Μιχάλης Ασλάνης: Ένας χρόνος από τον θάνατό του

Ο τραγικός χαμός

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Ήταν 2 το μεσημέρι, όταν το άψυχο σώμα του αγαπημένου σχεδιαστή εντοπίστηκε από την υπεύθυνη του ατελιέ του στην κρεβατοκάμαρά του, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της μόδας.

Στο σπίτι του λίγα λεπτά μετά την είδηση του θανάτου του βρέθηκε ο καλός του φίλος και συνεργάτης τουΓιώργος Κουτούλιας ο οποίος δήλωσε στις κάμερες «Αντίκρισα 4,5 καρέκλες κάτω δεν με άφησαν οι αστυνομικοί να μπω μέσα πρέπει να «έφυγε» στο υπνοδωμάτιό του. Τα τελευταία 4,5 χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και ψυχολογικά και σωματικά. Το ατελιέ στου Ψυρρή δεν πήγαινε καλά και γενικά αντιμετώπιζε δυσκολίες. Παρόλα αυτά ήταν δραστήριος και τώρα ετοιμάζαμε το τελευταίο show».

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη έδειξαν πως ο θάνατος του σχεδιαστή προήλθε από «φαρμακευτική τοξίκωση», δηλαδή την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαρμάκων πέραν του επιτρεπτού ορίου. Έτσι, οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για αυτοκτονία επιβεβαιώθηκαν.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν προσωπικά κάνουν λόγο για ένα γλυκύτατο άνθρωπο, το ίδιο όμως και όσοι δεν τον γνώριζαν. Μόνο και μόνο από την δημόσια εικόνα του.

Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα, έχοντας καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Σε πολύ μικρή ηλικία έφυγε για την Αθήνα, όπου και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες και ιστορία της τέχνης και του θεάτρου. Η καριέρα του ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, το 1974. Οι δημιουργίες του, πρωτότυπες για την εποχή, κέρδιζαν ολοένα και περισσότερο τον κόσμο της μόδας αλλά και των media. Τα ρούχα του γίνονταν εξώφυλλα σε ελληνικά περιοδικά, ενώ πολύ γρήγορα, η φήμη του ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Παρίσι, Μιλάνο, Μόσχα, Ρώμη, Καναδάς και άλλες χώρες, φιλοξένησαν επιδείξεις μόδας με ρούχα του σχεδιαστή ενώ η γαλλική εφημερίδα Liberation παρουσίασε την εμπνευσμένη από το Βυζάντιο collection του, στη μεγάλη έκθεση μόδας IGEDO στο DüsseldorfΟ σχεδιαστής απέσπασε τότε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τον διεθνή τύπο.

aslanis, 1os xronos, peoplegreece

Οι συνεργασίες

Έχει παρουσιάσει τις δημιουργίες του τόσο στο Μονακό, ως προσωπικός καλεσμένος της Πριγκίπισσας Καρολίνας, όσο και την Φρανκφούρτηως προσωπικός καλεσμένος του Δημάρχου. Έχει επίσης αποσπάσει το χρυσό κλειδί του Μπάρι στην Ιταλία, ενώ έχει σχεδιάσει ρούχα για υπαλλήλους του Αττικού Μετρό αλλά και του Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Μιχάλης Ασλάνης, κατάφερε να έχει τις δικές του κολεξιόν από ρούχα, είδη σπιτιού, εσώρουχα, μαγιό και αξεσουάρ.

Ο ίδιος είχε συνεργαστεί στην ελληνική πασαρέλα με τα πιο γνωστά ονόματα, όπως την Βίκυ Καγιά, την Εύη Βατίδου, την Ισαβέλλα Δάρα, την Κάτια Ζυγούλη, την Εβελίνα Παπαντωνίου, την Μαριέττα Χρουσαλά, τη Βάνα Μπάρμπα, την Κατιάνα Μπαλανίκα, την Αντωνία Καλλιμούκου, τον Στράτο Τζώρτζογλου, τηνΈλενα Ναθαναήλ και πολλούς ακόμα.

aslanis, 1os xronos, peoplegreece

Η τηλεοπτική συνύπαρξη με την Ρούλα Κορομηλά

Ο σχεδιαστής είχε εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές στις εκπομπές, τα ηνία των οποίων είχε η παρουσιάστρια.

Η τελευταία τους συνάντηση στην τηλεόραση ήταν την εποχή του Greek  Idol

Το ένταλμα σύλληψης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τον θάνατό του, ακολούθησε έντονη φημολογία για τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για χρέη προς το δημόσιο. Ο πρώην δικηγόρος του, Ανδρέας Γαβαλάς, αποκάλυψε σχετικά: «Είχε ενημερωθεί από τα μέσα Ιουλίου. Είχε ενημερωθεί ότι εφόσον υπάρχουν αυτές οι οφειλές, είναι πιθανό να επίκειται διαδικασία σύλληψής του. Ήταν επείγον να ρυθμιστούν οι οφειλές των 175.000 ευρώ, για να μην αντιμετωπίσει αυτά τα επακόλουθα. Το δυστύχημα είναι ότι ούτε ο ίδιος ο Μιχάλης δεν είχε πλήρη γνώση του τι ακριβώς όφειλε, ενώ είχε επιβεβαιώσει πως ο σχεδιαστής σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει το εξοχικό του σπίτι στο νησί της Μυκόνου, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα ώστε να καλύψει τα χρέη του. «Μου είχε πει ότι σκόπευε να το πουλήσει. Τώρα δεν ξέρω τι θα έκανε τελικά, γιατί ο Μιχάλης καμιά φορά άλλαζε και γνώμη», είχε καταλήξει.

aslanis, 1os xronos, peoplegreece

Οι αστυνομικές αρχές ψάχνοντας στο σπίτι του σχεδιαστή βρήκαν στο ημερολόγιό του και ένα σημείωμα όπου έγραφε όλα όσα ήθελε να διευθετήσει. Εφορία, ΙΚΑ, ταμείο εμπόρων ήταν κάποιες από τις εκκρεμότητες που είχε αλλά λόγω των οικονομικών του δυσκολιών δεν τα κατάφερνε. Ο γνωστός σχεδιαστής, σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρεται να έδινε οδηγίες στον δικηγόρο και τον λογιστή του.

1177_MIXALIS_ASLANIS_25102009

Τα τελευταία λόγια του

Ο Μιχάλης Ασλάνης στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso είχε αποκαλύψει ότι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά εξαφανίστηκαν, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους. «Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχα μπορέσει να σωθώ» είχε εξομολογηθεί και είχε συμπληρώσει «Όλα αυτά τα καταγγέλλω για να μην βρεθεί στον δρόμο τους και άλλος ανυποψίαστος άνθρωπος και τραβήξει αυτά που τράβηξα εγώ. Είναι απατεώνισσες ολκής. Την πάτησα πολύ άσχημα. Εγώ ήμουν καλός σχεδιαστής, δεν είχα ικανότητες εμπόρου και οικονομολόγου. Έκλεβαν ασύστολα, μου κατέστρεψαν τόσα χρόνια δουλειάς. Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου την ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, Μιλάω με τους δικηγόρους μου για να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα βρεθεί μία λύση».

Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, στην εκπομπή Κορίτσια για Σπίτι ο ίδιος έδειχνε ιδιαίτερα καταβεβλημένος.

Καλό ταξίδι Μιχάλη μας!

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα. Ο Τάκης Ζαχαράτος συγκλονισμένος, κρυμμένος πίσω από μαύρα γυαλιά ηλίου. Η Βάνα Μπάρμπα, καθισμένη στην πρώτη σειρά ανάμεσα στις αδερφές του, μαζί με τονΜάκη Τσέλιο και τον Βασίλειο Κωστέτσο, μίλησε στον επικήδειο λόγο της για τον αγαπημένο της φίλο.

Λίγο παραπέρα η βαφτιστήρα του Τζούλια, η Γωγώ Μαστροκώστα, ο Χάρης Σιανίδης, η Νόνη Δούνια, ηΡέα Τουτουνζή, η Άντζελα Ευριπίδη, η Κάλι Τσιλίδου, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Σάσα Σταμάτη, η Ιωάννα Σουλιώτη, η Εύη Αδάμ, ο Γιώργος Κουτούλιας, η Λόλα Νταϊφά, ο Γιάννης Καζανίδης, ο Φιλήμονας. Λίγοι μόνο από τους εκπροσώπους της show biz που ήρθαν για να τιμήσουν τελευταία φορά με την παρουσία τους το σχεδιαστή που έκανε τον κόσμο ομορφότερο με τις δημιουργίες του.

aslanis, 1os xronos, peoplegreece

Την Κυρικακή 31 Αυγούστου, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη, στη Νεάπολη Χαλκίδας.

Πηγή: Peoplegreece

Διαβάστε ακόμα:

Μιχάλης Ασλάνης: Το μνημόσυνο και τα ρούχα που εξαφανίστηκαν από το ατελιέ του

Μιχάλης Ασλάνης: Ποιος απειλεί ότι ξέρει τα πάντα σχετικά με το θάνατό του;

Μιχάλης Ασλάνης: Οι handmade προσκλήσεις του για τα ντεφιλέ του

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα