Πώς θα καταλάβετε αν πίνετε αρκετό νερό

Η κατανάλωση νερού είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας, εφόσον το σώμα μας αποτελείται απο 70%νερό.Καθημερινή μας προτεραιότητα είναι να λαμβάνουμε τη σωστή ποσότητα νερού για να μην επιβαρύνουμε την υγείας μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς καλό είναι να καταναλώνουμε οκτώ ποτήρια την ημέρα, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουμε αυτό. Η έλλειψη νερού έχει αρνητική επίδραση στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι,ζαλισμένοι και το δέρμα μας να μην είναι αρκετά ελαστικό. 

Η  Αμερικάνικη Εθνική Ιατρική  Βιβλιοθήκη προτείνει μια μέθοδο για να ελέγξουμε εάν καταναλώνουμε την ποσότητα νερού που χρειάζεται οργανισμός μας για να είναι ενυδατωμένος. Απλά τσιμπήστε την παλάμη του χεριού σας και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα,εάν το δέρμα ανακάμψει γρήγορα τότε είστε κατάλληλα ενυδατωμένοι, εάν όχι μάλλον χρειάζεται να καταναλώσετε παραπάνω νερό. 

Εκτός από νερό μπορείτε να πίνετε καφέ,τσάι και φυσικούς χυμούς. Βέβαια μην πίνετε μόνο ροφήμτα για ενυδάτωση καθώς πολλά από αυτά μπορεί να περιέχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη! Όσον αφορά στην ποσότητα ένα ποτήρι με χυμό φρούτων ή λαχανικών την ημέρα αρκεί. 

   

 Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα