Mom jeans: Τελικά σε ποιες γυναίκες ταιριάζουν;

Τα mom jeans είναι μία τάση που είδαμε πριν από μερικές σεζόν. Για να είμαστε πιο ακριβείς βέβαια, η επίσημη «πρώτη» των mom jeans έγινε πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα μεταξύ 1980s και 1990s. Γι’ αυτό άλλωστε πήραν και τον τίτλο «mom jeans», γιατί πολύ απλά ήταν τα τζιν παντελόνια που φορούσαν οι μαμάδες μας στα νιάτα τους. Οι millenials δεν τα θυμούνται καν, εμείς όμως σίγουρα έχουμε κάποιες μνήμες από ψηλόμεσα mom jeans, φορεμένα με μαύρη δερμάτινη ζώνη για παράδειγμα, και συνδυασμένα με λευκό T-shirt, ή καρό πουκάμισο, ή στην πιο σέξι εκδοχή τους, με crop top. Μπορεί να τα έχετε φορέσει ήδη και αν όχι, μπορεί βλέποντάς τα να αναρωτιέστε σε ποιες γυναίκες τελικά ταιριάζουν αυτά τα mom jeans και αν μπορείτε να τα φορέσετε και εσείς. Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από ότι φαντάζεστε, τα mom jeans ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, αρκεί φυσικά να κάνετε τη σωστή επιλογή, αυτό που ισχύει δηλαδή και με όλα τα fashion items.

yoke

Αρχικά ας εξηγήσουμε τι είναι τα mom jeans γιατί ίσως να μην είναι ξεκάθαρο στο μυαλό κάποιων. Πρόκειται για τα ψηλόμεσα jeans που είναι κάπως πιο φαρδιά στο πάνω μέρος τους και είτε στενεύουν στο κάτω δημιουργώντας ένα cigarette εφέ, είτε είναι σε ίσια γραμμή και συνήθως το yoke τους είναι σε σχήμα V. Μισό λεπτό, μόλις είδατε μία άγνωστη λέξη; Ναι, πολύς κόσμος δεν ξέρει τι είναι το «yoke» και αυτό θα σας εξηγήσουμε αμέσως. Το yoke λοιπόν είναι η ραφή που έχουν όλα τα τζιν παντελόνια ανάμεσα στη μέση και τις πίσω τσέπες. Και για όσους επίσης δεν το ξέρουν, όσο πιο έντονο είναι το V του yoke, τόσο πιο κολακευτικό είναι το παντελόνι, άρα ίσως πήρατε την απάντησή σας στο γιατί τα mom jeans ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες.

kaia gerber mom jeans

 

Ιδανική candidate για τα mom jeans είστε αν έχετε λεπτή μέση και κάπως «γεμάτη» περιφέρεια. Ο συγκεκριμένος τύπος παντελονιού θα σμιλεύσει το σώμα σας και θα δημιουργήσει ακόμα πιο έντονα αυτό το τόσο κολακευτικό και θηλυκό σχήμα κλεψύδρας. Αν είστε ψηλή και αδύνατη βέβαια, είστε και πάλι η ευνοημένη της υπόθεσης, μιας και είναι βέβαιο πως θα σας ταιριάζει και αυτό το σχέδιο και δε θα κουραστείτε πολύ για να βρείτε το ιδανικό. Αν πάλι έχετε επιπλέον πόντους στην κοιλιά και ταυτόχρονα έχετε αδύνατα πόδια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα παντελόνι με ελαφρώς πιο φαρδιά μέση το οποίο σίγουρα θα στενεύει στο κάτω μέρος, έτσι ώστε να αναδείξει τα αδύνατα πόδια σας και να τραβήξει τα βλέμματα σ’ αυτό, το δυνατό σημείο της σιλουέτας σας.

013117-ashley-graham-does-denim-lead

Να θυμάστε το yoke, και επίσης να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα yoke με βαθύ V είναι ακόμα πιο κολακευτικό όταν το παντελόνι σας είναι εφαρμοστό και φτιαγμένο από χοντρό denim. Αν έχετε υπόψιν αυτές τις απλές πληροφορίες, σίγουρα θα καταφέρετε και εσείς να βρείτε τα mom jeans που θα ταιριάζουν στο δικό σας σώμα.

zara.com
zara.com

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα