Μας ρωτήσατε: Είναι τελικά το buffing κακό για τα νύχια μου;

Βλέπετε τη μανικιουρίστ σας να το κάνει κι εμείς το συμβουλεύουμε σαν το τελευταίο βήμα του μανικιούρ πριν το βάψιμο. Ο λόγος για το buffing των νυχιών που γίνεται με τις χοντρές και όχι τόσο σκληρές λίμες. Είναι η διαδικασία κατά την οποία λιμάρετε όλη την επιφάνεια του νυχιού. Το κάνετε ή σας το κάνουν ώστε να απομακρύνετε την ταλαιπωρημένη ανώτατη στοιβάδα κι έτσι να αποκτήσετε εντελώς λεία και πολύ λαμπερά νύχια. Οι φαν του μανικιούρ λοιπόν μας ρώτησαν αν είναι τελικά κακό να απομακρύνουμε αυτή την ανώτατη στοιβάδα. Ρωτήσαμε κι εμείς, ψάξαμε και ορίστε τι μάθαμε…

3 στις 4 ειδικούς που ρωτήσαμε μας απάντησαν πως δεν είναι καθόλου κακό αρκεί να χρησιμοποιείτε ειδική λίμα και όχι ό, τι σας βρίσκεται. Η μια που απάντησε αρνητικά εξήγησε πως φοβάται την περίπτωση που κάποια θα δείξει υπερβάλλων ζήλο (αχεμ, στην beauty editor μας αναφερόταν) και θα λιμάρει για περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται. Ο φόβος εκείνων που μας ρώτησαν ήταν το ενδεχόμενο να αποδυναμωθεί και να λεπτύνει το νύχι πολύ. Οι ειδικοί μας λένε πως αυτό δεν γίνεται με τις λίμες για buffing (με τις άλλες μπορεί) και πως μάλιστα, το μασάζ στην επιφάνεια του νυχιού ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και κάνει καλό στο νύχι.

Συνεπώς ναι, συνεχίστε το Buffing γιατί εκτός από τέλεια βάση για το βάψιμό σας θα βοηθήσει και στην υγεία του νυχιού όμως να είστε φειδωλή με τα περάσματα. Δύο με τρείς φορές πέρασμα της λίμας από το κάθε δάχτυλο και τέλος.

Δείτε ακόμα:

#StripedMani: Τα πιο όμορφα ριγέ μανικιούρ του instagram

Oscars 2015: Το μανικιούρ των σταρ στο κόκκινο χαλί

Μας ρωτήσατε: Γιατί ξεφλουδίζει το μανικιούρ μου; Τι μπορώ να κάνω;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα