Μας ρωτήσατε: Τα νύχια μου ξεφλουδίζουν, μήπως φταίει η λίμα;

Τα νύχια που ξεφλουδίζουν δε είναι τεράστιο πρόβλημα αν διατηρείτε τα δικά σας κοντά. Αν ωστόσο έχετε υποκύψει στο trend των stiletto nails, τότε το ξεφλούδισμα είναι πρόβλημα καθώς συνοδεύεται και από ευαισθησία που κάνει τα νύχια να σπάνε. Σε κάθε περίπτωση, τα υγιή, όμορφα νύχια σημαίνουν όμορφα και περιποιημένα μανικιούρ όμως δεν έιναι η λίμα το πρόβλημά σας.

Αν τα νύχια σας ξεφλουδίζουν, αυτό δεν οφείλεται τόσο στη λίμα σας όσο στον τρόπο με τον οποίο τα λιμάρετε. Το πολύ λιμάρισμα και οι βίαιες κινήσεις, κάνουν τις άκρες των νυχιών άγριες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα. Η λύση σε αυτό  είναι να αποφεύγετε το ακατάπαυστο λιμάρισμα. Τόσο απλά! Αν έχετε στη διάθεση σας άνεση χρόνου, τότε θα μπορείτε να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να λιμάρετε τα νύχια σας με απαλές κινήσεις που δε θα τραυματίσουν την άκρη.

Ξέρετε όμως πως να τα λιμάρετε; Οι ειδικοί λένε πως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να λιμάρουμε τα νύχια μας με κινήσεις ζικ ζακ (μπρος πισω). Το κάνετε κι εσείς, σωστά; Μεγάλο λάθος! Ο σωστός τρόπος είναι να λιμάρετε απαλά από τις γωνίς και προς τα μέσα και όταν κάνετε το κέντρο του νυχιού να κινείτε τη λίμα προς μια μεριά τη φορά.

m2220482_P44340_princ_la

Ωστόσο, αν τα νύχια σας ξεφλουδίζουν πολύ και συνεχίζουν να ξεφλουδίζουν ακόμη και αφού τα αφήσετε να ηρεμήσουν από το λιμάρισμα, υπάρχει περίπτωση να έχετε κάποιο μύκητα που αντιμετωπίζεται πανεύκολα αρκεί να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας. Τέλος, αν η λίμα εξακολουθεί να είναι είναι στο μυαλό σας η αιτία του κακού μπορείτε να την πετάξετε και να προμηθευτείτε μια γυάλινη λίμα όπως αυτή από τα Sephora που είναι η πιο μαλακή της αγοράς.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ! Ανεβάστε το μανικιούρ σας στο instagram με hashtag #instylenails και μπορεί να γίνετε διάσημες! Στο τέλος της εβδομάδας θα διαλέξουμε τα καλύτερα και θα τα παρουσιάσουμε σε ένα τέλειο gallery. Go for it!

Δείτε ακόμα: 

All Time Classics: Ρούχα, αξεσουάρ και προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σας

Celebrity News: Όλα τα νέα της showbiz που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα