Πώς θα φτιάξτε μόνες σας κερί για αποτρίχωση στο σπίτι
Getty Images

Με το καλοκαίρι να είναι σχεδόν εδώ, η αποτρίχωση είναι στο νούμερο ένα της beauty λίστας των περισσότερων γυναικών. Αν δεν χρησιμοποιείτε ξυράφι και κάνετε αποτρίχωση με κερί ξέρετε λοιπόν πως, είτε οι λωρίδες που αγοράζετε έτοιμες είτε η επίσκεψη στην αισθητικό κοστίζει. Τι γίνεται λοιπόν αν δεν θέλουμε να «επενδύσουμε» στην αποτρίχωσή μας αλλά ούτε και να την αμελήσουμε; Όχι η λύση δεν είναι το ξυράφι. Τι κάνουμε; Φτιάχνουμε το δικό μας προϊόν αποτρίχωσης. Η συνταγή είναι πάρα πολύ παλιά και προέρχεται από τη μέση ανατολή. Είναι ουσιαστικά η original συνταγή για τη χαλάουα και φτιάχνεται πανεύκολα με 2 υλικά.

1 κούπα ζάχαρη

2 κουταλιές νερό

1,5 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Το μίγμα σας θα αρχίσει να γίνεται χρυσαφένιο. Ανακατέψτε ελαφρά ώστε να σιγουρευτείτε πως έχει λιώσει όλη η ζάχαρη. Μέσα σε λίγα λεπτά θα δείτε πως το μείγμα σας έχει αρχίσει να πήζει αρκετά γι’ αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας καεί. Στόχος είναι να έχετε μια σύσταση αρκετά πηχτή και εύπλαστη που να μοιάζει κάπως έτσι…

Αυτό ήταν όλο! Τώρα απλά το πλάθετε στα χέρια σας ώστε να ζεσταθεί και το εφαρμόζετε επάνω στις τρίχες σας με τη φορά που φυτρώνουν και το τραβάτε προς την αντίθετη. Ναι, είναι τόσο απλό και εμείς που το δοκιμάσαμε έχουμε να πούμε πως είναι και λιγότερο επώδυνο! Μπορείτε να φυλάξετε το μείγμα στο ψυγείο σε ένα κλειστό δοχείο και όποτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε απλά το ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα