Μας ρωτήσατε: To Clarisonic μου προκάλεσε σπυράκια, τι συμβαίνει;

Αν υπάρχει ένα προϊόν στο όνομα του οποίου η beauty editor (beauty junkie) μας ορκίζεται είναι το Clarisonic, αυτή η θαυματουργή βούρτσα καθαρισμού που μεταμορφώνει την επιδερμίδα. Όπως κάθε μεταμόρφωση ωστόσο, και η μεταμόρφωση της επιδερμίδας από το Clarisonic θέλει το χρόνο της.Πολλές από εσάς μας ρωτάτε γιατί μετά τις πρώτες ημέρες χρήσης του Clarisonic βγάζετε σπυράκια. Το ίδιο μάλιστα, μας ρώτησε και ο editor in chief μας Γιάννης Τσιούλης τον οποίο προσηλυτίσαμε και κατέληξε να αγοράζει το Clarisonic (+ όλα του τα αξεσουάρ) από τη Νέα Υόρκη. «Τι θα γίνει με τα σπυράκια; Δεν είχα ποτέ, πότε θα φύγουν;» ήταν οι ερωτήσεις στα mail και στο κινητό και μιας που το απλό «Είναι φυσιολογικό, θα φύγουν, υπομονή» δεν αρκεί, θα σας πούμε τι έκανε η beauty editor μας και δούλεψε. Δεν χρειάζεται φυσικά να σας πούμε πως αν έχετε ενεργή ακμή (κυστική, μολυσματική, ορμονική) δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Clarisonic εκτός κι αν ο δερματολόγος σας σας το επιτρέπει.

Αρχικά να σας πούμε πως αυτό που περνάτε έχει όνομα και λέγεται «Clarisonic Purge» ελληνιστί «Η εκκαθάριση του Κλαρισόνικ». Είναι η διαδικασία κατά την οποία, το Clarisonic με τους υπέρηχούς του φέρνει στην επιφάνεια όλο το σμήγμα και τα κακά που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σας και αυτά γίνονται σπυράκια γιατί κάπως πρέπει να φύγουν, σωστά; Ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ σας σπυράκια θα βγάλετε κάποια, άλλοι μικρά και ανεπαίσθητα και άλλοι μεγαλύτερα, εξαρτάται από το δέρμα σας. Το σημαντικό ωστόσο είναι πως αυτά τα σπυράκια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΜΗ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο η επιδερμίδα σας αποβάλλει το κακό.

protes ritides antimetopisi katharismos

Κατά την πρώτη εβδομάδα χρήσης του η psycho beauty editor μας άρχισε να βγάζει σπυράκια. Έψαξε λοιπόν να βρει την τέλεια φόρμουλα για να βοηθήσει το δέρμα της να περάσει αυτό το στάδιο όσο πιο ανώδυνα γίνεται aka με λιγότερα σπυράκια και χωρίς μολύνσεις και τα κατάφερε. Ναι μολύνσεις, μπορεί τα σπυράκια του Clarisonic να μην είναι ακμή αλλά είναι σπυράκια και μπορεί να μολυνθούν κυρίως αν δεν καθαρίζετε τη βούρτσα σωστά, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

clarisonic korres bioderma estee

Τα σωστά προϊόντα
Διαλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού κατάλληλο για την επιδερμίδα σας. Η beauty μας που έχει μεικτό δέρμα χρησιμοποιεί είτε το Effaclar της La Roche-Posay είτε το Oily Skin της Κορρές. Ακόμα και αν δεν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, τα δύο παραπάνω θα σας βοηθήσουν κατά τα πρώτα στάδια χρήσης του Clarisonic γιατί ρυθμίζουν το σμήγμα (που έρχεται στην επιφάνεια) και περιέχουν ελάχιστο σαλικυλικό οξύ που καταπολεμά τις ατέλειες. Σε αυτό το σημείο, αν δεν χρησιμοποιείτε λοσιόν πρέπει να ξεκινήσετε. Μια καλή λοσιόν μετά το Clarisonic θα κλείσει τους πόρους και θα απολυμάνει την επιδερμίδα κι εμείς συνιστούμε ανεπιφύλακτα την Sebium H2O της Bioderma. Έπειτα, πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμά σας έναν ορό για σπυράκια, καθαρά προληπτικά. Οι οροί για σπυράκια είναι λεπτόρρευστοι, δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Ένας πολύ καλός ορός είναι ο Clear Difference της Estee Lauder αλλά οποιοσδήποτε ορός ενάντια στα σπυράκια θα κάνει τη δουλειά. Τέλος, χρησιμοποιήστε την ενυδατική που χρησιμοποιούσατε πάντα.

pos tha katharisete to clarisonic cover

Ο καθαρισμός
Όχι του προσώπου σας αλλά της μηχανής. Η βούρτσα του Clarisonic μαζεύει πάνω της ότι κακό υπάρχει στην επιδερμίδα σας και αν δεν την καθαρίσετε σωστά, απλά θα μεταφέρετε αυτά τα κακά πίσω στο δέρμα. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως θα καθαρίζετε το Clarisonic σας μια φορά την εβδομάδα αλλά για κάθε μέρα υπάρχει ένα τέλειο κόλπο. Βάλτε λίγο Dettol και σε ένα μπουκάλι με σπρέι, γεμίστε το νερό και αφήστε το στο μπάνιο δίπλα στο Clarisonic. Μετά από κάθε χρήση και αφού το ξεπλύνετε ψεκάστε το ελαφρά για απολύμανση.

aspirini

Υπομονή και επίθεση
Η υπομονή είναι κάτι που πρέπει να κάνετε, Rome wasn’t built in a day όπως λένε και το δέρμα σας θέλει το χρόνο του. Στο μεσοδιάστημα ΜΗΝ πειράζετε τα σπυράκια σας αλλά καταπολεμήστε τα τοπικά με θεραπείες ή με μια ασπιρίνη λιωμένη σε νερό. Θα δείτε πως, τα σπυράκια από το Clarisonic δεν είναι σαν τα άλλα, επίμονα σπυράκια. Με την πρώτη επίθεση εναντίον τους υποχωρούν.

Ανυπομονούμε να μάθουμε για την πρόοδό σας που θεωρούμε πως θα είναι υπέροχη με τις παραπάνω συμβουλές και θα θέλαμε πολύ να ξέρουμε αν είστε κι εσείς Clarisonic lovers με δικό σας μυστικό για την ομαλή μετάβαση από το Purging στάδιο. Πείτε μας και ας το συζητήσουμε!

Δείτε ακόμα:

Διαβάστε πώς το Clarisonic θα γίνει σύμμαχός σας ενάντια στην γήρανση

10 λόγοι για να πάρετε το clarisonic μαζί στις διακοπές

Ξέρετε πως να καθαρίσετε το Clarisonic σας;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα