Ας μιλήσουμε για τριχωτές, χρωματιστές μασχάλες why don’t we?

Τριχωτές, χρωματιστές μασχάλες… για μια beauty editor σαν εμένα η φράση και μόνο είναι ικανή να προκαλέσει ίλιγγο. Ωστόσο δεν είμαι εδώ για να κρίνω την προσωπική επιλογή της κάθε μιας από εμάς γιατί όντως, οι αξύριστες μασχάλες είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής. Κάποιες hairy and proud γυναίκες εκεί έξω χρησιμοποιούν το επιχείρημα πως, αν δεν έπρεπε να βγάζουμε τρίχες δεν θα βγάζαμε και με αυτή την αφορμή παίρνουν διαζύγιο από το ξυραφάκι και αποκτούν μόνιμη επένδυση που τις κρατά ζεστές το χειμώνα (το καλοκαίρια απλά δεν θέλω να ξέρω). ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Είναι επιλογή τους, μπράβο τους που το υποστηρίζουν, εύγε που ξεμπέρδεψαν με το μπελά της αποτρίχωσης και 12 points από την Κύπρο.

Οι αξύριστες μασχάλες λοιπόν είναι κάτι το αδιανόητο για εμένα που δεν τις επιλέγω αλλά σεβαστό, απόλυτα σεβαστό. Βλέπετε, οι αξύριστες μασχάλες μπορεί να πηγάζουν από μια νέα, all natural προσέγγιση της ομορφιάς, από τη διάθεση να πάνε οι γυναίκες κόντρα στο κατεστημένο και την ανδροκρατούμενη κοινωνία ή απλά από βαρεμάρα. Οι βαμμένες μασχάλες όμως;

Μόλις πριν λίγα λεπτά διάβασα ένα παραλήρημα στο internet για το πώς δεν πρέπει να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων και πως το όλο θέμα της βαμμένης παστελ τρίχας στη μασχάλη αφορά την γυναικεία ομορφιά. Είναι μια αποθέωση του γυναικείου σώματος που προσκαλεί τις γυναίκες να γιορτάσουν τη φυσική τους ομορφιά και να νιώσουν αυτοπεποίθηση τόσο με το σώμα και τις επιλογές τους. Σύμφωνα μάλιστα με τη συγγραφέα δεν είναι δουλειά κανενός μας να κρίνει αν ουσιαστικά δεν καταλαβαίνει το βαθύτερο νόημα. Το βαθύτερο νόημα του να βάφουν οι γυναίκες τις αξύριστες μασχάλες τους παστελ σύμφωνα με τη συγγραφέα είναι η αυτοπεποίθηση. Όχι, όχι απλά όχι.

trixotes masxales

Αφενός, βάφοντας τις μασχάλες σας αγαπητά hairy girls και βγάζοντας φωτογραφίες στο internet σημαίνει πως πρέπει να είστε open στην κριτική αφού –παραδεχτείτε το- αυτό θέλατε, να συζητήσουμε την Bold κίνησή σας. Προσωπικά είμαι μαζί σας στο θέμα της αυτοπεποίθησης και μακάρι να μην μεγαλώναμε σε έναν κόσμο που προωθεί εξωπραγματικά πρότυπα ομορφιάς. Όπως όμως τα μοντέλα της Victoria’s Secret βρίσκονται στο ένα extreme άκρο του θέματος της αυτοπεποίθησης έτσι ακριβώς βρίσκονται και οι βαμμένες μασχάλες στο άλλο άκρο. Για να μην σας κουράσω περισσότερο, βρίσκω αυτό το νέο fashion(;), beauty (;), feminist (;) statement απλά απαράδεκτο. Δεν με νοιάζει, ας κάνουν ότι θέλουν τα hairy rainbow girls κι αν κάνετε κι εσείς το ίδιο κανένα πρόβλημα, η γνώμη μου είναι αυστηρά δική μου και δεν θα την επιβάλλω σε κανέναν. Ας είναι όμως ανοιχτά στην κριτική, ας σταματήσουν να πουλάνε το παραμύθι της γυναικείας απελευθέρωσης κι ας παραδεχτούν πως το κάνουν απλά για να σοκάρουν. Καμία βαφή στη μασχάλη και κανένα διαζύγιο από το ξυραφάκι δεν θα τονώσει την αυτοπεποίθηση μας.

Δείτε ακόμα:

Divide and conquer: 15 λόγοι γιατί η χωρίστρα στη μέση είναι η καλύτερη

Γιατί Nicole, γιατί; Δείτε τη Nicole Scherzinger με δραματική αλλαγή στα μαλλιά της

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα