Old Hollywood: Τα αρώματα που φορούσαν οι αγαπημένες μας σταρ
Getty Images

Η ενυδατική κρέμα, η μάσκαρα, το ρουζ, η πούδρα – όλα τα καλλυντικά που επιλέγουμε είναι σημαντικά για την εμφάνισή μας. Υπάρχει όμως ένα που απαιτεί πολύ περισσότερο ψάξιμο και η επιλογή του δεν γίνεται όσο εύκολα θα διαλέγαμε ένα ακόμα κραγιόν. Γιατί το άρωμά μας είναι τόσο προσωπικό, που οι γύρω μας θα μας συνδέσουν με την μυρωδιά του. Σέξι, πουρδέ, λουλουδένιο ή πιο «αντρικό», το άρωμα που θα επιλέξετε ως τη signature μυρωδιά σας θα αποκαλύπτει πολλά για εσάς, χωρίς καν να ανοίξετε το στόμα σας.

Αναρωτιέστε πως μύριζαν οι πιο σέξι, κομψές και γοητευτικές σταρ της χρυσής εποχής του Hollywood; Keep reading και θα σας αποκαλύψουμε τα αγαπημένα αρώματα οχτώ mega σταρ των περασμένων δεκαετιών.

Audrey Hepburn

audrey, αρώματα
Getty Images

Εκτός από τις δημιουργίες που φόραγε στις ταινίες της, ο Hubert de Givenchy έφτιαξε αποκλειστικά για την Audrey και το άρωμα L’Interdit. Φήμες λένε πως η ίδια δεν ήθελε ο οίκος να κυκλοφορήσει το άρωμα, παρόλα αυτά βγήκε στην αγορά κατά τη διάρκεια των 60s.

 Grace Kelly

grace kelly, αρώματα
Getty Images

Το 1956 η Creed δημιούργησε το άρωμα Fleurissimo κατά παραγγελία του της πρίγκιπα Rainier του Μονακό για την soon-to-be τότε πριγκίπισσα Grace Kelly , ώστε να «ταιριάζει» με την ανθοδέσμη που θα κρατούσε στον γάμο. Από τότε μέχρι το τέλος της ζωής της, η ίδια δεν φόρεσε άλλο άρωμα.

Marilyn Monroe

marilyn, αρώματα
Getty Images

Όπως εκατομμύρια άλλες γυναίκες, έτσι και η Marilyn αγαπούσε το Chanel No 5, αλλά όταν ήθελε κάτι πιο ανάλαφρο, στρεφόταν στο Floris Rose Geranium. Δυστυχώς το eau de toilette του βρετανικού brand δεν κυκλοφορεί πλέον, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το bath essence, που έχει την ίδια μυρωδιά.

Elizabeth Taylor

eliabeth, αρώματα
Getty Images

Η σταρ με τα πιο όμορφα και εκφραστικά μάτια του Hollywood λάτρεψε το Jean Desprez Bal a Versailles που δημιουργήθηκε το 1962. Η ίδια το φόραγε και στα γυρίσματα της ταινίας Κλεοπάτρα, ενώ το έκανε δώρο και στον φίλο της Michael Jackson, που το φόραγε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ava Gardner

ava gardner, αρώματα
Getty Images

Ένα ψέκασμα του αρώματος Creed Fleurs de The Rose Bulgare στον διάδρομο του σπιτιού τους ήταν αυτό που «σήμαινε» ανακωχή και το τέλος στους τεράστιους καυγάδες της ηθοποιού με τον σύζυγό της Frank Sinatra.

 Lauren Bacall

lauren, αρώματα
Getty Images

Η πιο σαγηνευτική και μυστηριώδης σταρ του Hollywood φόραγε το εξίσου γοητευτικό άρωμα L’Ombre dans l’Eau της Diptyque, που –good news!- κυκλοφορεί ακόμα.

 Jackie Kennedy & Vivien Leigh

Getty Images, αρώματα
Getty Images

Φαινομενικά οι δύο διάσημες αυτές κυρίες δεν έχουν κανένα κοινό, αφού γνώρισαν στιγμές δόξας σε διαφορετικές δεκαετίες και σε διαφορετικούς «κύκλους». Να που όμως είχαν το ίδιο γούστο στα αρώματα και επέλεγαν το κλασικό Joy by Jean Patou, το οποίο για χρόνια ήταν γνωστό ως το πιο ακριβό άρωμα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα