικό καθώς είναι το βήμα που θα τα κρατήσει απαλά και αφράτα και θα διατηρήσει ζωντανά τα χρώματα για πολύ καιρό.

2. Στέγνωμα.

Το στύψιμο, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει το σχήμα τους. Για να απομακρύνετε το νερό, αφήστε τα στεγνώσουν φυσικά απλώνοντας τα πάνω σε μια στεγνή πετσέτα.

Αν δεν θέλετε να ξεχειλώσουν αποφύγετε να τα απλώσετε κάθετα και προτιμήστε να τα «ξαπλώσετε» στην απλώστρα ή στο μέρος που θα τα αφήσετε να στεγνώσουν.

Τέλος, προκειμένου να προστατέψετε την απαλότητα τους, κρατήστε τα μακριά από τον ήλιο – ο οποίος ξεραίνει το μαλλί, αντίθετα προτιμήστε τον αέρα.

3. Αποθήκευση.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε καλά τη ντουλάπα που θα τα φυλάξετε. Τοποθετήστε στις γωνίες αντισκορικά και πουγκάκια λεβάντας (λειτουργεί και σαν φυσικό αντισκορικό) και αφήστε τον χώρο να αεριστεί καλά.

Μην τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Θα μείνουν για καιρό φυλαγμένα και η πίεση είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τον όγκο τους.

Ειδικά αυτά που αποτελούνται από κασμίρ ή φυσικό μαλλί, φροντίστε πριν τα αποθηκεύσετε να τα κλείσετε μέσα σε υφασμάτινες σακούλες που θα τους επιτρέψουν να αναπνέουν.

Δύο – τρεις φορές τον χρόνο, μην ξεχνάτε να τα βγάζετε από τις θήκες του και να τινάζετε καλά για να ξαναβρούν το σχήμα τους.

Διαβάστε επίσης – Calzedonia: Τι ακριβώς είναι και τι κάνει στο σώμα μας το «shaping project» της εταιρίας;

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα