Όλη η Αθήνα ένα μεγάλο τραπέζι

Σκεφτείτε το λίγο. Ο άνθρωπος συνδέει μερικές από τις πιο συναισθηματικές στιγμές του με φαγητό. Μεγάλα οικογενειακά τραπέζια στις γιορτές, μικρότερα οικογενειακά τραπέζια τις Κυριακές (αυτά τα κοκκινιστά), ρομαντικά δείπνα στις αρχές μιας σχέσης, παρηγορητικά τραπέζια μετά από μια κηδεία. Ναι, η τροφή είναι φυσική ανάγκη, το καύσιμο του οργανισμού, η ενέργειά μας. Το φαγητό όμως είναι συναίσθημα. Και ιεροτελεστία. Είναι μιας μορφής κοινωνική “κόλλα”. Μας φέρνει πιο κοντά, συνένοχους σε κάτι ωραίο και ζεστό, σε μια ανάμνηση. Από τη μεριά του δημιουργού, του σεφ, του μάγειρα, της μαμάς μας, το φαγητό είναι τέχνη. Παίρνεις μια πρώτη ύλη και τη μεταμορφώνεις σε κάτι άλλο. Έχει κανόνες (aka “επιστήμη”), αλλά δεν είναι τίποτα χωρίς φαντασία, χωρίς έκφραση. Και απευθύνεται στο κοινό. Είτε είναι ένας άνθρωπος, είτε μια σάλα γεμάτη ανθρώπους.

Σαλάτα με φακές Εγκλουβής και καπνιστό χέλι
Σαλάτα με φακές Εγκλουβής και καπνιστό χέλι (Βασίλαινας)

Το Dine Athens είναι ένας θεσμός που για τρίτη χρονιά μαζεύει τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας (φέτος 100+) και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο με μενού τριών διαφορετικών τιμών (15, 30 και 60 €) να επιλέξει και να επισκεφτεί όποιο ή όποια θέλει.

Σεράνο και τριαντάφυλλο (Hytra)
Σεράνο και τριαντάφυλλο (Hytra)

Προσωπικά πάντα μιλώντας, η πιο αγαπημένη μου έξοδος είναι για φαγητό. Δεν ξέρω αν είναι η ηλικία, αλλά τον καναπέ μου τον απαρνιέμαι για να κάτσω γύρω από ένα τραπέζι με αγαπημένους μου, να μιλήσω, να γελάσω, να πιω κρασί και να τρώω φαγητό που θα με κάνει να κλείσω για λίγα δευτερόλεπτα τα μάτια μου από ευτυχία. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι η ηλικία. Μάλλον ή γεννήθηκα old soul ή πάντα αγαπούσα ένα καλό δείπνο. Πιθανότατα και τα δύο.

Μπορείτε να μπείτε στα βαθιά νερά των μεγάλων ονομάτων του χώρου π.χ. Vezene ή Βαρούλκο ή Hytra ή Σπονδή, να δοκιμάσετε ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως το Nolan (ιδιοφυές fusion), να κλείσετε τραπέζι στα πιο hot spots της πόλης, όπως το Noel, να πειραματιστείτε με ιδιαίτερες κουζίνες όπως αυτή του All Senses Gastronomy (καλησπέρα μοριακή κουζίνα), να θυμηθείτε υπέροχες κλασικές αξίες, όπως το L’Abreuvoir ή το Spyros & Vasilis, να δοκιμάσετε κουζίνες άλλων χωρών, όπως η περουβιανή του Nikkei, η ρωσική του Kolchis, η ιαπωνική του Kiku, η λατινοαμερικάνικη του CHE Coccina y Barra Sudamericana ή να απολαύσετε ελληνική κουζίνα λίγο αλλιώς, όπως στην Cookoovaya και το CTC, μεταξύ άλλων. Αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις (χωρίς προπληρωμή) θα βρείτε εδώ.

Οι chefs στη Hytra σε πυρετώδη προετοιμασία
Οι chefs στη Hytra σε πυρετώδη προετοιμασία

Από ένα χαλαρό lunch με την κολλητή σας (έφαγα καταπληκτικά στο Βασίλαινας), μέχρι “τραπέζι γάμου” με 10 φίλους σας ή ρομαντικό τετ-α-τετ με το έτερό σας ήμισυ, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Και οι μέρες πλέον μετρημένες (το Dine Athens ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουαρίου).

Γαλακτομπούρεκο με παγωτό από καραμελωμένο βούτυρο (Βασίλαινας)
Γαλακτομπούρεκο με παγωτό από καραμελωμένο βούτυρο (Βασίλαινας)

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα