5 λάθη που επαναλαμβάνουμε συνέχεια όταν κάνουμε μανικιούρ στο σπίτι

Το diy μανικιούρ στο σπίτι είναι κάτι που όλες κάνουμε – κάποιες μάλιστα δεν πάτε ποτέ σε nail studio, αφού καταφέρνετε να φτιάχνετε τα νύχια τους το ίδιο καλά με τις ειδικούς (εγώ πάντως σας θαυμάζω). Παρόλα αυτά, όσο καλή κι αν είναι η τεχνική σας και όσο σταθερό χέρι κι αν έχετε, ίσως κάνετε μερικά πολύ σημαντικά λάθη που θα πρέπει να προσέξετε να μην επαναλάβετε.

Παραλείπετε τη βάση

Είναι ένα βήμα που παραβλέπουν πολλές για ευκολία και γιατί νομίζουν ότι δεν κάνει διαφορά. Newsflash! Αν ήταν άχρηστο δεν θα υπήρχε. Με το να παραλείπουμε τη βάση: α) δεν βοηθάμε το βερνίκι να στρώσει, β) κινδυνεύουμε να λεκιάσουμε τα νύχια μας και γ) το μανικιούρ μας δεν κρατάει. Αφήστε που η αφαίρεση του βερνικιού γίνεται εφιάλτης. Βάζουμε λοιπόν πάντοτε βάση, ακόμα και την πιο φθηνή της αγοράς και προστατεύουμε τα νύχια μας και τον κόπο μας.

Natural Nail Base Coat, OPI

Κόβετε τις παρανυχίδες

Τις παρανυχίδες μας πρέπει πάντα απλά να τις σπρώχνουμε προς τα πίσω. Με το κόψιμο, όχι μόνο κινδυνεύουμε από μολύνσεις αλλά αγριεύουμε τόσο τις παρανυχίδες που εκείνες ξαναφυτρώνουν  διπλάσιες σε μέγεθος. Και τι να κάνετε; Να μουλιάσετε καλά τα χέρια σας, να τους περάσετε λαδάκι και να τις σπρώξετε προς τα πίσω. Αν μάλιστα μουλιάσετε τα δάχτυλά σας πολύ καλά, το ξυλάκι θα απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος των παρανυχίδων.

Κάνετε κακή απολύμανση των εργαλείων

…ή και καθόλου. Μετά από κάθε μανικιούρ πρέπει να ψεκάζουμε τα εργαλεία μας, λίμες, κοπίδια, νυχοκόπτες, ξυλάκια, όλα με οινόπνευμα. Επίσης, δεν αποθηκεύουμε ποτέ τα εργαλεία μας σε κλειστό κουτί ή τσαντάκι γιατί έτσι αυξάνοντα τα μικρόβια. Η μη απολύμανση των εργαλείων είναι το σημαντικότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Seriously, το χειρότερο.

Διορθώνετε τα λάθη με μπατονέτες

Οι μπατονέτες είναι από βαμβάκι, το βαμβάκι είναι ο χειρότερος εχθρός του βερνικιού. Καθαρίζοντας τα λάθη με βαμβάκι μπορεί να κολλήσουν ίνες στα φρεσκοβαμμένα σας νύχια και να χρειαστεί να τα ξαναβάψετε. Για να διορθώσετε τα λάθη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό στυλό ή ακόμα καλύτερα, για να μην κάνετε λάθη και να μην βάψετε τα πετσάκια σας μπορείτε να περάσετε πάνω τους λίγη βαζελίνη. Το βερνίκι δεν κολλάει επάνω στη βαζελίνη κι έτσι όταν πλύνετε τα χέρια σας κάθε λάθος που μπορεί να κάνατε θα εξαφανιστεί.

LIQUID PALISADE TM της Kiesque. Στα Sephora

Ανακινείτε το μπουκάλι

Με το να κουνάτε το μπουκάλι πάνω κάτω δημιουργείτε φυσαλίδες και αυτές οι φυσαλίδες θα μεταφερθούν στο μανικιούρ σας και θα το χαλάσουν. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ρολάρετε το μπουκάλι μέσα στις παλάμες σας. Με αυτό τον τρόπο και δεν δημιουργείτε φυσαλίδες αλλά ζεσταίνετε και λίγο το βερνίκι για καλύτερη εφαρμογή.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα