Ποιο balayage σου ταιριάζει ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σου;

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για αλλαγές. Υπάρχει κάτι στον αέρα που σε ωθεί να ανανεώσεις την εμφάνιση σου ξεκινώντας από το χρώμα των μαλλιών σου. Παρόλο που είναι δελεαστικό να κάνεις μια ριζική αλλαγή, το καλοκαίρι επιβάλλει στα μαλλιά την απόλυτη φυσικότητα, σαν να τα φίλησε ο ήλιος.

Η τεχνική που θα σου χαρίσει ένα ανάλογο αποτέλεσμα, δεν είναι άλλη από το balayage (μπαλαγιάζ). Είναι μια τεχνική βαφής που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό και η ιδανική για όλες μας που θέλουμε μαλλιά που μοιάζουν σαν να έχουν ανοίξει φυσικά από τον ήλιο. Το καλύτερο; Ταιριάζει σε όλες μας αρκεί να βρεις την σωστή απόχρωση.  Για αυτό το λόγο πρέπει να γνωρίζεις τον φυσικό τόνο του δέρματός σου και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου. Mε τη βοήθεια της Χριστίνας Καπίρη, Hair Color Expert και ιδιοκτήτρια της γνωστής αλυσίδας κομμωτηρίων Hair Way, θα ανακαλύψουμε μαζί ποιος είναι ο πραγματικός τόνος της επιδερμίδας σου και ποιο balayage σου ταιριάζει!

Πώς θα βρεις τον χρωματικό σου τύπο

«Υπάρχει μεγάλη σύγχυση με το ποιο πραγματικά είναι το χρώμα της επιδερμίδας μας» μας εξηγεί η Χριστίνα Καπίρη και συνεχίζει «Η ποσότητα μελανίνης καθορίζει τον τόνο του δέρματος μας σε ψυχρό, θερμό ή σκούρο ή ανοιχτό. Το ίδιο συμβαίνει και με το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας, που μπορούμε να ακολουθήσουμε ως οδηγό για να  οπότε ένας εύκολος τρόπος για να βρούμε σε ποια κατηγορία ανήκουμε.».

Πώς θα βρεις ποιο balayage είναι το ιδανικό για εσένα

Αρχικά θα πρέπει να βρεις ποιος είναι ο χρωματικός σου τύπος. Για αυτό το λόγο θα ανατρέξουμε στην χρωματολογία, σύμφωνα με την οποία  οι χρωματικοί τύποι είναι 2, ψυχροί και θερμοί, και χωρίζονται στις 4 εποχές του χρόνου. Σε κάθε εποχή θα βρεις την αντίστοιχη πρόταση της πλέον ειδικής Χριστίνας Καπίρη, για το balayage που σου ταιριάζει!

2 extra tips για να βρεις τον υποτόνο σου

1.Παρατήρησε τις φλέβες σου σε φυσικό φως.

Αν έχουν πράσινο χρώμα τότε έχεις θερμό υποτόνο.

Αν έχουν μπλε/μωβ χρώμα τότε έχεις ψυχρό υποτόνο.

2.Τοποθέτησε πάνω στο δέρμα σου ένα χρυσό και ένα ασημένιο κόσμημα.

Αν σου πάει πιο πολύ το χρυσό τότε έχεις θερμό υποτόνο.

Αν σου πάει πιο πολύ το ασημένιο τότε έχεις ψυχρό υποτόνο.

 

Θερμή απόχρωση

ΑΝΟΙΞΗ: Υπάρχει χαμηλή αντίθεση μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά κυμαίνονται από ανοιχτά ξανθά μέχρι μεσαία καστανά με κόκκινους ή χρυσούς υποτόνους.

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με παστέλ, dusty αποχρώσεις.

 

 

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: Υπάρχει ποικιλία αντίθεσης μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά έχουν βαθείς  χρωματισμούς με θερμούς υποτόνους του κόκκινου ή του χρυσού και του χάλκινου.

 

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με καθαρά, διαυγή χρώματα.

Ψυχρή απόχρωση

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Υπάρχει λεπτή αντίθεση μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά έχουν  χρωματισμούς με ψυχρούς απαλούς υποτόνους.

 

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με παστέλ, dusty αποχρώσεις

 

ΧΕΙΜΩΝΑΣ: Υπάρχουν έντονες αντιθέσεις μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά έχουν έντονους χρωματισμούς με ψυχρούς υποτόνους.

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με καθαρά, διαυγή χρώματα.

 

Μπορώ να κάνω balayage μόνη μου;

Το balayage είναι μια τεχνική βαφής που δε μπορείς να κάνεις μόνη σου. Απευθύνσου σε ένα κομμωτήριο που έχει εξειδίκευση στο χρώμα, όπως τα Hair Way, για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. O colorist θα μπορέσει να σου πει αν οι αποχρώσεις που θέλεις ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός σου και να σου προτείνει το ιδανικό για τον τύπο σου.

 

 

Που θα βρεις το δικό σου Hair Way;

Κολωνάκι: Τσακάλωφ 8, 10673, 2103638868

 

Νέα Ιωνία: Έλ Αλαμέιν 20, 2102724079-80

 

Ν. Φαλήρο: Λ. Ειρήνης 11, 2104836409-10

 

Άλιμος: Χαρ. Τρικούπη 1-3, 2109902829

 

Κηφισιά: Τατοΐου 113, 2108003384-85

Μαρούσι (μέσα στο «Μητέρα»): Ερυθρού Σταυρού 4-6, 2106869158, 2106832394

Αίγινα: Αφαίας 29, 2297022050

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram




Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα