Νέα

Ο Matthew McConaughey και η Kiehl’s ανέλαβαν ένα πολύ σημαντικό έργο και εσείς μπορείτε να βοηθήσετε

Όταν μία κοινοποίηση στο facebook μπορεί πραγματικά να αλλάξει ζωές.

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

matthew-mcconaughey-kiehls

Γνωρίζατε πως 1 στα 68 παιδιά στον κόσμο γεννιούνται με κάποια Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος; Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται σε μια σειρά παθήσεων, που χαρακτηρίζονται από δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές δεξιότητες, τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις, την ομιλία και τη μη λεκτική επικοινωνία. Ο αυτισμός δεν είναι μια συναισθηματική διανοητική διαταραχή –στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

Κατά πάσα πιθανότητα, όταν ακούτε τη λέξη αυτισμός, σας έρχεται στο μυαλό ο ήρωας που υποδύθηκε ο Dustin Hoffman στην ταινία Rainman ή ο μικρός πρωταγωνιστής της σειράς Η λέξη που δε λες που προβαλλόταν πέρσι στην ελληνική τηλεόραση. Αν και πλέον υπάρχει προβολή των ατόμων με αυτισμό, δυστυχώς απέχουμε πολύ ακόμα από την απόλυτη κατανόηση και αποδοχή των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με κάποιον τύπο της διαταραχής.

Για ακριβώς  αυτό το λόγο, τρεις μεγάλες «δυνάμεις» ενώθηκαν και δημιούργησαν το παραπάνω βίντεο με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση κονδυλίων για έρευνα και πόρους ζωτικής σημασίας. Η Kiehl’s, ο παγκόσμιος οργανισμός Autism Speaks, που ηγείται στο έργο της στήριξης των ανθρώπων με αυτισμό και ο Matthew McConaughey πήραν την πρωτοβουλία, αλλά εσείς είστε αυτοί που θα κάνετε τη διαφορά, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ότι «τα παιδιά με αυτισμό χρειάζονται την προσοχή μας εδώ και τώρα».

Ο ρόλος σας είναι απλός: μοιραστείτε το συγκεκριμένο βίντεο στο facebook και με κάθε κοινοποίηση, 1 δολάριο θα δωρίζεται στον Autism Speaks, φτάνοντας συνολικά έως και τα 200.000 δολάρια. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει επίσης την κυκλοφορία της Kiehl’s x Matthew McConaughey Limited Edition Ultra Facial Cream, ενός από τα πιο διάσημα προϊόντα της εταιρείας, σαν αναμνηστικό της καμπάνιας.

$RB05H4KΟ βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι εκείνος μάλιστα  που σχεδίασε τη συλλεκτική συσκευασία, η οποία αποτελείται από ζωηρά χρώματα και γεωμετρικά σχήματα, μεταξύ των οποίων απεικονίζονται και τα ενωμένα κομμάτια ενός παζλ –μια αναφορά στο χαρακτηριστικό μπλε κομμάτι παζλ που συνιστά το λογότυπο του Autism Speaks.

«Ο αυτισμός επηρεάζει περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, και πολλοί από τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στα προγράμματά μου “just keep livin” για μετά το σχολείο, ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα. Έχω δει και βιώσει ο ίδιος προσωπικά τις επιπτώσεις του αυτισμού, όχι μόνο στα ίδια τα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με την Kiehl’s και τον Autism Speaks, βοηθώντας στην παροχή έγκαιρης διάγνωσης και υπηρεσιών στα εκπληκτικά αυτά παιδιά και τις οικογένειές τους, κάτι που θα αλλάξει ριζικά όλη τους τη ζωή», δήλωσε ο McConaughey, ενώ η Angela Geiger, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Autism Speaks εξήγησε πως «Τέτοιου είδους συνεργασίες μας βοηθούν να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, ώστε να εξευρεθούν λύσεις για τις ανάγκες των ανθρώπων με αυτισμό και των οικογενειών τους, σε ολόκληρο το φάσμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους».

Τι λέτε, εσείς θα συμβάλλετε στο σημαντικό αυτό έργο;

Ακολουθήστε την Kiehl’s στο instagram, στο facebook και στο YouTube

Τα προϊόντα Kiehl’s στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα στα corner Kiehl’s: Hondos Center Κολωνάκι: Μέρλιν 6, Κολωνάκι, τηλ. 210-339-0284 // Hondos Center Γλυφάδα: Αγ. Κωνσταντίνου 2 & Λαζαράκη 5, Γλυφάδα, τηλ 210-894-5608 // ATTICA, The Department Store: Πανεπιστημίου 9, City Link Σύνταγμα, τηλ. 6947-209654 // Hondos Center Κηφισιά: Κολοκοτρώνη 3, Κηφισιά, τηλ. 6948985505 // Attica Golden Hall: Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, τηλ. 6958476976 // Galery de Beaute – The Mall Athens: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, τηλ. 6942845252 // Ηondos Center Apollonia Politia: Λ. Γεωργικής Σχολής 84, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6944185606 // Αttica: Τσιμισκή 48 – 50, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 6936965913 // Hondos Center Ομόνοια: Πλατεία Ομονοίας 4, Αθήνα, τηλ. 210 5282800 και σε συνεργαζόμενα e-shops: atticabeauty.gr & galeriedebeaute.gr

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή