Μας ρωτήσατε: Τα γυαλιά μυωπίας μου δημιουργούν ερεθισμό γύρω από τη μύτη. Τι φταίει;

Τα γυαλιά μυωπίας: μικρές δεν θέλαμε να τα φοράμε, κάποιοι τα φοράνε για στιλ και κάποιοι άλλοι απλά τα έχουν ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση, πολλές μας έχετε ρωτήσει γιατί τα γυαλιά μυωπίας σας δημιουργούν ερεθισμό εκεί που εφάπτονται με τη μύτη σας. Η beauty editor μας είχε και έχει το ίδιο πρόβλημα και σας καταλαβαίνει απόλυτα.

Ο ερεθισμός μπορεί να κυμαίνεται από ένα μικρό ερύθημα σε πραγματικά σημάδια που προκαλούν φαγούρα, πονούν ή και ξεφλουδίζουν. Ναι, μπορεί να φτάσει ως εκεί το πρόβλημα. Ο λόγος για τον οποίο ερεθίζεται το δέρμα κάτω από τα γυαλιά είναι γιατί δεν αναπνέει. Αν προσθέσουμε σε αυτό λίγο μέικαπ, λίγο ιδρώτα, λίγη λιπαρότητα του δέρματος έχουμε ένα τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν μικρόβια και φυσικά να ερεθίσουν την επιδερμίδα.

mas rotisate ta gialia iliou prokaloun erethismo beauty editor

Οι λύσεις, σύμφωνα με την beauty editor μας είναι απλές. Αρχικά, επισκεφθείτε ένα κατάστημα με οπτικά και αλλάξτε τις σιλικόνες στη γέφυρα των γυαλιών σας σε υφασμάτινες. Ναι υπάρχουν, όχι δεν φαίνονται, δεν είναι ακριβές και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Αν ωστόσο τα δικά σας γυαλιά δεν έχουν σιλικόνη τα πράγματα περιπλέκονται λίγο. Η καλύτερη λύση είναι ο συνεχής καθαρισμός με αντισηπτικά μαντηλάκια. Στόχος είναι να διατηρείτε την περιοχή όσο πιο καθαρή από μικρόβια γίνεται. Ένα ακόμη βήμα είναι να φοράτε τα γυαλιά σας όσο λιγότερο μπορείτε κι εδώ είναι που περιπλέκονται τα πράγματα γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Όσο τα γυαλιά ακουμπούν στο δέρμα σας τόσο θα δημιουργείται αυτό το πρόβλημα.

Τι έκανε η beauty editor μας; Αποχή από τα γυαλιά μέχρι να φύγουν τα σημάδια με τη βοήθεια μιας πολύ ελαφριας κορτιζονούχας κρέμας τα βράδια και συνεχόμενους καθαρισμούς με μαντηλάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πρόβλημα που φεύγει αμέσως μόλις βγάλετε τα γυαλιά συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για κάτι σοβαρότερο.

Δείτε ακόμα:

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Φοράτε γυαλιά; Έχουμε τα τέλεια tips για το μακιγιάζ σας

Γυαλιά μυωπίας για όλα τα πρόσωπα

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα