Πώς να οργανώσετε τη ντουλάπα σας για να ετοιμάζεστε πιο γρήγορα;

Υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν την τάξη, φροντίζουν η ντουλάπα τους να είναι πάντα καθαρή και πολύ καλά οργανωμένη, ενώ γνωρίζουν τι θα φορέσουν την επόμενη ημέρα από το προηγούμενο βράδυ. Υπάρχουν και κάποιες άλλες γυναίκες όμως που δεν έχουν χειρότερο από το να καθίσουν και να οργανώσουν την γκαρνταρόμπα τους, προτιμούν να πατήσουν πολλές φορές snooze στο ξυπνητήρι τους το πρωί και σε καμία περίπτωση δεν ξέρουν τι πρόκειται να φορέσουν. Το αποτέλεσμα; Αργούν συνεχώς ή φορούν συχνά τα ίδια ρούχα.

Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχετε λύσει τα στιλιστικά σας προβλήματα, αν ανήκετε όμως στην δεύτερη, αυτό το κείμενο είναι ό,τι χρειάζεστε.

Αν τη νέα χρονιά έχετε θέσει ως στόχο να εξελίξετε το προσωπικό σας στιλ και να μην φοράτε συνεχώς τα ίδια ρούχα, θα χρειαστεί να βάλετε την οργάνωση στη ζωή σας και πολύ περισσότερο στην γκαρνταρόμπα σας. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να δημιουργείτε συνεχώς τα ίδια outfits, θα γνωρίζετε ό,τι έχετε στη συλλογή σας και δεν θα χρειάζεται να αγοράζετε συνεχώς τα ίδια κομμάτια.

Για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, συγκεντρώσαμε 7 tips που θα σας κάνουν να θέλετε να οργανώσετε αμέσως τη γκαρνταρόμπα σας.

walkingcloset

Αποχωριστείτε όσα κομμάτια δεν φοράτε πια

Ναι, αυτή η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη από όσο φανταζόμαστε, αλλά είναι απαραίτητη. Βάλτε στόχο να αφιερώσετε μία ημέρα στην εκκαθάριση της ντουλάπας σας και μείνετε πιστές σε αυτόν. Αφαιρέστε όλα τα ρούχα και διαλέξτε ποια χρειάζεστε και ποια όχι. Κάποια μπορεί να μην είναι πια στο νούμερο σας ή να μην είναι πια στο στιλ σας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να τα έχετε στην συλλογή σας. Όσα είναι σε καλή κατάσταση μπορείτε να τα δωρίσετε στις φίλες σας και όσα δεν είναι μπορείτε είτε να τα επιδιορθώσετε είτε να τα πετάξετε.

Οργανώστε τα ρούχα σας ανά περίσταση

Άλλα ρούχα φοράμε στη δουλειά και άλλα ρούχα φοράμε στο γυμναστήριο. Ένα από τα κόλπα που θα σας προτείνουμε για να ετοιμάζεστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κάθε μέρα είναι να οργανώσετε τα ρούχα σας ανά περίσταση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα θέλετε να ετοιμαστείτε για το γραφείο δεν θα χρειαστεί να ανακατέψετε τα ρούχα του γυμναστηρίου ή τα casual κομμάτια.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Όχι σε αυτό το κουτί δεν θα υπάρχουν γάζες και παυσίπονα. Σε αυτό το κουτί θα υπάρχουν κουμπιά, κλωστές, ένα mini σίδερο ή ένα βερνίκι για τα παπούτσια σας. Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλετε να φορέσετε ένα πουκάμισο και θα του λείπει ένα κουμπί δεν θα σας πιάσει πανικός.

Μην αφήνετε περιττά πράγματα στη ντουλάπα σας

Όταν λέμε πως θα κάνουμε εκκαθάριση της ντουλάπας μας, δεν εννοούμε μόνο από ρούχα, αλλά και από άλλα περιττά αντικείμενα όπως κρεμάστρες που δεν χρησιμοποιούμε. Κρατήστε έναν συγκεκριμένο αριθμό κρεμαστρών ανάλογα με την ποσότητα των ρούχων σας και τις υπόλοιπες αποθηκεύστε τις για να μην πιάνουν χώρο.

Κεφάλαιο αξεσουάρ

Τα κοσμήματα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση μίας γυναίκας, ενώ ένα look δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς ένα κόσμημα. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα πρέπει να οργανώσετε και τα κοσμήματα σας. Να αποχωριστείτε όσα δεν χρειάζεστε και να τοποθετήσετε εκείνα που φοράτε περισσότερο σε σημείο ώστε να μην τα ξεχνάτε κάθε φορά που ετοιμάζεστε. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν κάποιες θήκες κοσμημάτων, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και μέσα στη ντουλάπα σας.

Μη ξεχνάτε τις κάλτσες και τα εσώρουχα

Αν θέλετε πραγματικά να οργανώσετε στην εντέλεια τη ντουλάπα σας, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε τις κάλτσες και τα εσώρουχα. Αν η ντουλάπα σας είναι αρκετά μεγάλη, αφιερώστε από ένα ή δύο συρτάρια ,ανάλογα με τις ανάγκες σας, για να οργανώσετε τις κάλτσες και τα εσώρουχα σας. Αν δεν έχετε όμως αρκετό χώρο, κουτιά σε διάφορες αποχρώσεις και μοτίβα είναι ό,τι χρειάζεστε.

Δώστε προσοχή στα παπούτσια σας

Last but not least, τα παπούτσια. Μία ακόμα επένδυση που αξίζει να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα έπιπλο για τα παπούτσια σας. Εκτός του ότι μπορεί να αναβαθμίσει το decor του σπιτιού σας, θα μπορείτε να τα αποθηκεύετε προσεκτικά χωρίς να πάθουν κάτι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα