Ποια είναι η δική σου γαστρονομική στιλιστική επιλογή;

Είναι από τα θέματα που προέκυψαν γευματίζοντας στο εστιατόριό του και δικό μου πολύ αγαπημένο, τα HASIKA σ’ ένα από τα πιο γραφικά στενάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Πέρα από γνωστός και καταξιωμένος σεφ, τον αποκαλούν και «σεφ της καρδιάς μας», γιατί σε ό,τι κάνει βάζει αγάπη. Με τον Μιχάλη Χάσικο μπορείς να συζητήσεις σχεδόν τα πάντα, έτσι και εγώ λοιπόν του πρότεινα να μιλήσουμε για γυναίκες, στυλ, και γαστρονομία. Λίγο αργότερα προστέθηκε στην παρέα μας ένας εξίσου πετυχημένος – ανερχόμενος σεφ, ο Τιμολέων Διαμαντής, που αποτελούν για το φετινό καλοκαίρι μαγειρικό δίδυμο. Η κουβέντα μας μόνο ως γαστρονομική επιτυχία θα μπορούσε να παρομοιαστεί.

Κοινός παρονομαστής η αγάπη που συνεπάγεται δημιουργία και φαντασία.

Πόσα πράγματα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, για μια γυναίκα εν προκειμένω, ανάλογα με την ιδιότητά του/της; Πολλά… Σε σημείο που εντυπωσιάστηκα, τα πόσα μπορεί να αντιληφθεί ένας σεφ.

Μιχάλης Χάσικος…

«Μπαίνοντας στο εστιατόριο μου μια γυναίκα, αρχικά καταλαβαίνεις πόσο κοκέτα είναι και τί αντίληψη μπορεί να έχει για το φαγητό. Μια καλοντυμένη γυναίκα, σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα, συνήθως επιλέγει κάτι ντελικάτο & ελαφρύ, όπως ένα φιλέτο. Έχει εντελώς διαφορετική ψυχολογία και ίσως και ντύσιμο μια γυναίκα, όταν γευματίζει με τις φίλες της και όταν συνοδεύεται από τον σύντροφό της. Το όλο της στήσιμο έχει κάτι να σου πει, από το πώς θα μπει στο μαγαζί, πώς θα κάτσει στο τραπέζι, αν αισθάνεται άνετα μ’ αυτό που φοράει, πώς θα διαβάσει το μενού, τί εκφράσεις θα σχηματιστούν στο πρόσωπό της. Τις περισσότερες φορές, πριν καν παραγγείλουν ξέρω τί θα φάνε. Οι περισσότερες πτυχές σε μια γυναίκα καθορίζονται από την ψυχολογία της, γι’ αυτό έχει σημασία να την κερδίσεις, είτε μέσω του ουρανίσκου της είτε με τον τρόπο που θα την εξυπηρετήσεις. Το πιο βασικό είναι η ταυτότητα που έχει τόσο η γυναίκα όσο και το μαγαζί, γιατί και εμείς μετά μπορούμε να καταλάβουμε τί θέλουνε. Μια γυναίκα με τζιν και ένα απλό μπλουζάκι ας πούμε, τρώει θαλασσινά και συνήθως πίνει ούζο. Όταν έρχεται με ένα καφτάνι από την θάλασσα, θα φάει κάτι ελαφρύ, όπως μια σαλάτα. Χωρίς όμως να είναι και απαραίτητο.

Μια γυναίκα που έχει αίσθηση που βρίσκεται, ξέρει αντίστοιχα και πώς πρέπει να ντυθεί.

Λατρεύω τις γυναίκες! Αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλά από τα πιάτα μου και δεν είναι και λίγες οι φορές που έχω δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό εκείνη την στιγμή, προκειμένου να τις δω να χαμογελάνε ακόμα λίγο. Ξέρεις Χριστίνα μου, το χαμόγελο μιας γυναίκας είναι το βασικό συστατικό της, όπως για εμάς τους μάγειρες το αλάτι, χωρίς αυτό δεν νοστιμίζει το φαγητό. Όπως και η μυρωδιά της, η γεύση που θα σου αφήσει αντίστοιχα στο τέλος και ένα γευστικό πιάτο».

Τιμολέων Διαμαντής…

«Το χαμόγελό της μπαίνοντας στο εστιατόριο, είναι αυτό που με μαγνητίζει και με προϊδεάζει κατά κάποιο τρόπο στο τί θα φάει. Στην πορεία, εκεί που πάει το βλέμμα μου είναι στα δάχτυλά της, η λεπτότητα των κινήσεων της, η καθαριότητά της σε όλα τα επίπεδα, πώς θα «χειριστεί» το φαγητό της και την όλη της παρουσία καθήμενη στο τραπέζι. Να ξέρεις, Χριστίνα, ότι όσο πιο λεπτεπίλεπτη είναι μια γυναίκα, τόσο πιο απλά τρώει, χωρίς τάσεις εντυπωσιασμού είτε στην εμφάνιση, είτε στα μέρη που θα αποφασίσει να πάει για φαγητό. Προσωπικά, με απασχολεί περισσότερο να εστιάσω στη γεύση και όχι τόσο να εντυπωσιάσω παρουσιαστικά, ομοίως στο τοποθετώ και σε μια γυναίκα, όσο πιο θηλυκά επιλέξει να ντυθεί και όχι προκλητικά, όπου και αν βρίσκεται, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη».

 Κάποια στιγμή ρώτησα τον Μιχάλη, ποιο είναι εκείνο το μυρωδικό ή μπαχάρι που ξεχωρίζεις ή αν μπορούσες θα έβαζες σε όλα τα φαγητά σου; Εκεί συγκινηθήκαμε και οι δυο…μου απάντησε «το γαρύφαλλο, γιατί είναι αυτό που με συνδέει με τις γυναίκες της ζωής μου, την μητέρα μου, την γιαγιά μου. Είναι αυτή η λεπτή και ταυτόχρονα έντονη μυρωδιά που και να θέλεις να την ξεχάσεις δεν μπορείς. Γι’ αυτό και μια γυναίκα με άποψη, μυαλό και αισθητική αφήνει το αποτύπωμά της, σαν το γαρύφαλλο».

 Από την άλλη, ο Τιμολέων, μου είπε «η καπνιστή πάπρικα, καθώς η πάπρικα δίνει πολλά αρώματα και ταυτόχρονα έχει και το κόκκινο χρώμα που «λερώνει», θέλοντας ν’ αφήσει ανάμνηση. Σαν μια γυναίκα, που έχει όπλα με τα οποία μπορεί ν’ αφήσει το δικό της αποτύπωμα, σε κάθε περίπτωση».

 Αγαπημένο μου ύφασμα το μετάξι, γι’ αυτό και ενώ μιλάγαμε τους ρωτάω, με ποιο συστατικό θα μου το παρομοιάζατε? Μιχάλης Χάσικος…«Υπάρχει κάτι άλλο, Χριστινιώ μου, από το κρητικό ελαιόλαδο, τί πιο παρθένο, αγνό και καθαρό σαν αυτό? Μοναδική αίσθηση και νοστιμιά που σίγουρα την καταλαβαίνεις, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι άριστο ποιοτικά».

 Από την άλλη ο Τιμολέων μιας και κατάγεται από το Πήλιο, μου ανέφερε «τα τσιτσίραβλα, τον μεζέ-σύμβολο του Βόλου, που βγαίνει μόνο δυο βδομάδες τον χρόνο και τον περιμένουν πώς και πώς. Σπάνιο και εκλεκτό, σαν το μετάξι».

 Δεν θα μπορούσα να μην τους ζητήσω για το τέλος μια συμβουλή!

Μιχάλης Χάσικος…

«όσο πιο λίγα συστατικά έχει ένα πιάτο, τόσο πιο γευστικό είναι. Ομοίως και με την γυναίκα, όσο πιο απλά επιλέξει να ντυθεί, τόσο πιο εντυπωσιακή φαίνεται».

 Τιμολέων Διαμαντής…

«να είναι ανοιχτή σε δοκιμή νέων γευστικών προτάσεων, να έχει τη διάθεση ν’ ακούσει, να γευτεί και να δει. Αντιστοίχως, με το στυλ και τα ρούχα, είναι ωραίο όταν μια γυναίκα είναι ευέλικτη στο να δοκιμάσει κάτι καινούριο που μπορεί ν’ αναδείξει τα χαρακτηριστικά της καλύτερα».

 

 Γι’ αυτό αγαπημένες μου “LESS IS MORE”!

 

CT’ STYLEPROJECT by Christina Tripodianaki

INSTAGRAM: CT’ STYLEPROJECT

INSTAGRAM: Christina_trip_

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα