Naomi Campbell: Θα λάβει τον τίτλο του Style Icon στα Fashion Awards 2019
Instagram @grazia_ru

Το British Fashion Council πρόκειται να τιμήσει το top model Naomi Campbell με το βραβείο και τον τίτλο του Fashion icon σε μία τελετή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Το συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει το μοντέλο με την τεράστια πορεία του στη βιομηχανία της μόδας, η οποία πλέον μετρά σχεδόν 30 χρόνια, αλλά και για την φιλανθρωπική της δράση και την προσπάθεια της να υποστηρίξει τα γυναικεία δικαιώματα στο χώρο της μόδας.

Η Naomi Campbell έχει δηλώσει σε συνέντευξη της πως «Ήμουν αρκετά τυχερή με τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν και ειδικά το ότι ήμουν η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue το 1988, το οποίο ήταν ένα εξαιρετικό προνόμιο», αλλά και πως «ακόμα όμως πιστεύω πως χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά ακόμα μέχρι να σεβόμαστε και να υποστηρίζουμε όλοι μας τα ίσα δικαιώματα και τις ευκαιρίες στον χώρο της μόδας.»

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως θα της απονεμηθεί το βραβείο του Fashion Icon, η Naomi δήλωσε στην Vogue πως «Είναι μεγάλη μου τιμή που θα μου χαρίσουν αυτό το τίτλο. Πιστεύω πως ως icon μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο που έχει ιδιαίτερη αύρα, αλλά και σοφία. Σε όλη μου τη ζωή προσπαθούσα ,τόσο με τα λόγια όσο και με τις πράξεις μου, να υποστηρίξω ανθρώπους με διαφορετικό background, διαφορετικό χρώμα και κουλτούρα.

Η Naomi Campbell πραγματοποίησε την πρώτη της φωτογράφιση λίγο πριν κλείσει τα 16 της χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα έχει προσπαθήσει πολύ ώστε όλα τα μοντέλα να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ισότητα στον χώρο της μόδας. Όπως έχει δηλώσει « έπρεπε να παλέψω σκληρά για πολλά πράγματα που κάποιες λευκές συνάδερφοι μου είχαν ως δεδομένο». Σήμερα, στα 49 της χρόνια υποστηρίζει πως ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα σε λευκά και έγχρωμα μοντέλα. Ωστόσο, η προσπάθεια που κάνει η Naomi Campbell για να καταφέρει αυτό το στόχο της δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ήδη από το 2013, έχει δημιουργήσει τη δική της φιλανθρωπική καμπάνια με όνομα “Diversity Coalition”, μέσω της οποίας προσπαθεί να μειωθεί ο ρατσισμός στον χώρο της μόδας.

Το βρετανικής καταγωγής μοντέλο, μέσα σε τρεις δεκαετίες, έχει φωτογραφηθεί για περισσότερα από 500 περιοδικά, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες οίκων μόδας όπως Chanel, Prada και Louis Vuitton. Ήταν μάλιστα το πρώτο έγχρωμο μοντέλο που εμφανίστηκε σε εκδόσεις και brands τέτοιο βεληνεκούς.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα