O Έλληνας beauty expert που εμπιστεύονται από την Britney Spears μέχρι τη Cindy Crawford

 

O Έλληνας beauty expert που εμπιστεύονται από την Britney Spears μέχρι τη Cindy Crawford

Ξεκινώντας από ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Γιαννέτος κατάφερε να κατακτήσει την ελληνική σόουμπιζ. Κι εκεί που στην Ελλάδα ήταν «αρχηγός», αποφάσισε να βάλει το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό του. Χωρίς γνωριμίες, χωρίς καν να ξέρει αγγλικά, έβγαλε εισιτήριο άνευ επιστροφής για Νέα Υόρκη. Και πέτυχε περισσότερα από όσα τολμούσε να ονειρευτεί.

Ανέλαβε την εικόνα της Maria Menounos και συνεργάστηκε μαζί της στην εκπομπή της στο E!Entertainment. Mια γνωριμία που έγινε σχέση ζωής ξεκίνησε από την καλή του φίλη Μαριέττα Χρουσαλά (της οποίας την κόρη έχει βαφτίσει η Menounos) και μια συνεργασία που έκανε «πρεμιέρα» το 2013 όταν επιμελήθηκε το λουκ της Maria για συνέντευξή της στο ελληνικό People. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δικός μας Δημήτρης Γιαννέτος, με ατού το ταλέντο και το αστραφτερό, ειλικρινές του χαμόγελο, κατάφερε να είναι o beauty expert που επιλέγουν οι διεθνείς σταρ για τις φωτογραφίσεις τους σε περιοδικά (από την Paris Jackson μέχρι την Caitlyn Jenner), ενώ επιμελήθηκε τα μαλλιά σε φωτογραφίσεις μόδας των μεγαλύτερων περιοδικών παγκοσμίως.

Πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσε μέσα από το ελληνικό People τη συνεργασία του με την Britney Spears για την παγκόσμια περιοδεία της, η οποία «έκλεισε» μετά από ένα δοκιμαστικό στο σπίτι της στο L.A. Φέτος συνεργάζεται και πάλι μαζί της στην περιοδεία της που ξεκίνησε από την Ουάσινγκτον, ενώ επιμελείται όλες τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί και όλα τα λουκ για τις καμπάνιες των αρωμάτων της.

Xαρισματικά επικοινωνιακός και με σπάνιο ταλέντο, τα πέντε χρόνια που ζει μόνιμα πια στις ΗΠΑ ο Δημήτρης κέρδισε με πολλή δουλειά και πείσμα να πετύχει την εμπιστοσύνη πολλών σταρ αλλά και ανθρώπων-κλειδιά στο χώρο της μόδας. Συνεργάστηκε με τη Cindy Crawford σε καμπάνια αλλά και σε εξώφυλλο βρετανικού περιοδικού, ενώ ανέλαβε την εικόνα της 27χρονης MeghanTrainor (που έγινε παγκοσμίως γνωστή με το κομμάτι της «It’s all about that bass» και το 2016 πήρε βραβείο Grammy ως Best New Artist) και της Camila Cabello. Συνεργάστηκε με την ηθοποιό Kristen Bell για τις red carpet εμφανίσεις της, αλλά και με τη Nicole Scherzinger, ενώ βρέθηκε στην ομάδα του τοπ hair stylist GuidoPalau, που αναλαμβάνει την επιμέλεια των μαλλιών στα μεγαλύτερα fashion shows στις εβδομάδες μόδας, με αποτέλεσμα από τα χέρια του να έχουν περάσει από την Gigi Hadid και την Kendall Jenner μέχρι την Adriana Lima και τη Natalia Vodianova .

Η λίστα με τις συνεργασίες του είναι ατελείωτη. Και η περηφάνια μου (και όλων των φίλων του) τεράστια για τον Δημήτρη, με τον οποίο γνωριζόμαστε πια κοντά δέκα χρόνια και έχουμε συνεργαστεί σε εκατοντάδες φωτογραφίσεις μόδας και celebrities στα περιοδικά όπου είχα την επιμέλεια. Όποιον, όμως, και να ρωτήσεις από τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαζί του αμέσως θα σου πει πως, πολύ πριν φύγει για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αμερική, ήταν σίγουρος πως ο Γιαννέτος θα πετύχει. Ο επαγγελματισμός, το ταλέντο και η όρεξή του να γίνεται συνεχώς καλύτερος και να μην επαναπαύεται μόνο στην επιτυχία θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν. Όταν αποφάσισε να αφήσει πίσω τη σιγουριά της επιτυχίας στην Ελλάδα (όπου επιμελούνταν το λουκ της Φαίης Σκορδά, της Δέσποινας Βανδή, αλλά και πολλών ακόμα σταρ που τον ζητούσαν σε κάθε φωτογράφιση ή δημόσια εμφάνισή τους) και να βρεθεί στην ανταγωνιστική αγορά της Νέας Υόρκης, χωρίς καν να ξέρει καλά αγγλικά, κανείς δεν του είπε «μην το κάνεις». «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν για μένα το θέμα της γλώσσας. Ομολογώ πως ακόμα δυσκολεύομαι, όμως στην αρχή είχα μία ντροπή που δεν μπορούσα να συνεννοηθώ σωστά. Είχα βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, ήθελα να μάθω πολύ καλά αγγλικά για να με βλέπουν οι Αμερικανοί συνεργάτες σαν έναν από αυτούς. Θυμάμαι, λοιπόν, ότι σε μία φωτογράφιση ένα μοντέλο, με το οποίο μοιράστηκα την αγωνία μου, μου είπε “Είσαι διαφορετικός, εξωτικός, δεν είσαι άλλος ένας Αμερικανός κομμωτής, κι αυτό που είσαι σε κάνει γοητευτικό και μοναδικό”. Στην αρχή λέω “με συμπάθησε”, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα. Έκτοτε χαλάρωσα λίγο και απλά προσπάθησα να εκφράζομαι σε όσο πιο σωστά αγγλικά μπορώ» μου λέει από την άλλη άκρη της γραμμής, δέκα ώρες πίσω, και ενώ ετοιμάζει και πάλι βαλίτσα για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του με την Britney Spears.

Από τότε που μετακόμισες στο L.A. μετά από μια περίοδο προσαρμογής στη Νέα Υόρκη, είχες αναλάβει τη Maria Menounos, έκανες φωτογραφίσεις σε μεγάλα περιοδικά μόδας. Έπειτα από αυτό φαντάζομαι πως άρχισες να είσαι οικονομικά πιο άνετος. Τι σε έκανε να κυνηγήσεις να μπεις στην ομάδα του GuidoPalau και να κάνεις τα μαλλιά σε κάποια από τα μεγαλύτερα fashion shows –και μάλιστα αμισθί στην αρχή– ενώ ήδη έβγαζες πολύ καλά χρήματα;

Στις ΗΠΑ και το πιο απλό πράγμα να κάνεις είναι πολύ πιο καλά αμειβόμενο από ό,τι στην Ελλάδα. Βέβαια, θα μου πεις ότι η ζωή εκεί είναι πολύ πιο ακριβή. Για διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο θα πληρώσεις ενοίκιο 2.000 δολάρια το μήνα, ενώ στην Ελλάδα 300 ευρώ. Το θέμα, όμως, είναι τι στόχους βάζεις. Θες το ότι είμαι Τοξότης και βάζω πάντα ψηλά τον πήχη; Ίσως να παίζει ρόλο κι αυτό. Ό,τι και να πετύχω, αυτόματα εστιάζω στο επόμενο βήμα. Ακόμα και τώρα, που είμαι σε ένα σημείο που είμαι πολύ ευλογημένος και ευγνώμων για όλο αυτό που μου συμβαίνει, δεν έχω επαναπαυτεί. Επικοινωνώ κάθε μέρα με τον ατζέντη μου και του λέω «what’s next?». Μου λέει «είσαι κάθε μέρα κλεισμένος για δουλειά, δεν έχεις χρόνο» και του απαντώ πως θα βρω.

Θυμάμαι πως πέρσι τέτοια εποχή ετοιμαζόσουν να ξεκινήσεις την περιοδεία με την Britney Spears. Ουσιαστικά τότε ξεκινούσε η συνεργασία σας και ήσουν πολύ αγχωμένος.

Πηγαίναμε στο Τόκιο, από όπου θα ξεκινούσε η περιοδεία. Ένα χρόνο μετά είμαστε σταθερά συνεργάτες. Χθες ήμουν στην Ουάσινγκτον, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας με την Britney για φέτος, και θυμήθηκα τον Ιούλιο του 2008, την πρώτη φορά που είχα επισκεφτεί τις ΗΠΑ. Είχα πάει αρχικά στη Νέα Υόρκη και μετά στην Ουάσινγκτον για ένα Σαββατοκύριακο, να συναντήσω την Καλομοίρα και τον Γιώργο που ζούσαν από τότε εκεί. Ήταν λίγο μετά τηEurovision όπου η Καλομοίρα ήρθε τρίτη και είχαμε μια φανταστική συνεργασία, μέσα από την οποία γεννήθηκε και η φιλία μας. Δέκα χρόνια μετά ξαναβρεθήκαμε, λοιπόν, στην Ουάσινγκτον με την Καλομοίρα και τον Γιώργο και είναι τρομερά τα συναισθήματα που ένιωσα. Τότε που είχα πρωτοέρθει στην πόλη, θυμάμαι ότι ακούγαμε με την Καλομοίρα τραγούδια τηςBritney και χορεύαμε στο αμάξι, είχαμε περάσει τόσο όμορφα. Δέκα χρόνια αργότερα δουλεύω με την Britney! Είναι σαν ταινία…

Πλέον με την Britney συνεργάζεστε σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο στις περιοδείες της.

Ναι. Στο Λος Άντζελες συνεργαζόμαστε σε όλες τις καμπάνιες που κάνει και στις εμφανίσεις της στο red carpet. Έχουμε αναπτύξει μια πολύ όμορφη σχέση. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος για μένα, την εκτιμώ αφάνταστα και καλλιτεχνικά και ως άνθρωπο.

Έχεις μια ακόμα σταθερή συνεργασία με την τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια MeghanTrainor, που έχει βραβευτεί και με Grammy το 2016 ως πρωτοεμφανιζόμενη.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε πέρσι που έκανα ένα δοκιμαστικό όταν έψαχνε έναν καινούριο άνθρωπο για τα μαλλιά της. Έχουμε πολύ ωραία χημεία. Ξέρεις, όταν συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο, πάντα έρχεσαι πιο κοντά και πέρα από το ταλέντο εκτιμάς και στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Στην Britney κάνεις και μακιγιάζ και μαλλιά στην περιοδεία. Στην Αμερική όμως δουλεύεις κατά βάση ως hair stylist, σωστά;

Σωστά. Όταν μετακόμισα μόνιμα στις ΗΠΑ, αρχικά στη Νέα Υόρκη, είχα κάνει ένα ραντεβού με τον αντιπρόεδρο της L’Oréal Paris εκεί, στον οποίο με έχει συστήσει η L’Oréal Ελλάδας, με την οποία τότε συνεργαζόμουν. Θυμάμαι ότι μου είχε πει «μου αρέσει πολύ η δουλειά σου, αλλά αν θέλεις να κάνεις A-list συνεργασίες εδώ, θα πρέπει να διαλέξεις τι θα κάνεις: μακιγιάζ ή μαλλιά». Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί επέμενε. Εγώ σε όλη μου την καριέρα αγωνίστηκα να μπορώ να κάνω και τα δύο εξίσου καλά. Τελικά αποφάσισα να επικεντρωθώ στα μαλλιά, γιατί είναι πιο δύσκολο να βρεις έναν πολύ καλό κομμωτή, χωρίς να θέλω να απαξιώσω το κομμάτι του μέικαπ. Μετά συνειδητοποίησα πως στις ΗΠΑ τα budget στις παραγωγές είναι μεγάλα και θεωρείται αυτονόητο πως θα υπάρχουν δύο άνθρωποι για το λεγόμενοglam: ένας για μέικαπ και ένας για μαλλιά.

Πέρσι κάνατε μια καμπάνια για τζιν με τη Cindy Crawford. Είδα πως πρόσφατα δουλέψατε ξανά μαζί.

Επιμελήθηκα τα μαλλιά της για ένα εξώφυλλο σε βρετανικό περιοδικό και μου έκανε τρομερή εντύπωση πως όταν της είπα ότι είχαμε δουλέψει στο παρελθόν μαζί (βέβαιος πως μάλλον δεν το θυμάται) μου είπε ότι με θυμάται και πως παρακολουθεί τη δουλειά που κάνω με την Britney. Ήταν πολύ τιμητικό.

Πώς νιώθεις που έχεις αρχίσει να γίνεσαι γνωστός στο χώρο διεθνώς;

Moυ το λες και νιώθω περίεργα όταν το ακούω, αλλά για μένα είναι τεράστια χαρά το ότι άνθρωποι του χώρου που θαύμαζα και με ενέπνεαν –κομμωτές, makeup artists, στιλίστες– πλέον θα με ακολουθήσουν στο Instagram για να παρακολουθήσουν τη δουλειά μου και συχνά θα μου κάνουν κάποιο comment. Είναι γλυκό και όμορφο. Άλλωστε πια τα social media είναι πολύ σημαντικά για τη δουλειά μας, όσο χαζό κι αν ακούγεται.

Καθόλου χαζό. Τα social media είναι εξαιρετικά δυνατά. Παραμένεις στην ομάδα του Guido Palau;

Πλέον έχω πολλούς σταθερούς πελάτες και είναι δύσκολο να λείπω εκτός έδρας για τα fashionshows τόσο καιρό. Πλέον κάνω με την ομάδα τουGuido τα resort shows, όπως των Dior, Valentinoκαι άλλων οίκων, αλλά πολύ λιγότερα από ό,τι παλιότερα. Θέλω όμως να κρατήσω επαφή, γιατί η δημιουργικότητα που σου χαρίζει ένα fashionshow είναι πολύ διαφορετική από το να επιμελείσαι την εικόνα μιας σταρ, όσο μεγάλη κι αν είναι. Μία γυναίκα πρέπει να την κάνεις να φαίνεται όμορφη, η πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού της. Στο fashion κομμάτι οτιδήποτε είναι πολύ όμορφο δεν είναι in fashion. Είναι τελείως άλλη η λογική και το κομμάτι των fashion showsμε έχει εξελίξει πολύ δημιουργικά.

Στις σταθερές συνεργασίες σου είναι και η Μεξικανοαμερικανή ερμηνεύτρια Camila Cabello που ήταν στο γκρουπ Fifth Harmony.

Έτσι γνωριστήκαμε με την Camila. Το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί μέσα στο X-Factorτότε που κριτής στο σόου ήταν και η Britney. Ουσιαστικά η Camila ήταν η δεύτερη πελάτισσά μου μετά τη Maria Menounos, μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια των Fifth Harmony. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξή της. Κάναμε μαζί το κλιπ για το πρώτο της single, το «Havana», στο πρώτο άλμπουμ που έκανε μετά το γκρουπ. Θα επιμεληθώ το λουκ της και στις εμφανίσεις της στα VMA στη Νέα Υόρκη.

Με τη Maria Menounos συνεργάζεστε ακόμα;

Βέβαια, συνεργαζόμαστε σε όποιο μεγάλο eventκαι φωτογράφιση κάνει. To έχω ξαναπεί και δεν θέλω να ακούγομαι γραφικός, αλλά στη Mariaχρωστάω την επαγγελματική μου πορεία και το ξεκίνημά μου στην Αμερική. Για μένα είναι οικογένεια. Είναι πάντα εκεί για μένα. Θα με συμβουλεύσει, θα με πάρει από το χέρι και θα μου πει ποιο είναι το σωστό, χωρίς να μου χαϊδέψει τα αυτιά. Μόνο έτσι πηγαίνεις μπροστά. Το να έχεις μία αυλή που σου λέει ότι είσαι υπέροχος δεν σε πάει πουθενά. Το θέμα είναι να έχεις ανθρώπους που θα σου πουν την αλήθεια. Γιατί αν σε νοιάζονται, θα σου πουν ακόμα και κάτι που θα σε πληγώσει, αλλά με αγάπη και για το καλό σου, όχι για να σε δουν στενοχωρημένο. Είμαι ευλογημένος που έχω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου. Έχω αποκτήσει υπέροχους φίλους στο Λος Άντζελες και χωρίς αυτούς όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα.

Στα γενέθλιά σου το Δεκέμβριο που μας πέρασε πήγατε στην Κούβα με τον Χρήστο Βασιλόπουλο, τον Πάνο Βλάχο, τον Γιώργο Καραμίχο.

Είμαι ευγνώμων γιατί τα συγκεκριμένα παιδιά, μαζί με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και τη Λυδία ΧΧΧ, έχουν γίνει για μένα δεύτερη οικογένεια. Το Λος Άντζελες είναι τόσο μοναχική πόλη που αν δεν έχεις τους φίλους σου η ζωή δεν είναι εύκολη.

Γιατί λες ότι είναι μοναχική πόλη;

Είναι μια πόλη πολύ απλωμένη. Δύσκολα μένεις κοντά σε κάποιον που ξέρεις. Είναι, επίσης, και η νοοτροπία των Αμερικανών πολύ διαφορετική. Για να συναντηθείς με κάποιον εκτός δουλειάς, πρέπει να το οργανώσεις μια εβδομάδα πριν. Οι Έλληνες είμαστε πιο αυθόρμητοι, στην προσωπική μας ζωή δεν θέλουμε να είναι όλα τέλεια οργανωμένα κι αυτό μας φέρνει πιο κοντά. Αν δεν έχεις κοινή νοοτροπία, είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις 100% με τον άλλο. Μαζί με τον Πολ, που είναι makeup artist και Αυστραλός, και την Καλομοίρα, που μένει μεν στην Ουάσινγκτον αλλά πάντα θα φροντίσουμε να βρεθούμε, είναι η νέα μου οικογένεια στις ΗΠΑ.

Σου λείπει η Ελλάδα; Τελευταία φορά ήρθες πέρσι για να βαφτίσεις την Αναστασία, την κορούλα της Καλομοίρας και του Γιώργου, μαζί με τη Μαριέττα Χρουσαλά.

Έμεινα μόνο τέσσερις μέρες και μετά ήρθα κλεφτά για μία μέρα μόνο, όταν ήμουν στο Λονδίνο με τη Meghan Trainor, και πήγα στη Θεσσαλονίκη Σάββατο απόγευμα με Κυριακή απόγευμα μόνο για να δω την οικογένειά μου. Μου λείπουν οι δικοί μου, οι φίλοι μου, μου λείπει το ελληνικό καλοκαίρι και φυσικά το ελληνικό φαγητό. Αυτό το τελευταίο με σκοτώνει.

Βλέπω, όμως, πως είσαι πιο fit από ποτέ. Έχοντας χάσει πολλά κιλά στο παρελθόν, τώρα νομίζω πως πραγματικά είσαι στα καλύτερά σου. Δεν έπεσες ποτέ στην παγίδα να ξαναπαχύνεις;

Προσπαθώ πάρα πολύ. Θα ήθελα να τρώω μόνο τηγανητά και γλυκά, αλλά δεν πρέπει. Δεν είναι μόνο η εικόνα –η οποία στο χώρο που κινούμαι, κακά τα ψέματα, είναι σημαντική– αλλά και η υγεία. Οπότε αναγκαστικά κάνω μια φιλότιμη προσπάθεια. Ξυπνάω χαράματα και κάνω 75 κάμψεις πριν ξεκινήσει η μέρα μου. Γιατί δεν ξέρω αν θα προλάβω μετά να πάω στο γυμναστήριο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα