It’s official: Η Ελλάδα θα συμμετέχει τελικά στην Eurovision 2015!

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει τελικά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2015 στη Βιέννη, μετά τη σημερινή απόφαση που πάρθηκε από το γενικό συμβούλιο της EBU να αποδεχτεί ως ενεργός μέλος της την ΝΕΡΙΤ.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε την Ελλάδα στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Βιέννη. Η προσήλωσή τους στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του κόσμου είναι εντυπωσιακή στο πέρασμα των χρόνων», ανέφερε ο Jon Ola Sand, στέλεχος της Eurovision.

Όσον αφορά στην ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο πρόεδρός της, Jean-Paul Philippot, «αυτό δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά ένα βήμα». Σημείωσε πως η αξιολόγηση είναι μια διαρκής διαδικασία, που θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Ο κ. Φιλιπό αναγνώρισε πως έγιναν βήματα στην αναβάθμιση της ΝΕΡΙΤ, τονίζοντας πως η αξιολόγηση των καναλιών βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια και αφορά τον πλουραλισμό των ειδήσεων, την εκπομπή προγράμματος που αφορά τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία. «Δεν κρίνουμε την ποιότητα του προγράμματος» είπε. Πρόσθεσε, επίσης πως ζητήθηκαν εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων και για τη χρηματοδότηση της ΝΕΡΙΤ, οι οποίες δόθηκαν από την ελληνική μεριά.

Σύμφωνα με την εισήγηση των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης, η ΝΕΡΙΤ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή της ως πλήρες μέλος, βάσει και της σχετικής πρότασης που κατέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της EBU προς τη Γενική Συνέλευση πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο Krzysztof Wojciechowski, πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της EBU -η οποία εισηγήθηκε ανεπιφύλακτα την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση- αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν σε σύντομο διάστημα για την εξαρχής δόμηση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ως το πλέον σημαντικό βήμα για τη διεθνή παρουσία της ΝΕΡΙΤ και την ένταξή της στην ευρωπαϊκή ραδιοτηλεοπτική οικογένεια, χαρακτήρισε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της EBU ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Πέτρος Μάης, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για συνέργειες στο πεδίο των συμπαραγωγών, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών διεθνούς επιπέδου.

Διαβάστε ακόμα:

Όλη η αλήθεια για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision!

Παντελής Θαλασσινός: «Η Eurovision δίνει την αίσθηση μιας παρωδίας. Είναι γελοίο»

Eurovision 2015: Σε ποια πόλη της Αυστρίας θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα