AXDW: Τα highlights μίας εβδομάδας γεμάτη με μόδα και λάμψη

Η Athens Xclusive Designers Week ολοκληρώθηκε για ακόμα μία χρονιά, αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου καταξιωμένοι και ταλαντούχοι Έλληνες σχεδιαστές αλλά και δημιουργοί διεθνούς φήμης παρουσίασαν τις collections τους και τις νέες τάσεις για την επόμενη σεζόν.

Το Ζάππειο Μέγαρο ήταν ο κεντρικός χώρος διεξαγωγής των επιδείξεων ενώ κάποια από τα shows θα πραγματοποιηθούν σε πολύ ξεχωριστές τοποθεσίες της Αθήνας γεμίζοντας για μια ολόκληρη εβδομάδα την πόλη με στυλ, λάμψη και πολλές εκπλήξεις!

Τι ξεχωρίσαμε εμείς από αυτή τη λαμπερή εβδομάδα;

Βασίλης Ζούλιας

Η Εβδομάδα Μόδας ξεκίνησε με το show του Βασίλη Ζούλια, ο οποίος και άνοιξε την 25η Athens Xclusive Designers Week με ένα μοναδικό show, σε ένα από τα ομορφότερα υπαίθρια σημεία του Ζαππείου, στο «δρόμο με τις γιακαράντες». Το επιβλητικό θεατρικό σκηνικό που είχε στηθεί ανάμεσα στα δέντρα, απεικόνιζε την πρόσοψη ενός κτιρίου παριζιάνικης αρχιτεκτονικής – τη μπουτίκ Maison Zoulias, όπως την είχε οραματιστεί ο σχεδιαστής.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες και να μεταφερθούν σε μία ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα που συγκινούσε όλες τις αισθήσεις και ταυτόχρονα επιφύλασσε μία ξεχωριστή έκπληξη. Ο Βασίλης Ζούλιας, είχε αφιερώσει την επίδειξη στην αγαπημένη του σκυλίτσα Βερούσκα, την οποία έχασε πρόσφατα.

 

New Designers

Σε μία βραδιά γεμάτη δημιουργικότητα, ταλέντο και έμπνευση πραγματοποιήθηκαν τα New Designers Awards by 1664 Blanc. Aνερχόμενοι και πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό και την κριτική επιτροπή διεκδικώντας τα σημαντικά βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter και Best New Designer που αντιστοιχούν σε πολύ σημαντικά έπαθλα.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, οι οποίοι υποστήριξαν την προσπάθεια των νέων δημιουργών παρακολουθώντας τις επιδείξεις τους. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η λαμπερή Ράνια Θρασκιά που επέλεξε δημιουργία Οlga Karaververis, υποδήματα V.K Conis και κοσμήματα Olga Loves Jewels by Olga Kandaraki!

Jasmine και JP John Pan

Το Ζάππειο Μέγαρο, το βράδυ του Σαββάτου γέμισε με νέες τάσεις της μόδας, εντυπωσιακές δημιουργίες και πολλές εκπλήξεις. Η σχεδιάστρια Jasmine ήρθε από την Κίνα με σκοπό να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στην AXDW και κέρδισε τις εντυπώσεις με τις κατακόκκινες δημιουργίες της.

Στη συνέχεια ο JP John Pan, λάνσαρε τη νέα συλλογή Eyewear με ένα εντελώς πρωτότυπο show με έναν ξεχωριστό σκοπό. Με φρέσκια ματιά στο στυλ και βασική έμπνευση τον ελληνικό ήλιο, προωθώντας τη διαύγεια της δημιουργικότητας, τα μοντέλα της επίδειξης διέδωσαν το μήνυμα της προσωπικής αυθεντικότητας δίνοντας έμφαση στη σημασία της προστασίας του προϊόντος, σε μια τολμηρή πασαρέλα-εκστρατεία #FightFake!

Έντονα χρώματα, ξεχωριστά prints και 80’s διάθεση

Μοντέρνα κομψότητα, ρομαντισμός και θηλυκότητα στις δημιουργίες της Ηλιάνας Χαραλάμπους για το brand MINDY by Iliana  με τις ζωντανές αποχρώσεις του φούξια, τιρκουάζ και σμαραγδί να κυριαρχούν και να κλέβουν τις εντυπώσεις. Τα ευφανταστα μοτίβα από ανοιξιάτικα λουλούδια και τα μοναδικά gypsy looks κέρδισαν τις εντυπώσεις ενώ στην πασαρέλα περπάτησαν και παιδιά με δημιουργίες της σχεδιάστριας.

Mi-Ro 

Τη νέα συλλογή haute couture s/s19 που παρουσίασαν οι Mi-Ro στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών, εντυπωσιάζοντας τους προσκεκλημένους για ακόμα μία φορά. Η μινιμαλιστική αισθητική του χώρου, σε συνδυασμό με τις χρωματικές εναλλαγές του φωτισμού και τις μουσικές επιλογές θρυλικών κομματιών από τη δεκαετία των 80’s, ήταν το απόλυτο σκηνικό για να υποδεχθεί τις γεμάτες ένταση και χρώμα δημιουργίες των σχεδιαστών. Στην πασαρέλα κυριάρχησαν τα όξινα παστέλ και οι fluo αποχρώσεις, το μαύρο και το κόκκινο, τα πλούσια τούλινα βολάν καθώς και τα αστραφτερά υφάσματα σε μίνι και ασύμμετρες εκδοχές. Τις εμφανίσεις των μοντέλων ολοκλήρωναν οι αυστηροί κότσοι, δίνοντας έμφαση στο πρόσωπο και στα δραματικά smokey make up looks.

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα