Μάσκες προσώπου ή θερμοθεραπεία; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την νέα εμμονή της beauty editor

Δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο ορισμός της χαλάρωσης για εσάς, για εμένα όμως (Χρύσα εδώ, beauty editor του InStyle.gr) συνήθως περιλαμβάνει τα εξής: Netflix, διάβασμα, καναπές, τσάι και.. μάσκες. Γιατί ποιος δεν θέλει να χαλαρώνει και ταυτόχρονα να αποκτά λαμπερή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Εγώ πάντως θέλω και επειδή κάτι μου λέει πως θέλετε και εσείς, θα σας αποκαλύψω την νέα μου ανακάλυψη/εμμονή.

Πρόκειται για τις νέες μάσκες της Galénic, οι οποίες όμως δεν είναι συνηθισμένες μάσκες. Είναι εμπνευσμένες από την παράδοση των σκανδιναβικών χωρών και στη θερμοθεραπεία. Ο κύκλος θερμότητας συνίσταται στην εναλλαγή ζέστης και κρύου, που ακολουθείται από μια περίοδο ξεκούρασης. Ακριβώς αυτό είναι το σκεπτικό των τριών Masques de Beauté με συμπληρωματική δράση που έφτασαν στα χέρια μου πριν λίγο καιρό.

«Το όνειρο κάθε γυναίκας, ένα υγιές, όμορφο και τέλειο δέρμα. Μελετώντας μια παράδοση 2000 ετών, καθιερωμένη στις σκανδιναβικές χώρες, τη θερμοθεραπεία, κατάλαβα την επίδραση των θερμοκρασιακών διαφορών ώστε να έχουμε ένα υγιές, υγιές και συνεπώς τέλειο δέρμα. Έτσι οραματίστηκα ένα trio μασκών express για κάθε γυναίκα, για να δημιουργήσω ένα εβδομαδιαίο τελετουργικό για τέλειο δέρμα που μιμείται τον κύκλο θερμότητας: μια θερμαντική μάσκα, μια κρύα και μια χαλαρωτική», εξηγεί ο δημιουργός τους.

Στην πράξη όμως τώρα: «είναι όντως αποτελεσματικές; Κάνουν αυτά που υπόσχονται;», αναρωτήθηκα και αποφάσισα να τις δοκιμάσω αμέσως μόλις πήγα στο σπίτι.

Ξεκινώντας σε καθαρό πρόσωπο, εφάρμοσα πρώτα την Masque Chauffant Détox, την θερμαντική μάσκα για αποτοξίνωση, που ανοίγει τους πόρους απελευθερώνοντας το δέρμα από τα κατάλοιπα και τη ρύπανση. Πρόκειται για ένα κρυστάλλινο τζελ που ζέστανε απαλά την επιδερμίδα μου και μόλις την ξέπλυνα με νερό (FYI την άφησα για περίπου τρία λεπτά) μεταμορφώθηκε σε ένα πλούσιο γαλάκτωμα.

Βήμα δεύτερο η δροσερή Masque Froid Purifiant για να σφίξουν/κλείσουν οι πόροι μου. Η σύνθεσή της με καολίνη, μια απαλή λευκή φυσική άργιλο αναγνωρισμένη για τις απορροφητικές και καθαριστικές της ιδιότητες άφησε το δέρμα μου ματ και λείο, αλλά καθόλου ξηρό.

Τέλος, σειρά είχε η Masque Désaltérant Hydratant για εντατική ενυδάτωση σε βάθος, χάρη στην πλούσια σε υαλουρονικό οξύ σύνθεσή της. Το αποτέλεσμά της; Λαμπερό, δροσερό και ενυδατωμένο δέρμα, χωρίς εμφανείς πόρους.

Το ακόμα καλύτερο; Η διαδικασία ήταν απίστευτα απολαυστική και αναζωογονητική και πλέον εντάχθηκε στην εβδομαδιαία μου ρουτίνα ομορφιάς και χαλάρωσης. Εσείς τι περιμένετε για να κάνετε λίγο πιο cozy τα βράδια στο σπίτι σας;

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα