Ο Βρετανός με τον διαδικτυακό έρανο μιλάει στον Guardian: «Ο τρόπος να βοηθήσεις μία οικονομία που νοσεί, είναι μέσω επενδύσεων και κινήτρων – Όχι με περικοπές και μέτρα λιτότητας»

Το νέο πως ένας άντρας σε μία γωνιά του κόσμου συγκεντρώνει χρήματα για το χρέος της χώρας μας ακούστηκε σαν ανέκδοτο στα αυτιά ορισμένων.

Ωστόσο η ιστορία του Thom Feeney είναι πέρα για πέρα αληθινή και έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να μαζέψει από δωρεές περισσότερα από ένα εκατομμύρια ευρώ. Ο Βρετανός φιλέλληνας,πραγματοποιεί μέσω της crowdfunding campaign στο INDIEgogo την δικιά του καμπάνια, έχοντας την θεωρία, πως αν κάθε Ευρωπαίος δώσει από 3 ευρώ, η Ελλάδα θα καταφέρει να σωθεί από το χρέος, όπως αναφέρει το Peoplegreece.com.

Ο Thom μίλησε στον Guardian για το εγχείρημά του αυτό. «Ξεκίνησα την εκστρατεία αυτή για να προσπαθήσω να σώσω την Ελληνική οικονομία. Με βασικές μαθηματικές γνώσεις, ανακάλυψα πως το μόνο που χρειάζεται είναι να καταθέσει όλος ο πληθυσμός της Ευρώπης, από €3.19, για να καλυφθεί το συνολικό χρέος», αναφέρει για την ιδέα του.

Όντας άνθρωπος της σύγχρονης γενιάς, ανέλυσε τον τρόπο του, να προσεγγίσει κόσμο: «Συμπεριέλαβα προνόμια για τις δωρεές, όπως αποστολή χωριάτικης σαλάτας ή διακοπές στην Αθήνα για δύο και ξεκίνησα σελίδα στο IndieGoGo και λογαριασμό στο Twitter».

Καμία αρχή δεν είναι εύκολη. Ακόμη και ο ίδιος χρειάστηκε λίγο χρόνο, μέχρι που η ιστορία του ξεκίνησε να γίνεται viral και μία μέρα ξύπνησε με 1200(!) εισερχόμενα mail.«Γιατί όμως μπορεί κάποιος να μπήκε στην διαδικασία για κάτι τέτοιο;», θα ρωτούσαν πολλοί. Ο Feeney εξήγησε: «Κουράστηκα με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. Κάθε φορά που καθυστερούν να βρουν λύση για το χρέος της Ελλάδας, οι πολιτικοί βρίσκουν την ευκαιρία να ισχυροποιηθούν. Αυτή την φορά όμως, τα αποτελέσματα τα βιώνουν οι ίδιοι οι Έλληνες».

Ο ίδιος μάλιστα, δείχνει να πιστεύει έντονα πως οι άνθρωποι της Ευρώπης, μπορούν να τα καταφέρουν. «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δράση», αναφέρει. Μάλιστα δεν διστάζει να δώσει τον δικό του στόχο στο project που ξεκίνησε: «Δεν πρόκειται απλά για συγκέντρωση χρημάτων, αλλά με τα “δώρα” που δίνονται, επιχειρώ να τονώσω και την Ελληνική οικονομία μέσω του εμπορίου, εξάγοντας ελληνικά προϊόντα».

Η θεωρία του μάλιστα για όσα βιώνουμε αυτές τις μέρες και γενικότερα για τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, δείχνει να είναι τόσο απλή: «Ο τρόπος να βοηθήσεις μία οικονομία που νοσεί, είναι μέσω επενδύσεων και κινήτρων. Όχι με περικοπές και μέτρα λιτότητας».

Το σημαντικότερο σημείο της συνέντευξής του όμως είναι όταν μιλά για την κίνησή του ως αντίδραση: «Πρόκειται για αντίδραση στο bullying του Ελληνικού λαού από τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους πολιτικούς στην χώρα μου. Θέλω όμως ο κόσμος να αντιληφθεί πως υπάρχει και άλλη επιλογή από την λιτότητα, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν η Angela Merkel και ο David Cameron».

Διαβάστε ακόμα:

Τατιάνα Στεφανίδου: «Λύγισε» στον αέρα της εκπομπής με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις-Δείτε τι συνέβη

Τι ενώνει τον Σάκη Ρουβά με τον Θοδωρή Αθερίδη, τον Γιάννη Μπέζο, τον Αντώνη Βλοντάκη, τον Χρήστο Λούλη, αλλά και τον Νικήτα Κλιντ;

Πρωτοφανές: 29χρονος Βρετανός κάνει διαδικτυακό έρανο για να καλυφθεί το χρέος της Ελλάδας – Ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα