Oscars 2018: Οι μεγάλοι νικητές και τα highlights της βραδιάς

Η 90η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες με το The Shape of Water του Guillermo del Toro να είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς καθώς, μεταξύ άλλων, απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Στο κόκκινο χαλί του Dolby Theatre είδαμε τις ενδυματολογικές επιλογές των κυριών με τις περισσότερες μάλλον να απογοητεύουν (Δείτε εδώ αυτές που εμείς ξεχωρίσαμε). Στις μεγάλες κατηγορίες επικράτησαν τα φαβορί καθώς το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Gary Oldman ενώ η Frances McDormand πήρε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Με τη λίστα των νικητών να είναι προβλέψιμη ήταν μια βραδιά που στο σύνολό της ήταν κυρίως αδιάφορη. Ωστόσο υπήρχαν κάποιες στιγμές που ξεχωρίσαμε όπως για παράδειγμα ο ευχαριστήριος λόγος της McDormand. 

 

Η λίστα με τους νικητές

Καλύτερη Ταινία

The Shape of Water

Σκηνοθεσία

Guillermo del Toro – The Shape of Water

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Gary Oldman – Darkest Hour

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Frances McDormand – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Sam Rockwell – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Allison Janney –  I, Tonya

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Coco

Μικρού μήκους ταινία Κινουμένων σχεδίων

Dear Basketball

Διασκευασμένο Σενάριο

Call Me by Your Name – James Ivory

Πρωτότυπο Σενάριο

Get Out, Jordan Peele

Διεύθυνση Φωτογραφίας

Blade Runner 2049, Roger A. Deakins

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

Icarus

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Heaven Is a Traffic Jam on the 405

Μικρού μήκους ταινία

The Silent Child

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία

A Fantastic Woman

Μοντάζ

Dunkirk

Ηχητικό Μοντάζ

Dunkirk

Μίξη Ήχου

Dunkirk

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

The Shape of Water

Μουσική

The Shape of Water – Alexandre Desplat

Τραγούδι

Remember Me από το Coco

Μακιγιάζ και κομμώσεις

Darkest Hour

Κοστούμια

Phantom Thread

Ειδικά Εφέ

Blade Runner 2049

Τα highlights 

Ο Jimmy Kimmel ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο παρουσιαστής της τελετής απονομής και έκανε ξανά εξαιρετική δουλειά. Αναφερόμενος στα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που ξέσπασαν τους τελευταίους μήνες, ο Kimmel έδειξε ένα τεράστιο Όσκαρ που στεκόταν στην αίθουσα και αναλογίστηκε: «Σε αυτή τη χώρα χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους άνδρες, που κρατούν τα χέρια τους εκεί που μπορούμε να τα δούμε». «Όλος ο κόσμος μας παρακολουθεί, πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα», πρόσθεσε κλείνοντας.

oscars-7

Υποκλιθήκαμε στην Rita Moreno που επέλεξε να φορέσει το ρούχο που είχε βάλει στην τελετή απονομής το 1962. Η 86χρονη ηθοποιός, συνοδευόμενη από την κόρη της, Fernanda Luisa Fisher, πόζαρε στο κόκκινο χαλί με την δημιουργία με την οποία εμφανίστηκε πριν από 56 χρόνια, τότε που είχε κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το West Side Story. Η Moreno αποκάλυψε πως όλα αυτά τα χρόνια, το ρούχο ήταν κρεμασμένο στην ντουλάπα της και για να το ξαναφορέσει έκανε μόνο μία  μικρή μετατροπή στο ντεκολτέ.

Ακόμα μία ξεκαρδιστική στιγμή χάρισε η Jennifer Lawrence στα Όσκαρ. Η ηθοποιός τράβηξε τα βλέμματα όλων την ώρα που σκαρφάλωνε πάνω από τις θέσεις στο Dolby Theatre προσπαθώντας να φτάσει στη θέση της και κρατώντας ένα ποτήρι κρασί.

Waiting in line to get to the back of your seat? Ain’t nobody got time for that. A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on

Η νικήτρια McDormand, αφού έδωσε τις ευχαριστίες της, στη συνέχεια προσκάλεσε όλες τις γυναίκες υποψήφιες της απονομής να σηκωθούν όρθιες. «Meryl, αν το κάνεις εσύ τότε θα το κάνουν άπαντες», είπε προς την Streep και πρόσθεσε, «Οι filmmakers, οι παραγωγοί, οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, η διευθύντρια φωτογραφίας, οι συνθέτες, οι σχεδιαστές. Ελάτε!». Στη συνέχεια, έχοντας ακουμπήσει το αγαλματίδιό της σκηνή είπε, «Μη μας μιλάτε απόψε στο πάρτι, καλέστε μας στα γραφεία σας να μιλήσουμε για τη δουλειά μας. Κι έχω να σας πω δυο λέξεις: inclusion rider». Όσο για το τι σημαίνει η φράση; Πρόκειται για έναν όρο που μπαίνει στα συμβόλαια και επιβάλλει στις παραγωγές να υπάρχει ίση εκπροσώπηση σε κάθε τομέα μιας ταινίας σε σχέση με παράγοντες όπως το φύλο και η φυλή.

Φιλώντας στο στόμα την αγαπημένη του επέλεξε να πανηγυρίσει τη νίκη του ο Sam Rockwell, που κατέκτησε το Όσκαρ Β’ Ανδρικό Ρόλου. Μόλις ανακοινώθηκε το όνομά του, ο 49χρονος ηθοποιός αγκάλιασε και φίλησε με πάθος την επί χρόνια σύντροφό του, Leslie Bibb, με την οποία γνωρίστηκε στα γυρίσματα του Frost/Nixon το 2007. Παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, είπε μεταξύ άλλων: «στην αγαπημένη μου Leslie! Είσαι η φωτιά μου, μωρό μου!». 49D7784C00000578-5461515-image-a-89_1520215091881

Ο Alexandre Desplat, στον ευχαριστήριο λόγο του, αναφέρθηκε στην Ελληνίδα μητέρα του. Ο συνθέτης κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο για την μουσική της ταινίας The Shape of Water. «Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως», είπε ο Desplat, που αφιέρωσε το βραβείο στις κόρες του. O συνθέτης γεννήθηκε στο Παρίσι στις 23 Αυγούστου του 1961, από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, με ρίζες από την Σμύρνη. 

alexandre-desplat-oscars2018

Η Tiffany Haddish ανέβηκε στην σκηνή των Όσκαρ για να παρουσιάσει τους υποψήφιους αλλά και στην συνέχεια τον νικητή για το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μαζί με τη Maya Rudolph. Η εμφάνιση της συζητήθηκε πολύ και όχι άδικα. Η 38χρονη ηθοποιός απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο πολύ cool είναι αφού φόρεσε για τρίτη φορά το αγαπημένο της λευκό Alexander McQueen φόρεμα. Τον Νοέμβριο σε εμφάνιση της σε διάσημη εκπομπή είχε δηλώσει: «Ξόδεψα πολλά χρήματα για αυτό το φόρεμα. Θα το φορούσα πολλές φορές».

rs_1024x759-180304193833-1024-tiffany-haddish-dress.ct.030418

 Μάλιστα, εκτός από το ό,τι επέλεξε το ίδιο φόρεμα, αποφάσισε να ανέβει στην σκηνή με τις …παντόφλες! 

HOLLYWOOD, CA - MARCH 04:  Actors Tiffany Haddish (L) and Maya Rudolph speak onstage during the 90th Annual Academy Awards at the Dolby Theatre at Hollywood & Highland Center on March 4, 2018 in Hollywood, California.  (Photo by Kevin Winter/Getty Images)  

Οι Ashley Judd, Annabell Sciorra και Salma Hayek, τρεις εκπρόσωποι των κινημάτων Time’s Up και #metoo, τρεις γυναίκες που δεν δίστασαν να κατηγορήσουν τον Weinstein, ανέβηκαν μαζί στη σκηνή δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης, της ανισότητας και των στερεοτύπων και υπέρ της διαφορετικότητας.

Όταν παρέλαβε το πρώτο του Όσκαρ ο Sam Rockwell ευχαρίστησε τον αξέχαστο, Philip Seymour Hoffman, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2014. «Ήταν πολύ κοντινός μου άνθρωπος κι αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλους τους ηθοποιούς της γενιάς μου. Ο Philip Seymour Hoffman ήταν ο καλύτερος. Κι ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Θα μπορούσα να μιλάω γι αυτόν για ώρες», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο  Rockwell. 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα