Πως μπορώ να αφαιρέσω την κόλλα από τις βλεφαρίδες μου;

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες έχουν γίνει ένας μόνιμος σύμμαχος στο μακιγιάζ μας, καθώς δίνουν όγκο και ένταση στο βλέμμα μας. Καμιά φορά όμως, η κόλλα από τις βλεφαρίδες κολλάει στο βλέφαρο ή στις αληθινές βλεφαρίδες μας και η αφαίρεση της αποτελεί πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε την περίπτωση που έχουμε αφαιρέσει τις ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά δεν έχουμε ξεβάψει τα βλέφαρα πριν κοιμηθούμε (δηλώνω ένοχη) και το επόμενο πρωί το beauty routine μας γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς παλεύουμε με ξεραμένα κομματάκια κόλλας και ενωμένες μεταξύ τους βλεφαρίδες. Εμείς βρήκαμε τι πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση, και σας δίνουμε την λύση.

Χρησιμοποιήστε λιγότερη κόλλα

Ξεκινάμε από την εφαρμογή της κόλλας, η οποία πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με ακρίβεια. Δεν χρειάζεται να πούμε πως όσο λιγότερο προϊόν χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να το αφαιρέσετε. Άρα, αν αποφασίσετε να φορέσετε ψεύτικες βλεφαρίδες, μην απλώσετε πολλή κόλλα εξαρχής. Εάν καταλάθος βάλετε παραπάνω προϊόν, είναι προτιμότερο να σκουπίσετε εντελώς την περίσσεια ποσότητα και να ξεκινήσετε από την αρχή – με αυτόν τον τρόπο, δεν θα κινδυνεύετε να έχετε κόλλα στα μάτια σας ή γύρω από αυτά.

Εμπιστευτείτε τους «ειδικούς»

Χρησιμοποιείστε ένα απαλό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών, για να αφαιρέσετε την κόλλα με ήπιο τρόπο. Τα ειδικά καθαριστικά ντεμακιγιάζ ματιών, πέρα από το να αφαιρούν την κόλλα από τα μάτια σας, είναι ιδανικά και για τον καθαρισμό των ψεύτικων βλεφαρίδων σας.

AVENE Gentle Eye Make-Up Remover κόλλα

Avene Demaquillant Douceur Yeux – Απαλό gel για ντεμακιγιάζ ματιών

Extra tip: Εαν δεν έχετε κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ για τα μάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι για την αφαίρεση των βλεφαρίδων (αλλά και της κόλλας τους). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό λάδι καρύδας, καθώς είναι ιδανικό για το πρόσωπο και μπορεί να λειτουργήσει κάλλιστα και ως προϊόν ντεμακιγιάζ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μασάζ με το λάδι στις βλεφαρίδες σας και να αφήσετε  να δράσει περίπου 30 δευτερόλεπτα, ώστε να μαλακώσει η κόλλα και να αφαιρεθεί εύκολα και γρήγορα.

Μην προσπαθήσετε να την αφαιρέσετε με τα χέρια σας

To πιο σημαντικό tip που μπορούμε να σας δώσουμε, είναι ποτέ να μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε την κόλλα με τα δάχτυλά σας. Θα καταλήξετε να αφαιρέσετε και τις βλεφαρίδες σας, πέρα από το ότι είναι πολύ πιθανόν να τραυματίσετε το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής.

Τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να αφαιρέσετε την κόλλα που έχει ξεμείνει στις βλεφαρίδες σας.AdTech Ad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα