Πέθανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν

Πέθανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν

Σε ηλικία 80 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών. Πέθανε σε νοσοκομείο της Βέρνης, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά, Άμα, Κότζο και Νίνα.

Σε ένα Tweet, η υπηρεσία μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει: «Σήμερα θρηνούμε την απώλεια ενός σπουδαίου άνδρα, ενός ηγέτη, ενός οραματιστή».

Δυο λόγια για τον Κόφι Ανάν

Ο Κόφι Ανάν (Kofi Atta Annan, 8 Απριλίου 1938 – 18 Αυγούστου 2018) ήταν διπλωμάτης από την Γκάνα ο οποίος υπηρέτησε ως ο έβδομος γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. από τον Ιανουάριο του 1997 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. Το 2001 του απονεμήθηκε από κοινού με τον ΟΗΕ το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.[1] Ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Κόφι Ανάν καθώς και ο πρόεδρος του The Elders, ενός διεθνούς οργανισμού που ιδρύθηκε από τον Νέλσον Μαντέλα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ανάν κλήθηκε να αντιμετωπίσει κάποια από τα χειρότερα σκάνδαλα του διεθνούς σώματος, σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους, μετά την ίδρυσή του, το 1945. Ο έβδομος γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θεωρείτο από τους πιο ευέλικτους και καθολικά αναγνωρισμένους διπλωμάτες. Ήταν παντρεμένος με τη Σουηδή δικηγόρο και καλλιτέχνη, Νάνε Ανάν και μαζί είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Το ίδρυμα Ανάν εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter, περιγράφοντάς τον ως «παγκόσμιο ηγέτη και βαθιά αφοσιωμένο διεθνιστή.»

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα