Μας ρωτήσατε: Κάτι δεν πάει καλά με τα νύχια των ποδιών μου, φταίει το βερνίκι;

«Τα νύχια των ποδιών μου σπάνε και είναι κίτρινα, φταίει που τα βάφω συνέχεια;» Αν είχαμε 1€ για κάθε φορά που ακούμε αυτή την ερώτηση θα είμασταν πλούσιες. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει (το βερνίκι δεν αφήνει το νύχι να αναπνεύσει και έτσι αυτό κιτρινίζει και σπάει), ο λόγος για τον οποίο κάτι δεν πάει καλά με τα νύχια των περισσότερων ποδιών είναι οι μύκητες.

Ακούγεται gross και άσχημο μα είναι η αλήθεια. Αν σας παρηγορεί, δεν είναι θέμα υγιεινής ούτε αποτέλεσμα κάποιας λάθος κίνησης. Το 10% του συνολικού πληθυσμού (του κόσμου, άντρε, γυναίκες και παιδιά!) υποφέρει από ονυχομυκητίαση που οφείλεται σε βακτήρια τα οποία ευδοκιμούν παντού είτε έχετε πεντακάθαρα πόδια και παπούτσια είτε όχι. Το αποτέλεσμα της ονυχομυκητίαση είναι τα κίτρινα (ή πράσινα ή μαύρα σε βαριές περιπτώσεις) και πολύ εύθραυστα νύχια που δεν είναι ό, τι πιο όμορφο με τα καλοκαιρινά σανδάλια. Αυτό με τη σειρά του επιβάλλει το βερνίκι που μόνο αισθητικό αποτέλεσμα έχει ενώ κατά τα άλλα μπορεί και να επιδεινώνει την κατάσταση.

repel myco cleanΚαι τι κάνετε; Η λύση βρίσκεται στο φαρμακείο και ακούει στο όνομα Repel Mycoclean. Πρόκειται για ένα καινοτόμο ιατροτεχνολογικό προϊόν των εργαστηρίων της Uni-Pharma, το οποίο στοχεύει στην εξάλειψη της ονυχομυκητίασης και στην ενδυνάμωση των πασχόντων νυχιών, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών. H πρωτοπόρος του σύνθεση αναστέλλει μηχανικά την ανάπτυξη των μυκήτων καθώς μειώνει το pΗ των νυχιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον δυσμενές για τη περαιτέρω ανάπτυξή τους. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα εφαρμογής ενώ μέσα σε τρείς μήνες το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Και επειδή ξέρουμε τι θα ρωτήσετε –καλοκαίρι είναι- ναι μπορείτε να βάψετε τα νύχια σας άφοβα παράλληλα με τη χρήση του.

Δείτε ακόμα:
We love nails! 30 μανικιούρ + 1 πεντικιούρ από το instagram
Κάναμε μανικιούρ-πεντικιούρ σε Γαλλική Patisserie…
To τέλειο πεντικιούρ για τα καλοκαιρινά σας σανδάλια
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα