Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δίνει την πιο αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο µε πατάτες

Χριστόφορος Πέσκιας, σεφ στο Balthazar, τον πιο αγαπημένο κήπο της Αθήνας, µας μυεί στο μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος, που δίνει νέα έννοια στην απόλαυση. Αυτή τη φορά ετοίμασε αποκλειστικά για το InStyle την πιο αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή για Κυριακάτικο κοτόπουλο.  Διαβάστε τη συνταγή. για 4 άτομα χρόνος εκτέλεσης  2 ½ ώρες Υλικά 1       µαύρο κοτόπουλο  (1 ½ – 2 κιλά περίπου) 1 ½  κιλό πατάτες Κύπρου, καθαρισμένες και κοµµένες σε µεγάλα κοµµάτια 500  γραµµ. ντοµάτες κοµµένες κυδωνάτες 2      µεγάλα κρεµµύδια, κοµµένα κυδωνάτα 20    σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2      φύλλα δάφνης ½     µατσάκι θυµάρι ½     µατσάκι ρίγανη 200  ml ζωµό κότας 250  ml ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο Για τη σάλτσα 200  ml κρασί λευκό 50    ml κονιάκ 400  ml ζωµό κότας 2      κλωναράκια θυµάρι ½     σκελίδα σκόρδο 1      κ.σ. κορν φλάουρ διαλυµένο στο νερό Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο Εκτέλεση Σε ένα ταψί ανακατεύουµε πατάτες,  ντοµάτες,  κρεµµύδια και σκόρδο µαζί µε ελαιόλαδο,  ζωµό και αρωµατικά. Αλατοπιπερώνουµε και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για 1,5 ώρα ή µέχρι οι πατάτες να µαλακώσουν και να πάρουν χρώµα. Εν τω µεταξύ αλατίζουµε και λαδώνουµε το κοτόπουλο και ψήνουµε για 50 λεπτά στους 170°C (η θερµοκρασία µέσα στο κοτόπουλο πρέπει να φτάσει τους 67°c) σε άλλο ταψί. Τοποθετούµε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το σκεπάζουµε για να µείνει ζεστό. Ρίχνουµε το κρασί στο ταψί όπου έχει ψηθεί το κοτόπουλο για να ντεγλασάρουµε. Ξύνουµε τον πάτο του ταψιού µε ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρουµε τα ζουµιά σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουµε το κονιάκ, το ζωµό και το σκόρδο και βράζουµε µέχρι να µείνουν τα µισά υγρά. ∆ένουµε τη σάλτσα µε το κορν φλάουρ. Το μαύρο κοτόπουλο μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, σε τρεις συσκευασίες: Ολόκληρο, φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι. Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος, Επιµέλεια:  Ένη Λαμπρούλη Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.nitsiakos.gr  ]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα