Μαύρο κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ντομάτα: Δοκιμάστε αυτή τη φανταστική συνταγή και θα γλείφετε τα δάχυλά σας

Ο executive chef και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Nice ’n’ Easy, Χρήστος Αθανασιάδης , μας συστήνει το μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος με ιδιαίτερες συνταγές που δεν θα δυσκολευτείτε να δημιουργήσετε. Ο λόγος για να το προτιμήσετε; Μα, φυσικά, η υψηλή διατροφική του αξία και η ντελικάτη γεύση του. Δοκιμάστε το μαύρο κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ντομάτα & φέτα σε φύλλο γιαουρτιού με πράσο γλασέ και σας υποσχόμαστε ότι θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Υλικά για 4-6 μερίδες 1 μαύρο κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο και χωρίς το δέρμα 30 ml ελαιόλαδο 1 πακέτο φύλλο γιαουρτιού 1 κιλό ντομάτες 300 γραμμ. φέτα Αλάτι, πιπέρι & ζάχαρη Για το πράσο γλασέ 1 κιλό πράσο 20 ml ελαιόλαδο 20 γραμμ. βούτυρο 400 ml ζωμό κοτόπουλο Αλάτι & πιπέρι Μπισκότα ελιάς για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βγάζουμε µε το μαχαίρι τον αφαλό από τις ντομάτες και χαράζουμε το φλοιό σταυρωτά. Τις ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα, αποσύρουμε σε λεκανάκι με κρύο νερό και αφαιρούμε τη φλούδα. Τις κόβουμε στα τέσσερα και πιέζοντας µε την παλάµη βγάζουμε τα σπόρια. Μαρινάρουμε για 20 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη. Κόβουμε τη φέτα σε μπαστούνια των 2 cm. Για το πράσο γλασέ Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια των 10 cm. Κόβουμε τα κομμάτια στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές (2-3 mm) λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo πράσο για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλο, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά προσέχοντας να συμπληρώνουμε υγρό, αν χρειαστεί. Απλώνουμε το κοτόπουλο πάνω στον πάγκο εργασίας με τη μεριά από τα μπούτια προς τα εμάς. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στη μέση από τα μπούτια τις ντομάτες και τη φέτα και τυλίγουμε σε μορφή ρολού. Απλώνουμε δίπλα ένα φύλλο γιαουρτιού, λαδώνουμε με πινέλο  και προσθέτουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλα δύο φύλλα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο πάνω στα φύλλα και τυλίγουμε πάλι σε μορφή ρολού. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψεκάζουμε το φύλλο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα, ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στη μέση του κρέατος να φτάσει τους 72οC. Αν το φύλλο είναι λευκό, δυναμώνουμε στο τέλος το φούρνο στους 190oC, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε το μαύρο κοτόπουλο με το πράσο γλασέ συνοδεύοντας με μπισκότα ελιάς.]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα