Ο Gérard Depardieu στο Μέγαρο Μουσικής

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς ο Gerard Depardieu, που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τα media με την διαμάχη του με τον Πούτιν, σχετικά με τη ρώσικη υπηκοότητά του, έρχεται στην Αθήνα.

Ο ηθοποιός έχει αφήσει το δικό του σημάδι στην ιστορία του κινηματογράφου, έχοντας κερδίσει δύο φορές το βραβείο Cesar καθώς και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού. Η ερμηνεία του ως Cyrano de Bergerac στην ομώνυμη ταινία του χάρισε υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ και μετά την τελευταία του κινηματογραφική δουλειά στο «Η ζωή του Π», επιστρέφει στο θέατρο.

Όπως λέει ο ίδιος ο Depardieu, η αρχική ιδέα για αυτό το έργο ήταν να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Διαβάζοντας όμως το κείμενο,  εντυπωσιάστηκε από τη νεωτερικότητα και τη σπιρτάδα του και, διαισθανόμενος ότι θα ήταν κάτι υπερβολικά δυνατό και όμορφο για να μεταφερθεί σε ταινία, αποφάσισε να το αποδώσει σε έναν χώρο που αναδίνει μια θρησκευτικότητα, όπως αυτόν ενός θεάτρου. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, στις 19 Ιανουαρίου ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός θα βρεθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής, για μία βραδιά μόνο και θα παρουσιάσει το εμβληματικό κείμενο «Εξομολογήσεις» του Αγίου Αυγουστίνου, ενός από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους που υπήρξαν ποτέ.

Οι «Εξομολογήσεις» είναι μια αυτοβιογραφία σε 13 βιβλία που περιγράφει την αμαρτωλή νιότη του Αγίου Αυγουστίνου και τη μεταστροφή του στον Χριστιανισμό. Θεωρείται ευρέως ως η πρώτη Δυτική αυτοβιογραφία που δημιουργήθηκε ποτέ. Ο ηθοποιός δήλωσε για το έργο «Η τραγωδία είναι μια καθημερινότητα. Υπάρχει όμως και η θεατρική μεταφορά και ο Αυγουστίνος εκφράζει κάτι που δεν μπορεί να “παιχτεί”. Πρέπει να το ζήσεις. Εγώ έχω μπροστά μου τις “Εξομολογήσεις”. Η δύναμη αυτού του κειμένου βρίσκεται μέσα στο φως που εκπέμπει, μέσα στο αιώνιο ερώτημα που θέτει: τi πρέπει να κάνουμε για να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι;»

INFO:

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:20:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: VIP 120€ / Α 90€ / Β 65€ / Γ 45€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 25€
ΤΗΛ. 210 7282333, megaron.gr

Διαβάστε ακόμα:

Retrospectiva: Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ μόδας για το 2014

Fashion Film Awards: Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε το 2014

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα