Πιάνετε καθημερινά τα μαλλιά σας κοτσίδα; Πέντε λόγοι για να σταματήσετε
Pixel Formula

Τα λαστιχάκια είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που υπάρχει στη γη. Οκ, μετά τη σοκολάτα και τον ύπνο και τις διακοπές και μερικά ακόμα πραγματάκια. Αλλά αν έχετε έστω και λίγο μακριά μαλλιά, σίγουρα τα λαστιχάκια είναι στο top 10 σας, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι δεν απέχει πολλούς μήνες. Παρόλα αυτά, είναι από τα πιο καταστροφικά πράγματα για τα μαλλιά. Η φθορά που επιφέρουν τα λαστιχάκια είναι τεράστια και παρακάτω θα δείτε πως το καταφέρνουν αυτό (με λίγη βοήθεια και από εμάς, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας).

Τα φοράτε πολύ σφιχτά

Ναι, το ζητούμενο είναι μια σφιχτή αλογοουρά αλλά πρέπει να ξέρετε πως όσο περισσότερο στρες ασκείτε στην ρίζα τόσο τα μαλλιά σας αποδυναμώνονται και καταστρέφονται.

Τα φοράτε στο ίδιο σημείο

Ναι, η αλογοουρά σας πάει σε συγκεκριμένο ύψος και γιατί να την αλλάξετε όμως, βάζοντας το λαστιχάκι συνέχεια στο ίδιο σημείο ταλαιπωρείτε ένα συγκεκριμένο σημείο πολύ. Είναι σαν να περνάτε το σίδερο των μαλλιών ξανά και ξανά στην ίδια τούφα!

Τα φοράτε στον ύπνο σας

Όχι μόνο ταλαιπωρείτε δηλαδή τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά συνεχίζετε τα βασανιστήρια και το βράδυ.

Φοράτε λαστιχάκια με μεταλλικά στοιχεία

Είναι το μεταλλικό δέσιμο που μοιάζει άκακο αλλά ευθύνεται για το 70% των σπασμένων μαλλιών που βρίσκετε επάνω στο λαστιχάκι όταν το βγάζετε.

Τα φοράτε σε βρεγμένα μαλλιά

Δεν πρέπει να χτενίζετε ούτε να φοράτε λαστιχάκια σε βρεγμένα μαλλιά γιατί –όπως σας έχουμε πει πολλές φορές- τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα βρίσκονται στην πιο ευαίσθητη φάση τους και καταστρέφονται πολύ πιο εύκολα.

Και τι να κάνετε για όλα αυτά; Να αποφύγετε τις σφιχτές αλογοουρές, να αλλάζετε look, να μην τα φοράτε όσο κοιμάστε , να αγοράσετε υφασμάτινα λαστιχάκια και for the love of god να μην τα φοράτε σε βρεγμένα μαλλιά!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα