Ο hair stylist Ηλίας Καραχάλιος απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις σας για τη φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι όλα πιο όμορφα. Πηγαίνουμε για κοκτέιλ μετά τη δουλειά, για μπάνιο στη θάλασσα το Σαββατοκύριακο, προετοιμαζόμαστε για τις πολυαναμενόμενες διακοπές, μαυρίζουμε και γενικά όλα είναι υπέροχα. Υπάρχει όμως «κάποιος» που δεν περνάει τόσο καλά αυτή τη σεζόν και δεν είναι άλλος από τα μαλλιά μας.

Ο ήλιος, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο της πισίνας τα φθείρουν, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο θα χρειάζονται θεραπείες και κούρεμα για να ανακτήσουν την υγεία τους. Για να βοηθήσουμε εσάς –και τα μαλλιά σας- μιλήσαμε με τον hair stylist Ηλία Καραχάλιο από τα Ilias & Staff Salons και μάθαμε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την φροντίδα των μαλλιών σας το καλοκαίρι.

Ποια προϊόντα πρέπει να πάρουμε μαζί μας στις διακοπές για την ενυδάτωση των μαλλιών μας από τον ήλιο και τη θάλασσα;

Στις διακοπές είναι απαραίτητο να έχουμε κάποιο ειδικό σαμπουάν που αφαιρεί το αλάτι και το χλώριο, αλλά ακόμη πιο σημαντική είναι η τακτική και βαθιά ενυδάτωση της τρίχας καθώς το καλοκαίρι οι ανάγκες για ενυδάτωση είναι πολύ μεγαλύτερες. Χρησιμοποιείστε μία μάσκα ενυδάτωσης μετά το λούσιμο την οποία ξεβγάζετε μετά από πέντε λεπτά και στη συνέχεια εφαρμόστε μία κρέμα ή σπρέι που δε ξεβγάζεται για επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Πόσο διάστημα πριν φύγουμε για διακοπές είναι καλό να βάψουμε τα μαλλιά μας;

Η βαφή των μαλλιών μπορεί να γίνει όποτε θεωρούν αναγκαίο. Προσωπικά θα συμβούλευα να γίνει λίγο πριν φύγουν διακοπές ώστε να έχουν υπέροχα φρεσκοβαμμένα μαλλιά που θα εκτινάξουν την αυτοπεποίθηση στα ύψη μέσα σε αυτήν την υπέροχη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που όλοι λατρεύουμε.

Πως μπορούμε να προστατέψουμε το χρώμα των μαλλιών μας;

Για προστασία του χρώματος προμηθευτείτε αντηλιακά σπρέι και σαμπουάν και μάσκες που κατεβάζουν το ph της τρίχας ώστε να κλείνουν τα λέπια της τρίχας και να εγκλωβίζονται οι χρωστικές. Για πιο ευαίσθητα χρώματα συνίσταται ανανέωση του χρώματος με την τεχνική colorgloss ή μάσκες με χρώμα.

Facebook @iliasandstaff

Θα μας προτείνεις ένα εύκολο και γρήγορο χτένισμα για τις διακοπές μας;

Καλοκαιρινά και εύκολα χτενίσματα που αναδεικνύουν το μαύρισμα και το πρόσωπο είναι το wet look και οι παραλλαγές του είτε σε wet sleek με όλα τραβηγμένα πίσω και φυσικό όγκο είτε wet wavy, όπως Ταμτα στη Eurovision.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I L I A S & S T A F F (@iliasandstaff) on

Πως μπορεί κάποια μόνη της στις διακοπές να δημιουργήσει beach waves;  Είναι σωστό να αφήνουμε πάνω στα μαλλιά το θαλασσινό νερό;

Τα beach waves είναι εξαιρετική επιλογή και εύκολη για καλοκαίρι. Υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα τύπου «αλατόνερο» ώστε να μην χρειάζεται να μένουμε με το θαλασσινό νερό  στα μαλλιά μας… όπου καλό θα είναι τουλάχιστον να ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας (χωρίς να τα λούζουμε καθημερινά) και να βάζουμε μάσκα ή conditioner ώστε να ενυδατώνονται.

Ποια είναι τα ευεργετικά στοιχεία της κερατίνης και πόσο μας “λύνει τα χέρια” στις διακοπές μας;

Η κερατίνη όταν γίνετε σωστά, με σωστή τεχνική και σωστά προϊόντα, είναι θεραπεία που λειαίνει και ξεφριζάρει τα μαλλιά, όποτε και μας λύνει τα δυο βασικά προβλήματα των μαλλιών μας ειδικά το καλοκαίρι.  Αποκτούμε λοιπόν λεία μαλλιά εύκολα και γρήγορα μόνο με στέγνωμα των μαλλιών.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα