NailGuide: Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε τέλεια νύχια σε κάθε ηλικία

Όταν είμαστε 20 ετών απλά τα βάφουμε χωρίς να μας νοιάζει τίποτα. Όταν πατήσουμε τα πρώτα -άντα δεν έχουμε χρόνο να τα περιποιηθούμε. Στα 40 αρχίζουν τα μικροπροβλήματα ενώ στα 50 μας έχουν πραγματικά ανάγκη για έξτρα φροντίδα. Ο λόγος για τα νύχια και τα χέρια μας που μπορούν να προδώσουν την ηλικία μας σε δευτερόλεπτα. Γιατί ακόμα κι αν καταφέρετε να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά από το πρόσωπό σας, τα άνω άκρα σας θα σας προδώσουν. Η περιποίηση που χρειάζονται διαφέρει από ηλικία σε ηλικία γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά tips για κάθε ηλικιακό γκρουπ, ώστε να τα φροντίσετε όπως πρέπει και να είναι πάντα όμορφα.

Τι να κάνετε στα 20

Οι σπουδές και η δουλειά είναι παράγοντες στρες αλλά ην ξεσπάτε τα νύχια σας. Αποφεύγετε να πειράζετε τα νύχια και τις παρωνυχίδες σας (πράγμα που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή) και ξεκινήστε να βάζετε ενυδατικό λάδι και στα δύο καθημερινά για να τα διατηρείτε ενυδατωμένα. Επίσης, αποφεύγετε τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο βερνίκι σας αλλά αν το κάνετε διαλέξτε ξεβαφτικά χωρίς ασετόν που ξηραίνει το νύχι.

Τι να κάνετε στα 30

Όπως η επιδερμίδα σας, έτσι και τα νύχια (που αποτελούνται από κερατίνη και νερό) δυσκολεύονται να διατηρήσουν την υγρασία στα 30 σας χρόνια. Εκτός λοιπόν από το ενυδατικό λάδι που πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά, πρέπει να επιλέξετε μια βάση με βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Επίσης, για την αφαίρεση του βερνικιού εννοείται πως αποφεύγετε το ασετόν και επιλέγετε ήπια ξεβαφτικά .

Τι να κάνετε στα 40

Καθώς τα χρόνια περνούν τα νύχια και η επιδερμίδα γίνονται πιο ξηρά και πιθανόν να παρατηρήσετε πως τα νύχια σας ξεφλουδίζουν. Επιλέξτε μια υπερ-θρεπτική κρέμα χεριών και εφαρμόστε τη καθημερινά στα χέρια αλλά και στα νύχια. Επίσης, σε αυτή τη δεκαετία τα νύχια μακραίνουν πιο αργά κι έτσι είναι καλύτερα να υιοθετήσετε ένα nude χρώμα που τα κάνει να δείχνουν μακρύτερα.

Τι να κάνετε στα 50+

Ποιο είναι το αντίστοιχο των ρυτίδων στα νύχια; Οι ραβδώσεις. Καθώς μεγαλώνετε η βάση των νυχιών κάνει τα νύχια να μεγαλώνουν πιο αργά και να δημιουργούν κάθετες ραβδώσεις. Η λύση; Διαλέξτε μια βάση ειδικά διαμορφωμένη (υπάρχουν πολλές) ώστε να γεμίζει τα κενά των ραβδώσεων. Επίσης τα νύχια σας με τα χρόνια χρειάζονται ακόμα πιο εντατική θρέψη συνεπώς πρέπει να επιλέγετε προϊόντα με πλούσια θρεπτικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα