Οχτώ αποφθέγματα του Stephen Hawking που θα θυμόμαστε για πάντα

Από τη Δέσποινα Αποστολοπούλου.

Ο Βρετανός φυσικός Stephen Hawking πέθανε σε ηλικία 76 ετών τα σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του στο Cambrigde, αφήνοντας πίσω του τρία παιδιά και ένα σπουδαίο έργο που που άλλαξε την επιστήμη και κατ’ επέκταση την ανθρωπότητα για πάντα. Ο Stephen Hawking αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο και κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους για την δύναμη της ψυχής του, το μυαλό του, την επιστημονική του έρευνα και τις πρωτοποριακές ιδέες του. Παρόλο που τις τελευταίες δεκαετίες βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS) από την οποία έπασχε,  μιλούσε υποβοηθούμενος από ηλεκτρονικά μέσα που τον βοηθούσαν να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπό κόσμο.

Έγινε διάσημος για το έργο του πάνω στις μαύρες τρύπες, τη βαρύτητα και τη γενική σχετικότητα, ενώ ήταν ο συγγραφέας πολλών δημοφιλών βιβλίων, με κορυφαίο τη «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου», που είχε εκδοθεί το 1988, μεταφράσθηκε σε 40 γλώσσες, εκ των οποίων και τα ελληνικά και πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα.

Το 2014 η ζωή του έγινε κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Theory of everything» με τον Eddie Redmayne στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ηθοποιός κέρδισε για το ρόλο του το Oscar Καλύτερου Ηθοποιού και έγινε γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε Οχτώ αποφθέγματα του Stephen Hawking που θα θυμόμαστε για πάντα, μας άφησε παρακαταθήκη και θα τον κρατήσουν για πάντα αθάνατο στην μνήμη μας.:

«Ευφυΐα είναι η δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή».

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης».

«Δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς».

«Ένας από τους βασικούς κανόνες του σύμπαντος είναι ότι τίποτα δεν είναι τέλειο. Η τελειότητα, απλά δεν υπάρχει… Αν δεν υπήρχαν ατέλειες, ούτε εσείς, ούτε κι εγώ θα βρισκόμασταν εδώ».

«Η ζωή θα ήταν τραγική, αν δεν ήταν αστεία».

«Το να επικεντρωνόμαστε θέματα που έχουν να κάνουν μόνο με την Γη είναι περιορισμός του ανθρώπινου πνεύματος».

«Οι άνθρωποι που καυχιούνται για τον δείκτη νοημοσύνης τους είναι βλάκες».

«Είμαστε ένα ανεπτυγμένο είδος πιθήκων, σε έναν μικρό πλανήτη σε ένα πολύ μέτριο αστέρι, αλλά το γεγονός ότι μπορούμε να κατανοήσουμε το Σύμπαν μας κάνει πολύ ξεχωριστούς».

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα