Οι τέλειες χαλαρές μπούκλες σε τρία βήματα

1.       Προετοιμασία
Ψεκάστε ένα σπρέι για όγκο σε νωπά μαλλιά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ρίζες. Στη συνέχεια στεγνώστε μέχρι το 80% των μαλλιών σας να είναι στεγνό και αν μπορείτε μόνο με το κεφάλι προς τα κάτω. Στόχος μας είναι ο όγκος εξάλλου. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε το χρόνο του styling στο μισό.
2.       Στεγνώστε και στερεώστε
Ξεκινήστε με τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού, αυτά που βρίσκονται από το μέτωπό σας και πίσω. Στεγνώστε τα μαλλιά σας τούφα-τούφα με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα. Εμείς προτείνουμε βούρτσα αέρος που βοηθά στο πιο γρήγορο στέγνωμα. Καθώς στεγνώνετε, τραβάτε τις τούφες προς τα επάνω και μακριά από το πρόσωπό σας για να ενισχύσετε τον όγκο. Στη συνέχεια πάρτε μεγάλες τούφες και τυλίξτε τις γύρω από μεγάλα ρόλεϊ (όχι μικρά ούτε μεσαία) στερεώνοντας καλά με ένα κλίπ κυρίως αν έχετε χοντρά μαλλιά. Τώρα, κάντε το μακιγιάζ σας, πιείτε τον καφέ σας ή κάνετε ότι άλλο θέλετε αρκεί να μην πειράξετε τα μαλλιά σας για τα επόμενα 20’.
3.       Τελειοποιήστε
Βγάλτε τα ρόλει, περάστε μερικούς ψεκασμούς λακ για κράτημα και για να αποτρέψετε το φριζάρισμα και χτενίστε με τα δάχτυλά σας. Ακόμα καλύτερα, ψεκάστε μια πλατιά βούρτσα με λακ και χτενίστε με αυτή απαλά τα μαλλιά σας για να ανοίξουν οι μπούκλες.

1Τα εργαλεία σας:
Σπρέι για όγκο. Το σπρέι όγκου της νέας σειράς Volumetry της L’ Oreal Professionnel 16€ (στα κομμωτήρια) χαρίζει μοναδική περιποίηση στα μαλλιά, δίνοντας σώμα από τη ρίζα, για κράτημα με όγκο που διαρκεί.
Ρόλεϊ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαλέξετε μεγάλα ρόλεϊ και ο καλύτερος τύπος είναι αυτά με το βέλκρο που δεν χρειάζονται κλιπ. Θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών.
Σεσουάρ. Μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα χτένισμα. Βασικά κάνει όλη τη διαφορά σε ένα χτένισμα και αξίζει να επενδύσετε σε ένα καλό σεσουάρ. Το σεσουάρ Parlux 1300 59,80€ (Δάφνης Ομόνοιας, τηλ. 210 5223400) είναι επαγγελματικό και έτσι στεγνώνει, ισιώνει και κάνει ο, τι θέλουμε στα μαλλιά μας σε πολύ λιγότερο χρόνο από άλλα.
Βούρτσα. Οι βούρτσες αέρος είναι μεταλλικές και διάτρητες. Αυτό σημαίνει ότι θερμαίνονται και επιτρέπουν στον αέρα να τις διαπερνά πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι βοηθούν σημαντικά στο στέγνωμα των μαλλιών.
Λακ. Από όλες τις λακ του εμπορίου φυσικά και ξεχωρίζουμε την Elnett της L’ Oreal 5,95€ για το ανάλαφρο, διάφανο κράτημά της που φεύγει με ένα βούρτσισμα και δε βαραίνει τα μαλλιά.

Δείτε ακόμα:
Oι δομημένες μπούκλες της Ντορέττας Παπαδημητρίου
Πώς να κάνετε τις ανάλαφρες μπούκλες της Olivia Munn
Έχετε μαλλιά με μπούκλες; Διαβάστε οκτώ απαράβατους κανόνες για να μην σας χαλάνε ποτέ
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα