Μερικές από τις πιο διάσημες celebrities που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση

Το 2017 έκλεισε με απανωτά σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και τη μια διάσημη μετά την άλλη να αποκαλύπτει την εμπειρία της μέσω του viral κινήματος και του hashtag #metoo. Το θέμα ευτυχώς κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη έκταση, ίσως μάλλον επειδή αφορούσε σε γυναίκες του Hollywood, αλλά όπως και να ΄χει γνωρίζουμε πως το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης συμβαίνει σε κάθε χώρο. Ένα επίμονο φλέρτ χωρίς ανταπόκριση, καθημερινά σχόλια για την εμφάνιση ενός ατόμου, ‘αστεία’ και ανέκδοτα σεξουαλικού περιεχομένου ή οποιαδήποτε άλλη λεκτική ή σωματική επαφή σεξουαλικής φύσεως παρά την θέληση μας, θεωρούνται σεξουαλική παρενόχληση και ως καταστάσεις τις έχουμε είτε αντικρύσει είτε ίσως βιώσει στο στενό μας περιβάλλον εμείς οι ίδιες, η μητέρα μας, η γειτόνισσα μας, η φίλη μας. Στις μέρες μας παγιωμένες αντιλήψεις ακόμη στοχοποιούν το θύμα και όχι το θήτη, με σχόλια από άντρες και γυναίκες για την εξωτερική εμφάνιση και το ντύσιμο  άλλων γυναικών που οδηγούν τα θύματα σε αίσθημα ντροπής και ενοχής για ότι τους συνέβη με αποτέλεσμα να σιωπούν. Όσο περισσότερο μιλάμε για την σεξουαλική παρενόχληση, τους τρόπους αντιμετώπισης της, την ενίσχυση της άποψης ότι οι γυναίκες δεν είναι θύματα και παθητικοί δέκτες, αλλά πλάσματα με τεράστιο δυναμισμό τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Αυτές οι διάσημες γυναίκες αποκάλυψαν την δική τους ιστορία, με στόχο η σεξουαλική παρενόχληση να πάψει να αποτελεί πλέον θέμα ταμπού και οι γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους.

Jennifer Lopez

jennifer lopez instyle cover story tefxos 10Άλλη μια σταρ του Hollywood αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Jennifer Lopez μίλησε ανοιχτά για αυτή την θλιβερή εμπειρία της: «θυμάμαι ότι στην αρχή της καριέρας μου, ένας σκηνοθέτης μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα και να του δείξω το στήθος μου. Φυσικά δεν το έκανα», δήλωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια και ηθοποιός. Επιπλέον, η Lopez είπε ότι τρομοκρατήθηκε και έτσι δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν συνέβη αυτό και να κατηγορήσει τον σκηνοθέτη. «Θυμάμαι την καρδιά μου να χτυπάει τόσο δυνατά και να λέω στον εαυτό μου “τι έκανα τώρα; αυτός ο άντρας θέλει να με προσλάβει”.

 

Lady Gaga

Arrivals at the 60th Annual Grammy Awards in New York on January 28,σεξουαλική παρενόχληση, 2018. Pictured: Lady Gaga Ref: SPL1652165  280118   Picture by: PG / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com

Η διάσημη σταρ στα 19 της έπεσε θύμα βιασμού και χαρακτηριστικά έχει δηλώσει «Οταν έχεις περάσει ένα τραύμα σαν αυτό, δεν σημαίνει πως οι συνέπειες είναι άμεσες. Κάποιοι άνθρωποι το ξαναζούν μέσα στα χρόνια. Υποφέρουν όχι μόνο από συναισθηματικό και ψυχικό πόνο, αλλά και σωματικό, ως αποτέλεσμα του βιασμού ή του τραυματισμού». Η τραγουδίστρια μάλιστα υποστηρίξε ότι για επτά ολόκληρα χρόνια δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν και ότι δεν έβρισκε τον τρόπο να το δεχτεί, ούτε και τον τρόπο να μην κατηγορήσει τον εαυτό της για ότι συνέβη. «Ηταν κάτι που πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου. Αλλαξε αυτό που είμαι ολοκληρωτικά. Αλλαξε το σώμα μου, άλλαξε τις σκέψεις μου», έχει πει σε συνέντευξη της.

Madona

Celebrities attend the Billboard Woman in Music event at Pier 36 in New York City.  Pictured: Madonna Ref: SPL1403089  091216   Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com , σεξουαλική παρενόχληση

H βασίλισσα της ποπ περιέγραψε μια σοκαριστική ιστορία που βίωσε τα πρώτα χρόνια της στη Νέα Υόρκη, όταν ήταν 19 ετών. «Η Νέα Υόρκη το 1979 δεν ήταν αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν. Δεν με καλωσορίσανε με ανοιχτές αγκάλες. Τον πρώτο χρόνο, βρέθηκα αντιμέτωπη με απειλή όπλου . Με βίασαν στην οροφή ενός κτιρίου με ένα μαχαίρι στην πλάτη μου και μου έκλεψαν το διαμέρισμα τρεις φορές».

Ναταλία Δραγούμη

2225_NATALIA_DRAGOYMI_12022018, σεξουαλική παρενόχληση

Η Ναταλία Δραγούμη έχε μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική παρενόχληση. «Αρκετές φορές έχω νιώσει άβολα στο χώρο της δουλειάς, από σεξουαλικές παρενοχλήσεις και περίεργες προτάσεις.  Όμως την πρώτη σεξουαλική παρενόχληση τη δέχτηκα στα 12 από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας μου και άλλη μία στα 15 μου, από φίλο μου που ήταν μεγαλύτερος μου. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα ένιωσα περισσότερη πίεση, γιατί ήταν πιο επιθετικός».

Oprah Winfrey

"Greenleaf" Series Premiere, The Lot, West Hollywood, CA. Pictured: Oprah Winfrey Ref: SPL1302489  150616   Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com , σεξουαλική παρενόχληση

H Αμερικανίδα παρουσιάστρια, παρενοχλούνταν σεξουαλικά επανειλημμένα από το θείο της, έναν ξάδερφο της και έναν φίλο της οικογένειας,  μέχρι που στα 13 της χρόνια αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι για να γλιτώσει. Πέρασαν πολλά χρόνια για να το παραδεχθεί δημόσια, βοηθώντας και άλλα θύματα να βγουν μπροστά. Από τότε έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές σχετικά με το θέμα με αποκορύφωμα την συγκλονιστική ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες και την αφιέρωση του βραβείου σε όλες τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Έλλη Στάη

2948_ELI_STAI_722018,  σεξουαλική παρενόχληση

Η πρώτη φορά που η Έλλη Στάη έπεσε θύμα παρενόχλησης στον εργασιακό της χώρο ήταν από τον διευθυντή της. «Με φώναξε στο γραφείο του να μιλήσουμε για την δουλειά, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν! Είπα αν δεν ξεκλειδώσετε τώρα την πόρτα, θα πατήσω τις φωνές, θα ουρλιάξω. Άνοιξε την πόρτα και βγήκα έξω», περιέγραψε, συμπληρώνοντας ότι μετά το συμβάν εκείνος την παραγκώνισε στη δουλειά. Η δημοσιογράφος δέχθηκε παρενόχληση και από συνεντευξιαζόμενο: «έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα, ο οποίος μου την έπεσε κανονικά μέσα στο γραφείο!» Τέλος, μιλώντας για την παρενόχληση που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας, ανέφερε ότι καθημερινά γινόταν αποδέκτης σχολίων για την εξωτερική της εμφάνιση, τα οποία την έκαναν να νιώθει άβολα.

Amy Schumer

BEVERLY HILLS, LOS ANGELES, CA, USA - FEBRUARY 03: 70th Annual Directors Guild Of America Awards held at The Beverly Hilton Hotel on February 3, 2018 in Beverly Hills, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News) Pictured: Amy Schumer Ref: SPL1654793  030218   Picture by: Xavier Collin/IPA/Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com , σεξουαλική παρενόχληση

Η Amy Schumer αποκάλυψε, ότι η πρώτη φορά που έκανε σεξ ήταν στα 17 της χρόνια, με τον τότε φίλο της. Αυτή η πράξη όμως έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή της. Επρόκειτο για βιασμό. Ο ίδιος έλεγε συνέχεια: «Συγγνώμη, δεν πιστεύω ότι το έκανα αυτό», είπε και αποκάλυψε ότι για χρόνια το είχε βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού της. Η τραυματική αυτή εμπειρία της κωμικού δεν τέλειωσε όμως εκεί. Κάτι αντίστοιχο της συνέβη και αργότερα στη ζωή της, με κάποιον άλλο σύντροφό της, ο οποίος αγνόησε το «όχι» που του είπε.

Ashley Judd

PaleyFest Fall TV Previews: Berlin Station Pictured: Ashley Judd Ref: SPL1580699  160917   Picture by: Tony DiMaio / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com, σεξουαλική παρενόχληση

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει μιλήσει επανειλημμένα για την τραυματική σεξουαλική εμπειρία της. “Έχω ζήσει βιασμό και σεξουαλική επίθεση από συγγενικό μου πρόσωπο”, έχει παραδεχτεί δραματικά η συμπαθής ηθοποιός τόσο σε συνεντεύξεις όσο και στο βιβλίο με τίτλο “All That Is Bitter and Sweet.”

Anne Heche

Anne Heche seen at the Medienboard Party at the Ritz Carlton Hotel in Berlin, Germany. Pictured: Anne Heche Ref: SPL1660808  170218   Picture by: Defrance / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com , σεξουαλική παρενόχληση

Ο πατέρας της ηθοποιού Anne Hecke τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση από τη νηπιακή ηλικία μέχρι τα 12 χρόνια της ενώ η ίδια είχε αποκαλύψει ότι την είχε κολλήσει και έρπη γεννητικών οργάνών. H ηθοποιός που υπήρξε επί χρόνια σύντροφος της Ellen de Generes, πρόσφατα χώρισε από τον επί 10 χρόνια σύζυγό της James Tupper, με τον οποίο έχουν αποκτήσει κι έναν οκτάχρονο γιο, ενώ έχει κι έναν 15χρονο γιο από προηγούμενο γάμο της.

Viola Davis

Entertainment Industry Foundation and XQ Institute Present: XQ Super School Live held at The Barker Hangar in Santa Monica. Pictured: Viola Davis Ref: SPL1572781  080917   Picture by: AdMedia / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com

Σεξουαλικές επιθέσεις περιέγραψε πως έχει δεχτεί και η Viola Davis, μαζί με τη μητέρα, τις αδερφές της, αλλά και μια παιδική φίλη της. «Οι μνήμες απαιτούν προσοχή, επειδή οι μνήμες έχουν δόντια. Ο δράστης της σεξουαλικής επίθεσης μπορεί να προχωρήσει. Αυτός που βιάζει είναι ο βιαστής. Ο άνθρωπος που μένει πίσω πρέπει να το πληρώνει ξανά και ξανά και ξανά».

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα