Micro-Concealing: Η τεχνική που πρέπει να ξέρετε αν αγαπάτε το φυσικό μακιγιάζ
Instagram: @phoebejtonkin

Ήδη ξέρετε πόσο μεγάλη τάση είναι το no makeup makeup αυτή τη σεζόν. Αν έχετε δοκιμάσει να την υιοθετήσετε, τότε ίσως ξέρετε και πως είναι ελαφρώς δύσκολο να την πετύχετε. Γιατί πόσο εύκολο είναι να καλύψετε την κάθε μικροατέλεια του δέρματός σας, χωρίς όμως να φαίνεται ότι φοράτε έστω και λίγο makeup; Καθόλου, αλλά με την παρακάτω τεχνική, την οποία μάθαμε από τον celebrity makeup artist Mario Dedivanovic, θα έρθετε λίγο πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για το micro-concealing, μία μέθοδο εφαρμογής του concealer, με την οποία η επιδερμίδα σας θα δείχνει εντελώς φυσική και άβαφη, αλλά ταυτόχρονα αψεγάδιαστη.

«Το micro-concealing είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται για να καλύψει με ακρίβεια τις ατέλειες ή τη δυσχρωμία εφαρμόζοντας ελάχιστη ποσότητα concealer σ’ ένα πινέλο» εξηγεί ο Mario Dedivanovic. Εφαρμόζετε το concealer σε μικρές κουκίδες στα σημεία που χρειάζονται κάλυψη και στη συνέχεια το απλώνετε με το πινέλο και τέλος ταμπονάρετε με τα δάχτυλά σας, ώστε να γίνει ένα με την επιδερμίδα. «Για να μπορέσει να γίνει αυτό σωστά, η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι σημαντική», τονίζει ο ίδιος.

«Για αυτή την τεχνική, πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας ένα προϊόν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σας. Ο φωτισμός των καταστημάτων μπορεί να σας ξεγελάσει στην επιλογή σας. Η συμβουλή μου είναι να φτάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια φυσική πηγή φωτός. Με αυτό το απλό tip, θα βρείτε σίγουρα την τέλεια απόχρωση», συνεχίζει.

Τα concealer που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το τέλειο micro-concealing

Instant Eraser Age Rewind Concealer, Maybelline New York
Touche Éclat High Cover Radiant Concealer, YSL
Wild Rose Brightening Concealer, Korres

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα