Μόνο έτσι θα βρείτε το κατάλληλο σουτιέν

Το σουτιέν είναι για όλες τις γυναίκες ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας. Πολλές φορές μπορεί να προκαλεί δυσφορία αλλά ξέρετε πολύ καλά, ότι -ιδιαίτερα αν έχετε πλούσιες καμπύλες- δε μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό. Ακόμα λοιπόν και αν δεν είναι το αγαπημένο σας, ακόμα και αν το φοράτε μόνο και μόνο επειδή πρέπει και όχι επειδή θέλετε, υπάρχουν μερικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσετε θα κάνετε πιο σωστή αγορά ενώ επιπλέον θα αποφύγετε τυχόν δυσφορία όταν φοράτε το σουτιέν σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι μάλλον κάτι που ήδη γνωρίζετε. Όταν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο σουτιέν θα πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε ακόμα και αν είστε σχεδόν βέβαιη για το νούμερό του. Αφού το κουμπώσετε θα πρέπει να δοκιμάσετε να βάλετε με άνεση τουλάχιστον δύο δάχτυλα μέσα από το κούμπωμα για να είστε σίγουρη ότι δε σας πιέζει και θα σας δημιουργήσει δυσφορία, ιδιαίτερα μια μέρα που έχει υψηλή θερμοκρασία. Προσέξτε επιπλέον ιδιαίτερα τη στήριξη, μιας και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι πολύ σημαντική για την υγεία σας οπότε ακόμα και αν έχετε μικρό στήθος και θεωρείτε πως δεν τη χρειάζεστε, βεβαιωθείτε ότι, ιδιαίτερα όταν ασκείστε, έχετε την κατάλληλη υποστήριξη. Σ’ αυτό θα σας βοηθήσουν πιθανόν τα σουτιέν χωρίς μπανέλα, γιατί είναι πολύ πιο άνετα και δε θα σας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Να θυμάστε επίσης ότι ένα βαμβακερό υλικό είναι πάντα προτιμότερο από τα συνθετικά στα εσώρουχα, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του σουτιέν.

Αφού λοιπόν προσέξετε τα παραπάνω και βρείτε το ιδανικό, θα πρέπει να θυμάστε πώς να το φοράτε σωστά. Αν λοιπόν νιώσετε την ανάγκη να το ξεκουμπώσετε γιατί σας πιέζει, προτιμήστε καλύτερα να το βγάλετε, διαφορετικά η τριβή με το δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Επιπλέον θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε το ίδιο πάνω από τρεις φορές χωρίς να το πλύνετε, μην ξεχνάτε ότι είναι και αυτό εσώρουχο και λερώνεται από την επαφή με το δέρμα. Τέλος, για τελείως πρακτικούς λόγους, προτιμήστε να πλένετε τα σουτιέν σας στο χέρι, με αυτόν τον τρόπο τα λάστιχά του δε θα φθαρούν τόσο εύκολα και είναι βέβαιο πως θα επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του.

Δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας:

σουτιέν

 

Bralette Oysho, μπορείτε να το βρείτε εδώ. 

σουτιέν

Σουτιέν push up Yamamay, μπορείτε να το βρείτε εδώ. 

calvin klein soutien

Bralette Calvin Klein, μπορείτε να το βρείτε εδώ. 

σουτιένΣουτιέν μπαλκονέ Intimissimi, μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα της εταιρείας.

bustier yamamay

Bustier Yamamay, μπορείτε να το βρείτε εδώ. 

topshop braletteBralette  από σατέν και δαντέλα Topshop, μπορείτε να το βρείτε εδώ. 

σουτιέν

Σετ δύο σουτιέν H&M, μπορείτε να τα βρείτε εδώ. 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα