Mary Katrantzou: Διθυραμβικές κριτικές για τη νέα της συλλογή

H Mary Katrantzou είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι όσον αφορά τον χώρο της μόδας. Πρόκειται για μία δημιουργό -με όλη τη σημασία της λέξης- η οποία έχει ξεχωρίσει σε μικρό χρονικό διάσημα, γιατί είναι ευρηματική, έχει ιδιαίτερη αισθητική και το κυριότερο, είναι πραγματικά μοναδική. Για ακόμα μία φορά, στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο, η συλλογή που παρουσίασε, ήταν μία από αυτές που έκαναν συγκέντρωσαν τα καλύτερα σχό λιαμε τους κριτικούς μάλιστα να την αποθεώνουν για την εξαιρετική τεχνική της και το αστείρευτο ταλέντό της.

Τι είδαμε: Και πάλι τα ρούχα της Katrantzou ήταν πολύ θηλυκά, παρόλο που όπως είπε και η ίδια, η έμπνευσή της αυτή τη φορά προήλθε από το μακρινό παρελθόν της γης, όπου ο άνθρωπος ακόμα δεν είχε θέση. Έτσι είδαμε το χρώμα το πάγου, το χακί αλλά και αποχρώσεις που θύμιζαν τη θάλασσα και τα φυτά που ευδοκιμούν στα μεγάλα βάθη της. Διαφάνειες, αέρινα υφάσματα, πολυτελή κεντήματα και ιδιαίτερες δομές, συνέθεσαν μια συλλογή με κομμάτια κατάλληλα τόσο για τους δρόμους όσο και για το κόκκινο χαλί, που είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε πολύ στα events που θα ακολουθήσουν τη νέα σεζόν.

Γιατί μας άρεσε: Στην εν λόγω συλλογή η κυρία Katrantzou μας απέδειξε περίτρανα πως δε χρειάζεται τα καλειδοσκοπικά της prints για να κάνει εντύπωση. Μπορεί να περιμέναμε να τα δούμε για ακόμα μία φορά, αλλά τελικά η δημιουργός αποφάσισε να παίξει αυτή τη φορά περισσότερο με τις δομές και όχι τόσο με τα σχέδια και τα χρώματα. Η αισθησιακή διαφάνεια χάρισε ακόμα και στα πιο «αυστηρά» ρούχα, απόλυτη θηλυκότητα, ενώ τα περίτεχνα κεντήματα, μας θύμισαν ότι βλέπουμε ρούχα με την υπογραφή της Mary Katrantzou που είναι αυθεντία στο να «παίζει» με τα μάτια μας.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε την Κατερίνα Καινούργιου με τζιν ολόσωμη φόρμα

Δείτε τα ωραιότερα φορέματα από την εταιρεία {e}xclusive

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα