Πώς θα πάρω βάρος χωρίς να κάνω κυτταρίτιδα;

Πώς θα πάρω βάρος χωρίς να κάνω κυτταρίτιδα;

Ερώτηση: Είμαι 1,55 και 43 κιλά. Πως θα πάρω βάρος χωρίς να κάνω κυτταρίτιδα; Είμαι 53 ετών.

Γεια σου, σύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος σου, ο οποίος είναι 22.3kg/m2, το βάρος σου είναι στα πλαίσια των φυσιολογικών επιπέδων.

Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη πρόσληψη βάρους που μπορείς να έχεις είναι αυτή που δεν ξεπερνά τα 6 κιλά. Για να πλησιάσεις τον στόχο σου και να μην δεις στο σώμα σου ανεπιθύμητες αλλαγές, πρέπει να επικεντρωθείς στην ποσότητα και τηνποιότητα των τροφών που καταναλώνεις.

Τα μικρά, συχνά γεύματα (5-6) θα σε βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την τήρηση των σωστών ποσοτήτων των τροφίμων.  Πέρα από την τήρηση των γευμάτων, δώσε ιδιαίτερη βάση στην επιλογή των τροφών.

Η κατανάλωση καλών πηγών λίπους όπως οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο, ο κρόκος του αυγού, το ελαιόλαδο, οι ελιές και το αβοκάντο θα συνεισφέρουν στη σταδιακή αύξηση του βάρους.

Περιόρισε τα light γαλακτοκομικά προϊόντα και προτίμησε το πλήρες σε λιπαρά γάλα, τυρί και γιαούρτι τα οποία είναι θερμιδικά πλουσιότερα.

Φρόντισε επίσης να καταναλώνεις πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, προερχόμενη από πουλερικά, λευκό ή λιπαρό ψάρι, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας. Πρόσεξε όμως τοντρόπο μαγειρέματος αυτών των τροφίμων.

Απέφυγε το τηγάνισμα γιατί αυτό θα υποβαθμίσει τόσο την ποιότητα της τροφής όσο και την ποιότητα του δέρματος σου!

Πες ναι στην καθημερινή κατανάλωση 5-6 μερίδων φρούτων και λαχανικών τα οποία θα συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και θα βοηθήσουν ιδιαίτερα το δέρμα σου.

Και μην ξεχνάς ότι το παν για ένα λαμπερό δέρμα είναι η σωστή ενυδάτωση! Απέφυγε τους χυμούς και τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα αλκοολούχα ποτά και δώσε χώρο στο νερό και στο πράσινο τσάι.

Επίσης το μυστικό -που όλοι γνωρίζουμε- για να ένα σφριγηλό δέρμα είναι η συστηματική φυσική δραστηριότητα η οποία συνδυάζει την αερόβια άσκηση με την άσκηση με αντιστάσεις. Η πρώτη βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του οξυγόνου στον οργανισμό και στην καύση λίπους, ενώ η δεύτερη βοηθά στη μυϊκή ενδυνάμωση.

Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: kwnstantina_kwnstantinou@hotmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα