Πέντε tips για όμορφα, μακριά μαλλιά σαν της Αντωνίας Καλλιμούκου

Μπορεί το καρέ και οι αφέλειες να είναι ό,τι πιο stylish μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας το 2018, το καλοκαίρι όμως πάντα θα είναι συνώνυμο με τα μακριά, beachy wavy μαλλιά. Το hair look της Αντωνίας Καλλιμούκου «φωνάζει καλοκαίρι» και αν είστε κι εσείς από εκείνες τις γυναίκες που τρομάζουν και μόνο στη σκέψη του να έχουν πιο κοντά μαλλιά, ακολουθήστε τα tips που θα διαβάσετε παρακάτω για όμορφα, super long hair!

Κάντε μασάζ

Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από την περιποίηση τόσο της τρίχας όσο και του κεφαλιού σας. Και είναι λογικό, εκεί βρίσκεται η ρίζα της τρίχας και αν η ρίζα είναι δυνατή τότε όλα τα μαλλιά σας θα είναι υγιή. Κάνετε λοιπόν μασάζ στο κεφάλι σας σε κάθε λούσιμο. Τα σαμπουάν σήμερα (όλα τα σαμπουάν) έχουν άπειρα συστατικά που λατρεύουν τα μαλλιά μας, μην τα ξεπλένετε τόσο γρήγορα! Κάντε μασάζ, αυξήστε την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού και επιτρέψτε στα συστατικά του σαμπουάν σας να κάνουν το θαύμα τους. Με μόλις 2 λεπτά μασάζ τη φορά θα δείτε τεράστια διαφορά μετά από το πρώτο λούσιμο κιόλας.

Βάλτε λίγο χρώμα

Μπορεί να μην βάφετε καθόλου τα μαλλιά σας ή μπορεί και να τα βάφετε. Αυτό που χρειάζονται όμως τα μακριά μαλλιά δεν είναι απλή βαφή αλλά ανταύγειες. Οι ανταύγειες θα ελαφρύνουν το τελικό σας look και θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο φωτεινά κυρίως αν το χρώμα σας είναι σκούρο. Ζητήστε λοιπόν από τον κομμωτή σας να κάνει μερικές πιο ανοιχτές ανταύγειες σε όλο το κεφάλι για μαλλιά που δεν είναι μονοκόμματα και βαρετά αλλά όμορφα, μακριά και εντυπωσιακά.

Βοηθήστε τις ρίζες

Τα μακριά μαλλιά είναι βαριά και αυτό σημαίνει ότι κάθονται φλατ, χωρίς όγκο. Για να τα τονώσετε και να βοηθήσετε την κίνησή τους βάλτε λίγο αφρό ή ένα σπρέι για όγκο στη ρίζα πριν τα στεγνώσετε. Χρησιμοποιήστε αυτό το τρικ ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι χοντρά και πολλά, η διαφορά που θα παρατηρήσετε στην κίνηση θα σας ενθουσιάσει.

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο

Τα μακριά μαλλιά είναι από μόνα τους statement, δεν χρειάζεται να τα επιβαρύνετε με κοτσιδάκια, κοκαλάκια και βαρύ styling. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά για ένα effortless αποτέλεσμα, πιάστε τα σε μια chic πλαϊνή κοτσίδα ή απλά ισιώστε τα. Οτιδήποτε περισσότερο είναι απλά περιττό.

Κουρευτείτε

Όσο πιο μακραίνουν τα μαλλιά σας τόσο ταλαιπωρούνται οι άκρες τους. Ναι, αυτές είναι το μέτρο σας και όσο πιο κάτω φτάνουν τόσο πιο χαρούμενη γίνεστε αλλά το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: τα μαλλιά για να μακρύνουν χρειάζονται δύναμη. Οι φθαρμένες άκρες τα αποδυναμώνουν. Αφήστε που τα κάνουν να δείχνουν άσχημα. Με τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, όχι μόνο θα κάνετε πιο όμορφα τα μαλλιά σας αλλά θα τα κάνετε και να μακρύνουν γρηγορότερα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα