Όλα τα τρικ που πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τέλειο μανικιούρ στο σπίτι κάθε φορά
Getty Images

Το μανικιούρ στο σπίτι δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση –για κάποιες γυναίκες έστω. Μπορεί να χαλάσετε τα νύχια στην προσπάθειά σας να δείτε αν έχουν στεγνώσει, ίσως βάψετε γύρω γύρω το δέρμα, μπορεί να σπάσετε κάποιο νύχι και να χρειαστεί να τα κοντύνετε όλα (bye bye long nails) και πιθανόν να ανακαλύψετε πως η επιφάνειά τους έχει κιτρινίσει από τα σκούρα βερνίκια. Για όλα τα παραπάνω έχουμε βρει λύσεις και σας τις αποκαλύπτουμε!

Βάλτε βαζελίνη στα πετσάκια και δεν θα τα λερώσετε

Περάστε ελάχιστη (ε-λά-χι-στη) ποσότητα βαζελίνης με μια μπατονέτα στα πετσάκια σας προσέχοντας να μην πάει καθόλου στην επιφάνεια του νυχιού σας. Η βαζελίνη θα αποτρέψει το βερνίκι από το να κολλήσει στα πετσάκια σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την σκουπίσετε ΑΦΟΥ στεγνώσουν τα νύχια σας εντελώς. Μη βιαστείτε, όσο στεγνώνουν τα νύχια σας η βαζελίνη ενυδατώνει τα πετσάκια. Win-win.

Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για λεύκανση στα… νύχια

Τα λευκαντικά συστατικά στις οδοντόκρεμες για λεύκανση έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και στα νύχια σας. Απλά πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, βάλτε λίγη οδοντόκρεμα επάνω και τρίψτε τα νύχια σας πολύ καλά ανάμεσα στα μανικιούρ σας για λεύκανση. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό.

Ένα φακελάκι τσαγιού θα σώσει το σπασμένο νύχι σας

Για να μην αναγκαστείτε να λιμάρετε τα μακριά νύχια σας εξαιτίας ενός και μόνο σπασμένου νυχιού απλά κόψτε ένα μικροσκοπικό κομμάτι από ένα καινούργιο φακελάκι τσαγιού. Βάλτε το πάνω από το σπάσιμο στο νύχι σας, κολλήστε με ελάχιστη κόλλα και βάψτε το από πάνω. Το δοκιμάσαμε και είναι μαγικό.

Τεστάρετε το στέγνωμα σωστά

Για να τεστάρετε αν τα νύχια σας έχουν όντως στεγνώσει δεν έχετε παρά να τα ακουμπήσετε πολύ απαλά μεταξύ τους (δείκτη με δείκτη, αντίχειρα με αντίχειρα κοκ). Αν ακόμα «κολλάνε» (θα ακούσετε ένα μικρό τσικ) τότε περιμένετε λίγο ακόμα. Προσέξτε! Ακουμπήστε τα πολύ απαλά και για κλάσματα του δευτερολέπτου. Αν το κάνετε σωστά δεν θα χαλάσει ούτε στο ελάχιστο το μανικιούρ σας.

Δεν στέγνωσαν; Βάλτε κρύο νερό

Βουτήξτε τα χέρια σας (ή βάλτε τα κάτω από τη βρύση) σε πολύ κρύο νερό για 2 λεπτά. Μη φοβάστε, αντέχετε και τα νύχια σας θα στεγνώσουν στο μισό χρόνο χωρίς να χάσουν τη λάμψη τους.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα