Πώς θα καταλάβετε αν αξίζει να γίνετε φίλοι με τον πρώην σας;

Οι σύντροφοι προτού πάρουν την ‘’ταμπέλα’’ του πρώην αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής, για αυτό εύλογα πολλοί αναρωτιούνται τι θα απογίνουν όλα αυτά τα συναισθήματα μετά τον χωρισμό. Ορισμένοι καταφέρνουν να έχουν φιλικές σχέσεις με τον πρώην σύντροφο μετά τον χωρισμό, κατά πόσο όμως  αυτό είναι εφικτό; 

Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι  που μένουν φίλοι με τους πρώην τους έχουν κοινά γνωρίσματα με τους διεγνωσμένα ψυχοπαθείς. Η ειδική σχέσεων, Susan Winter, αναφέρει στο website της την λίστα τριών βημάτων για να εξετάσετε αν αξίζει να κρατήσετε φιλικές επαφές με τον πρώην σας. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να κάνετε μια εσωτερική ενδοσκόπηση και να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο θα θέλατε να μείνετε φίλοι με τον πρώην σας. 

1.Πώς ήταν η σχέση σας 

Το τι είδους σχέσης είχατε μεταξύ σας μετράει πολύ για το εάν θα θέλατε στην πορεία να μείνετε φίλοι μετα απο έναν χωρισμό. Οι σχέσεις διακρίνονται σε σοβαρές, ελεύθερες  και “φίλοι με προνόμια”. Κάθε μια απο αυτές έχει διαφορετικά “θέλω” και όρια. Όταν μια σχέση βασίζεται στη συναισθηματική οικειότητα είναι πιο εύκολο μετά τον χωρισμό να αναπτυχθεί μια φιλία σε αντίθεση με την σεξουαλική έλξη  που όταν λείψει θα σας οδηγήσει να γίνετε δυο ξένοι. Η Susan Winter υποστηρίζει ότι “οι πρώην σύντροφοι μπορούν να γίνουν φίλοι, εαν άρεσαν ο ένας στον άλλον ως ξεχωριστές προσωπικότητες προτού αποκτήσουν έναν ερωτικό δεσμό”. 

 2.Απλά χωρίσατε; 

Έαν ο χωρισμός είναι πρόσφατος καλό θα ήταν να κρατήσετε κάποιες αποστάσεις μέχρι να επουλωθούν οι πληγές. Ο χρόνος είναι η γιατρειά για τα πάντα πόσω μάλλον για τις πληγωμένες ψυχές. Όπως αναφέρει η Winter σύμφωνα με το Popsugar “αφήστε τον χρόνο να περάσει προτού ρίξετε το χαρτί της φιλίας. Ο χωρισμός είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και να μάθεις να βλέπεις  τον πρώην σύντροφο σου με αλλά ματιά είναι απλά μια προσαρμογή. Ο χρόνος επιτρέπει στη σεξουαλική χημεία να εξαφανιστεί και σου εγγυάται οτι οι λόγοι για την φιλιά είναι έγκυροι”.  

3.Γιατί θέλετε να μείνετε φίλοι; 

Σε μερικές περιπτώσεις ο χωρισμός από τον αγαπημένο σας δεν είναι κάτι εύκολο ιδίως όταν έχετε συνηθίσει στην παρουσία του και την συντροφιά του. Νιώθετε μια μοναξιά και ένα κενό που σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε να το αναπληρώσετε έχοντας τον πρώην σας στην ζωή σας έστω και σαν φίλο.Ήταν ένα κομμάτι της ζωής σας και αρνείστε να αποδεχτείτε ότι δεν θα είναι πια εκεί. Σύμφωνα με την Winter “αληθινή φιλία μπορεί να υπάρξει μεταξύ δύο πρώην συντρόφων μόνο όταν και οι δύο βιώνουν τον χωρισμό και δεν υπάρχουν πια ερωτικά συναισθήματα. Αν ένας σύντροφος ψαχνει μέσω της φιλίας να τα ξανάβρει με πρώην τους, τότε η φιλία είναι απλά ένα σχέδιο και όχι μια πιθανότητα”. 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα