Μάθαμε για εσάς την συνταγή για την πιο ωραία χριστουγεννιάτικη τούρτα από το Cap Cap

Cap Cap, εκτός από το πιστό ποντίκι του Δημήτρη Mεργούπη με το γαλάζιο φιόγκο, είναι και το παραμυθοπωλείο που «ταΐζει» τις αισθήσεις μας και μας κρατάει συνδεδεμένους με τον κόσμο των παιδικών μας ονείρων. Πώς; Με υπέροχες γλύκες αλλά και αλμυρές δημιουργίες, εμπνευσμένες από παραμύθια, ταινίες, σειρές και φανταστικούς λογοτεχνικούς κόσμους. Διαβάστε τη συνταγή για την πιο ωραία τούρτα για τα Χριστούγεννα, παρακάτω. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙAΤΙΚΗ ΤΟYΡΤΑ ΜΕ ΚΑΚAΟ & ΚΡEΜΑ ΤΥΡΙΟY ΓΙΑ 12 ATOMA ΥΛΙΚA Για το κέικ 3 μεγάλα αυγά 600 γραμμ. ζάχαρη 480 γραμμ. ξινόγαλο 330 γραμμ. ηλιέλαιο 6 κ.σ. γιαούρτι 3 κ.γ. υγρή βανίλια 580 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9 κ.σ. κακάο 2 ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική Για την κρέμα τυριού 600 γραμμ. τυρί κρέμα πλήρες 150 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό μαλακό 2 κ.γ. υγρή βανίλια 640 γραμμ. ζάχαρη άχνη Για την επικάλυψη 1.000 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη 2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Ζαχαρωτά & κουφέτα για διακόσμηση Βούτυρο & αλεύρι για επάλειψη ΕΚΤEΛΕΣΗ 1. Αλείφουμε με βούτυρο τρία ταψιά διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. 2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο, το ξινόγαλο, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας απαλά. Χωρίζουμε το μείγμα στα τρία ταψιά και ψήνουμε στους 180οC για 35 λεπτά. 3. Μόλις τα κέικ κρυώσουν, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χτυπάμε το τυρί με το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη.                                                                                                                                                                                                                      4. Συναρμολογούμε την τούρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.                                                                                                              5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το χρώμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά και κουφέτα. cap cap, tefhos dekemvriou, instyleΠαραμύθια με (Υπέροχη) Γεύση Ο Δημήτρης Μεργούπης μας εξηγεί πώς μετουσιώνει τους πιο ιδιαίτερους φανταστικούς κόσμους σε υπέροχες γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες στο ονειρικό Cap Cap. Από πού εμπνεύστηκες για να φτιάξεις ένα χώρο σαν το Cap Cap;                                                                                                 Η έμπνευσή μου ήταν και είναι αυτά που αγαπώ. Δεν βασίστηκα σε κάποιο αντίστοιχο κατάστημα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Είχα ανάγκη να προσπαθήσω να δημιουργήσω τη δουλειά των ονείρων μου. Δεν υπήρχε και για αυτό την επινόησα. Το 2011 αποφάσισα να μετατρέψω σε μαγαζί ένα κείμενό μου, που περιέγραφε τις αγαπημένες μου στιγμές μέσα από ένα φανταστικό φίλο. Έναν ποντικό με γαλάζιο φιόγκο, τον Cap Cap! Τις θεματικές ενότητες που φιλοξενείς κατά καιρούς τις επιλέγεις εσύ; Ναι! Δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί η ατμόσφαιρα ενός φανταστικού κόσμου που δεν θέλησα ποτέ ο ίδιος να επισκεφτώ. Χάρι Πότερ, Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Game of Thrones και φέτος Home Alone, γι’ αυτό και αποτελούν πηγές έμπνευσης. Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις συνταγές με γεύση που συνάδει με αυτό που φαντάζεται ο πελάτης; Εκεί έγκειται και η μεγαλύτερη δυσκολία του Cap Cap: η σύνδεση ανάμεσα στη γεύση, την εμπειρία και την ανάμνηση. Προσπαθούμε κάθε φορά να ισορροπήσουμε πάνω σε αυτές τις τρεις γραμμές. Ωστόσο αυτή ακριβώς η συνεχόμενη εναλλαγή των θεματικών μάς έχει προπονήσει και έτσι θεωρώ πως πλέον κάθε νέο μενού μας είναι πιο εξελιγμένο από το προηγούμενο. Ποιο συστατικό-κλειδί θεωρείς πως δεν πρέπει να λείπει από έναν παραμυθένιο κόσμο; Η αλήθεια. Το κάνω όλο αυτό γιατί είναι ο δικός μου τρόπος να προσεγγίζω πιο συχνά την ευτυχία. Αν αυτό πάψει, θα πάψει όλο το υπόλοιπο. Cap Cap: Πανόρμου 26, Αιγάλεω & Αγ. Τρύφωνος 26, Κηφισιά. Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές στο νέο InStyle που κυκλοφορεί.]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα