Φωτογραφίες

Μοντέλα και «stars» που ασχολούνται με την υποκριτική. Αυτή η μάστιγα!

Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Ανθή Μιμηγιάννη

Ανθή Μιμηγιάννη

aggelopoulos_spaliaras_menegaki

«Κάποτε υπήρχαν ηθοποιοί που προσπαθούσαν να γίνουν σταρ. Τώρα υπάρχουν σταρ που προσπαθούν να γίνουν ηθοποιοί». Η φράση του Laurence Olivier φαίνεται πως είναι πιο επίκαιρη ποτέ στην Ελλάδα του 2018 που τα reality shows αυξάνονται και πληθύνονται με αστραπιαίους ρυθμούς.

Επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα λοιπόν, θα θέλαμε να βάλουμε τη λέξη «star» εντός εισαγωγικών. Το ποιος μπορεί να ασχοληθεί με την υποκριτική θα παραμείνει για χρόνια ένα τεράστιο debate.  Από τη μία, πολλοί υποστηρίζουν πως ο καθένας έχει δικαίωμα να δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ό,τι αγαπά και αν αυτό πείραμα πετύχει, έχει καλώς. Η άλλη πλευρά λέει, πως δεν μπορείς να ασχολείσαι με μία τέχνη που δεν κατέχεις μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσεις τη δημοσιότητά σου και να παραμείνεις στο επίκεντρο. Και οι δύο πλευρές μπορούν να αναπτύξουν μία μεγάλη επιχειρηματολογία φυσικά και η διαμάχη καλά θα κρατεί.

Εμείς πάλι υποστηρίζουμε τη λέξη δικαίωμα και δικαίωμα στο όνειρο έχει ο καθένας απλά θα πρέπει να έχει το θάρρος και την αξιοπρέπεια να ξέρει πότε να φύγει εφόσον αυτό που επέλεξε να κάνει δεν του ταιριάζει και η απουσία ταλέντου είναι ξεκάθαρη. Οπωσδήποτε, η (right now) αγάπη του κόσμου δε θα έπρεπε να αποτελεί δίκτυ «ταλεντοσύνης». Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να δίνονται ευκαρίες σε νέους ανθρώπους καθώς, όπως σε κάθε χώρο, έτσι και στην υποκριτική, διαπρέπουν αλλα και ανακυκλώνονται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα αφού δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Καταλήγοντας, η ιστορία έχει δείξει πως στο Hollywood διέπρεψαν (και) άνθρωποι που μεταπήδησαν από το αρχικό τους επάγγελμα στη μεγάλη οθόνη με πιο συχνό φαινόμενο τα μοντέλα που από τις πασαρέλες βρέθηκαν με πολλή προσπάθεια να κρατούν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο- όπως η Charlize Theron για παράδειγμα. Όμως, ας πούμε για ακόμα μία φορά πως η πολλή προσπάθεια περιλαμβάνει, απογοήτευση, δάκρυα, ατελείωτες ώρες δουλειάς και λιώσιμο παπουτσιών από casting σε casting. Η ιστορία έχει επίσης δείξει πως η οποιαδήποτε άλλη οδός, τύπου εκμετάλλευση της δημοσιότητας έστειλε πολλά «ταλέντα» πίσω στο αρχικό επάγγελμα.

Αλήθεια, μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε με την υποκριτική; Απάντηση στο debate δε θα δώσουμε εμείς, μόνο κάποια αποσπάσματα παρακάτω από ανθρώπους που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο χώρο.

Απολαύστε κάποια …ρεσιτάλ ερμηνείας και βγάλτε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.

Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο νικητής του Survivor στη σειρά του Alpha «Τατουάζ».

Ελένη Μενεγάκη

Η επιτυχημένη παρουσιάστρια τη δεκατία του ’90 στη σειρά του ΑΝΤ1 «Πάτερ Ημών».

Αλέξανδρος Παρθένης

Το περιζήτητο μοντέλο της περασμένης δεκαετίας στην ταινία «Η Λίζα και οι άλλοι» του Νίκου Περράκη.

Κώστας Φραγκολιάς

Το μοντέλο στη σειρά του Mega «Πολυκατοικία» πριν από δέκα χρόνια.

Εύα Λασκάρη

 

Το μοντέλο στη σειρά του Mega «Η Οικογένεια Βλάπτει!».

Νόνη Δούνια

Το επιτυχημένο μοντέλο στη σειρά του ΑΝΤ1 «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή».

Γιάννης Σπαλιάρας

Και για το τέλος αφήσαμε αυτό.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Ανθή Μιμηγιάννη