Πέντε πολύ καλοί λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί

Φαίνεται ότι το να κοιμάστε γυμνοί δεν είναι μόνο σέξι αλλά και ευεργετικό για την υγεία. Διαβάστε πέντε επιστημονικά αποδεδειγμένους λόγους για τους οποίους το να κοιμάστε γυμνοί κάνει πολύ καλό για την υγεία σας.

Έχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου

Μία Αυστραλιανή έρευνα έδειξε ότι μερικά είδη αϋπνίας μπορούν να προκληθούν από τη μη σωστή θερμοκρασία σώματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μία άλλη έρευνα έδεξει ότι όταν έχετε τη σωστή θερμοκρασία σώματος μπορείτε να κοιμηθείτε πιο βαθιά. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε βαριές κουβέρτες ή φοράτε πολύ ζεστά ρούχα τη νύχτα μπορεί αυτό να επηρεάσει πολύ αρνητικά τον ύπνο σας.

Καταπολεμάτε το λίπος στην κοιλιά και έχετε πιο χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης

Με το να κοιμάστε γυμνοί τη νύχτα καταφέρνετε να μειώνετε τα επίπεδα της κορτιζόλης σας. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του στρες και είναι υπεύθυνη για μία σειρά διαταραχών συμπεριλαμβανομένων της υψηλής πίεσης στο αίμα, των υψηλών επιπέδων της χοληστερόλης, του κακού ύπνου και του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος. Ανάμεσα στις 10 το βράδυ και τις 2 τα ξημερώματα, όταν το σώμα σας ξεκουράζεται βαθιά, τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι στα πιο χαμηλά τους. Όταν δεν κοιμάστε καλά ξυπνάτε με πολύ υψηλά επίπεδα κορτιζόλης που μπορεί να αυξήσουν την όρεξή σας και κυρίως για γλυκά.

Αυξάνετε την απελευθέρωση αντιγηραντικών ορμονών

Το να διατηρείτε τη θερμοκρασία του σώματος και του δωματίου σας πάνω από τους 21 βαθμούς Κελσίου αποτρέπει την απελευθέρωση μελατονίνης και την αύξηση των αντιγηραντικών ορμονών. Η μελατονίνη απελευθερώνεται όταν κοιμάστε σε απόλυτο σκοτάδι το οποίο προκαλεί μία μικρή πτώση στη θερμοκρασία του σώματος. Από την άλλη μεριά οι αντιγηραντικές ορμόνες απελευθερώνονται όσο πέφτει η θερμοκρασία του σώματος.

Έχετε υγιές σώμα

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Warwick έδειξε ότι εκείνοι που κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες την ημέρα είναι τρεις φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη και καρδιακά προβλήματα καθώς και ανεπιθύμητο βάρος. Η έλλεψη ύπνου συνδέεται με την απελευθέρωση κορτιζόλης καθώς και των ορμονών της πείνας πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση ινσουλίνης.

Δίνετε ώθηση στην οξυτοκύνη

Η οξυτοκύνη είναι μία πολύ δυνατή ορμόνη (αποκαλείται και η ορμόνη του έρωτα) την οποία βιώνουμε κατά τη διάρκεια του οργασμού, του άγχους και της κατάθλιψης. Αν, λοιπόν, εσείς και ο αγαπημένος σας κοιμάστε γυμνοί ακόμα και τα τυχαία αγγίγματα μπορούν να απελευθερώσουν οξυτοκύνη.

Διαβάστε ακόμα:

Καθόλου υπέροχα νέα: Η ζάχαρη δεν κάνει κακό μόνο στη σιλουέτα μας…

Τα τέλεια φρύδια είναι ένα τηλεφώνημα μακριά

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα